sposób przemycić swoim niejadkom porcję bardzo zdrowej, a nielubianej przez dzieci kaszy gryczanej. Ja podałam je z duszoną marchewką ale doskonałym dodatkiem do nich może być też surówka ze świeżej lub kiszonej kapusty” Czytaj więcej
Wiem co jembardzo wygodny obiad. I jeden z moich ulubionych :) Przygotowanie kurczaka i ziemniaków trwa tylko kilka minut, a potem jedzonko piecze się samo, zaś w międzyczasie można przygotować surówkę, albo zająć się czymś nie mającym nic wspólnego z gotowaniem :) Kurczak pieczony z ziemniakami Składniki: 3 ćwiartki z kurczaka przyprawa do grilla czosnek granulowany majeranek otarty kilka niedużych ziemniaków podobnej wielkości
Kuchenne zapiski EdytyZawsze robię ich dużo za dużo! Takie gołe, odsmażane na drugi dzień nie są specjalnie atrakcyjne. Oto moja propozycja na odświeżenie i urozmaicenie "wczorajszych" placków, które podane z delikatną surówką mogą stanowić świetne danie obiadowe :) Placki ziemniaczane z serem wędzonym Składniki: 6 placków ziemniaczanych - po przepis zapraszam tutaj :) 12 plasterków rolady ustrzyckiej kminek do posypania odrobina oleju Placki ziemniaczane
Kuchenne zapiski Edytyżeby nie było grudek i przelałam ją do rondla. Gotowałam jeszcze chwilę do zgęstnienia sosu. Doprawiłam do smaku solą, pieprzem i sporą ilością majeranku. Podałam z kolorowym makaronem i surówką z pekinki
Kuchenne zapiski Edytyzwiększenie jego ilości nie powinno w niczym zaszkodzić. Nie zawsze takie eksperymenty smakują wybornie, ale tym razem smakowały :) Potrawkę podałam z pieczonymi z rozmarynem młodymi ziemniaczkami i surówką z pekinki i ogórka w greckim sosie . Składniki: 70 dag piersi z indyka łyżka oleju – do marynaty przyprawa do grosa – nie za dużo, zawsze można przyprawić w trakcie duszenia 2 łyżki
Kuchenne zapiski Edytyżartobliwie "zrób kotlety z mortadeli". Pomysł trafił na podatny grunt - nie jadłam ich już wiele lat i postanowiłam przypomnieć sobie smak. Kiedyś podawałam je z ziemniakami i surówką, dzisiaj zdecydowałam zaserwować z makaronem i sosem pomidorowo-groszkowym. Było smacznie :) Czytaj więcej
Kuchenne zapiski Edytykompletnym brakiem chęci na wystawanie przy kuchni. Dlatego przygotowałam szybki, niekłopotliwy, a przy tym bardzo smaczny obiad - jajka zapiekane na boczniakach, które podałam w towarzystwie pieczonych ziemniaków i surówki z kapusty pekińskiej. Czytaj więcej
Kuchenne zapiski EdytyWydawało mi się, że dodanie jej do marynaty będzie dobrym pomysłem. Oczywiście dodałam również kilka innych przypraw, a całość świetnie się skomponowała. Mięso podałam z ziemniakami z wody i surówką z kiszonej kapusty, posypane siekanym świeżym koperkiem. Polecam :) Skład przyprawy „Forest blend”: cebula, sól śródziemnomorska, pieczarki, pietruszka, tymianek, rozmaryn, pieprz czarny, czosnek, cukier. Czytaj więcej
Kuchenne zapiski EdytyBaba jest smaczna zarówno świeżo upieczona, jak i następnego dnia, odsmażona na patelni. Zamiast śmietany można do niej podać surówkę, np. z pomidorów z cebulą. Z podanych składników wychodzi spora porcja. Czytaj więcej
Kuchenne zapiski Edytynikt nie powinien mieć obaw przed zamówieniem wyrobów Luks Pomada internetowo, na pewno dotrą w całości! :) Do produkcji wyrobów Luks Pomada są wykorzystywane wyłącznie najlepsze i w pełni naturalne surówce z polskich sadów, ogrodów i warzywniaków. Każdy przepis jest sprawdzony, produkcja przebiega własnoręcznie w kotłach, a wyroby są zawsze doprawiane do smaku co gwarantuje najlepsze wrażenia. Zabieram się za testowanie
breakfast of dreamsnikt nie powinien mieć obaw przed zamówieniem wyrobów Luks Pomada internetowo, na pewno dotrą w całości! :) Do produkcji wyrobów Luks Pomada są wykorzystywane wyłącznie najlepsze i w pełni naturalne surówce z polskich sadów, ogrodów i warzywniaków. Każdy przepis jest sprawdzony, produkcja przebiega własnoręcznie w kotłach, a wyroby są zawsze doprawiane do smaku co gwarantuje najlepsze wrażenia. Zabieram się za testowanie
chili & sugarmięsożercach" i nie kręcili nosem, wręcz przeciwnie - bardzo im smakowały :) Pasztet nie tylko nadaje się na Wielkanoc, możecie upiec go każdego dnia i zajadać na kanapkach, jako dodatek do surówki, na obiad z ulubionym sosem itp. :) Polecam! Zobacz także - wegański pasztet z soczewicy z pieczarkami *klik* WEGAŃSKI PASZTET Z SOCZEWICY Z MARCHEWKĄ I ZIARNAMI SŁONECZNIKA przepis autorski // keksówka
chili & sugarpanierce i smażymy na oleju z obu stron) i pieczemy ok. 30-40 minut w 180*C. Po ok. 15-20 minutach delikatnie przewracamy na drugą stronę. Podajemy z surówkami/kaszą/sosem/jako burger. Smacznego
chili & sugarstylizowana na noże japońskie. Mocny, pewny uchwyt pozwala trzymać n ó ż wygodnie w dłoni i bezproblemowo nim operować. Po pokrojeniu worka cebuli, ziemniaków dla sztabu wojska, marchewki na surówkę dla połowy naszego osiedla i mięsa z co najmniej dwóch świniaków (nooo, tu może nieco przesadziłem, ale 8 kg z przedwczorajszego wędzenia na plasterki pociachaliśmy) mogę stwierdzić, że ręka
Marder&Marder Manufacturetygodniu robić sobie taki przysmak. A wy macie korzyść w postaci przepisów. Tym razem nie zrobiliśmy frytek, z którymi zwykle właśnie pochłaniamy nasze domowe burgery. Ja zajadałem się surówką z pora i kapusty pekińskiej (jedna z moich ulubionych), a Madzia zadowoliła się samym burgerem. bułki hamburgerowe (z TEGO przepisu) 150 g mielonego antrykotu na osobę 1 pasterki sera
Marder&Marder Manufacture