surówka - 20359 przepisów (strona:703/1358)

Surówka z kiszonej kapusty z dodatkiem cukru. 220

Surówka z kiszonej kapusty z cukrem. Składniki : 80 dkg kiszonej kapusty 10 dkg cukru Sposób wykonania : Kapustę odcedzamy z nadmiaru kwasu,a następnie szatkujemy tasakiem lub kroimy ostrym nożem na deseczce. Pokrojoną kapustę wsypujemy do miski,dodajemy cukier i mieszamy wszystko dokładnie razem. Gotową kapustę podajemy do nań mięsnych np. kotletów,klopsów czy pieczeni

Przepisy i porady kulinarne
Kotlet schabowy po myśliwsku. 220

płaskie łyżki majeranku odrobina mielonego jałowca 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4-5 ząbków czosnku ( przecisnąć przez praskę ) 3 łyżki keczupu 1 łyżka musztardy 8-10 łyżek oleju sól Surówka : 80 dkg kiszonej kapusty  1 średnie jabłko 2 łyżki oleju 2-3 łyżki cukru Przygotuj również : tłuszcz do smażenia Sposób wykonania : Schab poporcjuj w plastry, rozbij lekko tłuczkiem. Składniki

Przepisy i porady kulinarne
Udka z kurczaka po królewsku. 214

smalcu i szczelnie zawinąć folią aluminiową. Włożyć do nagrzanego piekarnika ( 180 C ) i piec około godziny, tak aby mięso było całkiem miękkie. Podawać gorące z ziemniakami ( lub frytkami ) i surówką.                            Życzę smacznego

Przepisy i porady kulinarne
Kotlety schabowe w ziołowej marynacie. 188

lodówki na minimum 2 godziny. Piecz w temperaturze 220 C lub smaż na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać gorące z ziemniakami ( lub frytkami ) z surówką. Ps. Mieszankę ziołową można sobie przygotować według własnego pomysłu, z dowolnie dobranych ziół

Przepisy i porady kulinarne
Psrtąg smażony. 217

usunąć wszystkie ości. Następnie kawałki pstrąga posolić, obtoczyć cienko w mące i ułożyć na rozgrzanym tłuszczu w patelni. Smażyć, aż ryba będzie krucha. Gorącą rybę podawać z ziemniakami i surówką. Smakuje wyśmienicie ! Polecam !  Doskonale nadaje się także na wigilijny stół

Przepisy i porady kulinarne
SURÓWKA Z CZARNEJ RZEPY 302

pikantna i wyrazista, można wyczuć nieznaczną goryczkę. Trochę jak taka... zmodyfikowana rzodkiewka ;) Niemniej do sałatek nadaje się wybornie i nie jeden raz będę z nią kombinować na tej płaszczyźnie. SURÓWKA Z CZARNEJ RZEPY /własny; współpraca z Winiary;/ 3-4 porcje 200g startej czarnej rzepy 40g startego korzenia pietruszki  50g łuskanego słonecznika 1 posiekany pęczek natki pietruszki 2 łyżki

W kuchni Karmel-itki
Oliwa cytrynowa 224

oliwą. Oliwa cytrynowa sprawdziła się również, jako dodatek do białej pizzy z mozzarellą i rukolą . Zamiast masła do kromki domowego chleba, czy bagietki, do dań mięsnych, rybnych, owoców morza, surówek, sałatek, marynat, do naleśników, gofrów, ciast… i nie tylko. Carl Linus Pauling - fizyk i chemik – dwukrotny laureat Nagrody Nobla (1901-1994) powiedział: „Właściwe odżywianie będzie medycyną jutra

mojewypiekiinietylko
Burger z łososia. 288

wlewamy niewielką ilość oliwy, dosłanie kilka kropli. Gdy się dobrze rozgrzeje układamy na nią burgery i smażymy z obu stron przez 3 minuty. Podajemy na gorąco z sałtą lub surówką

Przysmaki Karolki
ZIEMNIAKI FASZEROWANE FETĄ 307

Lubię takie szybkie, proste dania, które w połączeniu np. z sałatą czy ulubioną surówką stanowią dla mnie pożywne danie obiadowe.  Do takich faszerowanych ziemniaków możemy oczywiście sporządzić dowolny farsz, możemy użyć też sera żółtego zamiast fety, jednak ja lubię farsz właśnie z fetą, gdyż jest lżejszy i mniej kaloryczny niż z dodatkiem pięknie ciągnącego się serka :-)  W każdym

Walijskie Pichcenie
Łosoś z piekarnika z kardamonem i imbirem 183

przez 15 minut,następnie piekarnik wyłączyć i łososia pozostawić w zamkniętym wyłączonym piekarnku jeszcze na 5 minut ,by doszedł łososia podałam z puree ziemniaczanym z pasternakiem (przepis tutaj ) i surówką z kapusty pekińskiej                                                  ŻYCZĘ SMACZNEGO

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Łosoś na parze 245

nałożone na garnek do gotowania na parze skórą do dołu. Dodaj wybrane warzywa - ja wybrałam fasolkę szparagową mrożoną (położyłam ją na sicie na 3 minuty przed końcem parowania) oraz surówkę z surowej marchewki z rodzynkami i brązowym cukrem. Łososia parować około 12-15 minut. Smacznego

Moje Qulinaria
Tort szpinakowy 296

sera. Nie mieszamy! Patelnię przykrywamy folią aluminiową i smażymy tak przez 15-20 minut. Omlecik pięknie rośnie i wygląda obłędnie!  5. Serwujemy na talerze z ulubionymi sosami i surówkami.  Smacznego

Sajkofanka smaku
Kluseczki szpinakowe 229

kluseczki rzucać na wrzątek i gotować ok 1 min od wypłynięcia. Podawać na gorąco z dowolnym sosem lub gulaszem. U mnie: z  Pieczenią "Chwała Południa" , sosem pieczarkowym i surówką z kiszonej kapusty

Kto ugości moich gości?
Schab w sosie z czerwonego wina. 168

kminek i majeranek. Doprowadzamy do wrzenia, po czym dodajemy schab.  Gotujemy mięso na małym ogniu do zredukowania się sosu. Schab możemy podawać z ziemniaczkami lub ryżem oraz z surówką.  Smacznego

Symfonia smakowa

Proponowane wyszukiwania