surówka - 20359 przepisów (strona:692/1358)

Kaczka marynowana w zalewie do ogórków 206

ogórków przeszła moje najśmielsze oczekiwania. Mięso kruche, delikatne, bardzo aromatyczne, z chrupiącą skórką (cały tłuszcz się wytopił) dosłownie rozpływało się w ustach. Podałam ją w „towarzystwie” pieczonych ziemniaków oraz surówki z sałaty rzymskiej i papryki . Ta kaczka, według mnie, zasługuje na wysoką pozycję w rankingu ulubionych potraw z drobiu. Gorąco polecam. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Kaczka marynowana w zalewie

mojewypiekiinietylko
Kotlety Rybne (Medaliony Rybne) 324

jajku z mlekiem i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.  Gotowe klopsiki rybne podajemy ziemniakami w dowolnej postaci i ulubionymi surówkami.   Moje posty

Słodka Strona
Kotlety z wątróbki w orzechowej panierce 173

masy formuję owalne kotleciki. Kotlety dokładnie obtaczam w mielonych orzechach laskowych. 3. Na patelni rozgrzewam olej, układam kotlety i smażę na rumiano z dwóch stron. Podaję z ziemniakami i surówką. Do przygotowania panierki do kotlecików wykorzystałam mielone orzechy laskowe, które otrzymałam do testowania od sklepu SKWORCU . Orzechy te to doskonały dodatek do ciast, deserów oraz potraw mięsnych. Serdecznie zapraszam

Tradycyjna kuchnia Kasi
Surówka z cukinii i ogórków kiszonych 334

Pyszna surówka do obiadu Składniki - 2 cukinie ok 30 cm - 1 cebula - 1 pęczek kopru - 6 ogórków kiszonych - 1 sos sałatkowy koperkowy - 2 łyżki majonezu  Sposób przygotowania 1. - cukinie zetrzeć na średniej tarce dobrze odcisnąć wytworzony sok  .Dodać starte ogórki na grubej tarce ,pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany koperek  Doprawić wszystko sosem sałatkowym na koniec dodać

W królestwie smaków Beaty
surówka z fasoli szparagowej na zimno 141

Lubię fasolkę szparagową a najbardziej tą surówkę Składniki - ok 70 dag fasolki szparagowej - 1 duży czosnek - 1 cebula - 1 sos sałatkowy koperkowo ziołowy - olej Sposób przygotowania 1. - Fasolkę pokroić na mniejsze kawałki ugotować do miękkości odcedzić na sicie  i zostawić do ostygnięcia  - Cebulkę pokroić w drobną kostkę dodać do fasolki wcisnąć czosnek doprawić sosem sałatkowym  i dać

W królestwie smaków Beaty
Surówka z pora i cukinii 176

Pyszna surówka do obiadu Składniki - 1/2 dużego pora - 1 marchewka - 1 cukinia 20-30 cm - 6 pomidorków koktajlowych - 1 łyżka posiekanego kopru - sok z 1/2 cytryny - 5 łyżek oleju - sól - pieprz - 1/2 łyżeczki cukru Sposób przygotowania 1. - Por pokroić w paski Cukinię zetrzeć na dużej tarce Marchewkę na drobnej tarce  Pomidorki pokroić na połówki dodać koperek skropić wszystko sokiem

W królestwie smaków Beaty
surówka z dyni i ogórków kiszonych 134

Jesienna smaczna surówka do obiadu Składniki - 400 g dyni - 4 ogórki kiszone - 1/2 papryki - 1 cebula - 3 łyżki majonezu - 1 łyżka siekanego kopru - 1 sos sałatkowy zioła ogrodowe Sposób przygotowania 1. - Dynię obrać wyjąć pestki zetrzeć na drobnej tarce dobrze odcisnąć z powstałej wody           - Zetrzeć ogórki i paprykę na grubej tarce Pokroić cebulę

W królestwie smaków Beaty
Kolorowa sałatka z cukinii i papryki 168

Robię dużo surówek na zimę oto jedna z moich propozycji ze starej  kolekcji przepisów mojej mamy Składniki - 2 kg kolorowej cukinii (młodej z małymi pestkami ) - 6 cebul - 6 papryk - sól - zalewa - 1 szklanka cukru - 1 szkl octu - 1/2 szkl oleju Sposób przygotowania 1. - cukinię paprykę pokroić w kostkę cebulę w pióra posolić według uznania  - Zalewę wszystkie składniki zalewy

W królestwie smaków Beaty
Czarna marchew z groszkiem 129

Dobra surówka do obiadu w nieco innej odsłonie marchewkę zwykłą  zamieniłam na czarną  Składniki - 6 czarnych marchewek - 1/2 szklanki groszku może być z puszki - 1 łyżka mąki - 1 łyżka masła - 1 łyżeczka musztardy - sól pieprz Sposób przygotowania 1. - marchew pokroić w plastry ugotować w niewielkiej ilości wody tak aby woda wyparowała 2. - Zrobić sos w garnku rozpuścić masło

W królestwie smaków Beaty
Surówka pora z jabłkiem 110

Zapraszam na kolejną surówkę z pora do obiadu Składniki - 1 średni por - 1 jabłko - 1 marchewkę - sok z 1/2 cytryny - 1 łyżeczka cukru płaska - sól pieprz do smaku - olej Sposób przygotowania 1. - Por pokroić na prążki jabłko zetrzeć na grubej tarce a marchewkę na drobnej  - Sałatkę przyprawić solą pieprzem skropić sokiem z cytryny posypać cukrem  - Wymieszać dodać olej

W królestwie smaków Beaty
Jak jeść zdrowo na wakacjach? 153

gotowymi mieszankami przypraw i dodatkowo podlane piwem mięso.   Na mieście Jeśli jesteś nad morzem, zamawiaj ryby grillowane lub z pieca. Do tego ziemniaki z wody zamiast frytek i surówka dnia. Nigdy nie kupuj tych smażonych w panierce, we fryturze, ociekające litrami starego tłuszczu. Ogólnie potraw smażonych w barach unikaj jak ognia. Nie daj się też nabrać na świeżego dorsza

Powiedz dietom nie
Placki ziemniaczane z gyrosem 202

zmiażdżony czosnek. Przyprawić pieprzem. Ogórek zetrzeć na grubej tarce, odcisnąć z soku, połączyć z sosem czosnkowym. Można też zrezygnować z dodawania ogórka i podać placki z dowolną, ulubioną surówką lub ogórkiem konserwowym. Usmażyć placki ziemniaczane. Podawać gorące, polane sosem czosnkowym i posypane kawałeczkami mięsa

Praktyczna pl
Pulpeciki w sosie koperkowym 178

Pulpeciki w sosie koperkowym Smak dzieciństwa...pulpeciki w sosie koperkowym...Małe kuleczki mięsne, duuuużo śmietanowego sosu, z mnóstwem zielonego koperku, a do tego młode ziemniaczki i surówka  czerwonych buraczków :) Szybko, tanio, smacznie, brzmi pysznie, prawda?  Składniki: 500 g zmielonej łopatki 1 cebula 1 jajko 4-5 łyżek tartej bułki sól, pieprz mąka pszenna do obtoczenia pulpetów łyżka oleju

na moim stole...
Gulasz z warzywami 184

Gulasz z warzywami Cała moja rodzina uwielbia mięso w sosie, podane z ziemniaczkami i surówką. Bardzo mnie to cieszy, gdyż takie dania robi się błyskawicznie, nie są pracochłonne, można kombinować do woli, a zawsze wychodzi:) Dzisiaj u mnie na stole zagościł gulasz z łopatki wieprzowej, z marchewką i cukinią. Proste, bardzo aromatyczne danie, i co najważniejsze mam obiad

na moim stole...
PUSZYSTY PLACEK Z TRUSKAWKAMI (z mlekiem) 158

należy od razu zużyć lub przetworzyć, gdyż szybko fermentują i pleśnieją. Najlepszym sposobem na ich przechowywanie jest zamrożenie, zachowujące prawie wszystkie właściwości świeżych owoców. Są cenionym składnikiem wielu sałatek, surówek, przystawek. Przyrządza się z nimi sosy, zupy, desery, ciasta i napoje. Spożywa się je na surowo oraz przetwarza na: soki, dżemy, konfitury. Robi się wina, nalewki i likiery.  Składniki

Ciastka - domowe słodkości