łyżkę bułki,sól,pieprz,jajko surowe . Dokładnie mieszam , formuje kotlety , obtaczam w pozostałej bułce i smażę na bardzo rozgrzanej patelni z obydwu stron na złoty kolor . Podaje z surówką
Eli Gotowaniejajka delikatnie zanurzyć w roztrzepanym jajku ,następnie obsypać je bułką tartą wymieszaną z przyprawami Smażyć na rozgrzanej patelni z każdej strony do zrumienienia panierki. Gotowe . Podawać z sałatą ,surówką lub z samym pieczywem
Eli Gotowanienaszych stołach . Można ją jeść gotowaną ,smażoną świeżą również . Jako kiszona spełnia się wręcz idealnie . Jest o wiele delikatniejsza i smaczniejsza od kuzynki białej. Dzisiaj na obiad była surówka . Składniki na 6 porcji 1 mała kapusta czerwona 2 cebule czerwone 2 jabłka słodko -kwaśne 1 łyżeczka soli 1/2 łyzeczki pieprzu 1 łyzeczka cykru 1 cytryna - sok ( może
Eli Gotowaniejeszcze gotujemy na małym ogniu przez 5 minut. Krok 4 . Na rozgrzaną patelnię przekładamy porcjami kurczaka i smażymy na zloty kolor . Po usmażeniu filetów mieszamy razem z surówką , polewamy sosem. Podawać z ryżem lub bułką
Eli GotowanieMoczyć krążek naleśnikowy w jajku a potem w bułce tartej. Krok 4 . Krążki kłaść na rozgrzaną patelnię i smażyć z każdej strony do zrumienienia. Podać można z surówką , sałatą , keczupem lub same
Eli GotowanieWszelkiego rodzaju sałatki czy surówki to chyba podstawa naszego menu. W moim domu jak się nie wie na co ma się ochotę , a coś by się zjadło to robimy sałatki. Nie trzymają się one konkretnego przepisu ,ponieważ rzecz jasna trudno mieć wszystko w lodówce. Mając 3-4 składniki można już jakąś sałatkę z komponować. A oto moja dzisiejsza między posiłkowa
Eli Gotowanieżaroodpornego . Na każdy kawałek wyłożyć kopiastą łyżkę posypki bułkowo - orzechowej. Piec w nagrzanym piekarniku do 200 stopni do chwili zrumienienia bułki . Podawać jako samodzielne danie z pieczywem i surówka
Eli GotowanieSałatka z kalafiora lub surówka z kalafiora. Nie wiem jak to nazwać ponieważ jest to tylko kalafior i cebula U mnie podaję go jako dodatek do obiadu. Jest to wyjątkowo proste danie a równocześnie smaczne . Mówie w imieniu tych którzy lubią kalafiora pod każda postacią. Składniki 1 kalafior ( u mnie duży) 1 duża cebula kilka listków bazylii świeżej
Eli Gotowaniedodać odsączony groszek , zamieszać wszystko razem . Jeśli potrzeba doprawić . Tak przygotowany pęczak podaję na dwa sposoby : 1 jako danie obiadowe - w taj wersji dodatkowi jest jeszcze jakaś surówka, 2 jako przystawka
Eli Gotowanieseler - Podlać szklanką bulionu lub wody , przykryć .Dusić ok 20 minut. - Uduszone warzywa zmiksować . Sos doprawić według uznania . Podawać z makaronem ,ryżem lub kasą i koniecznie surówka
Eli Gotowaniekolorowo), wierzch zaś obsypać startym żółtym serkiem. Piec w 170 C przez 30 minut, wyłączyć piekarnik i przy otwartych drzwiczkach przetrzymać jeszcze w środku. Podawać z dowolnymi warzywami bądź surówkami. Smacznego
Przepysznik - BLW i nie tylkosię nie zważyła. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Sznycelki możemy zajadać tradycyjnie z ziemniakami albo ryzem czy tez kaszą. Wybór zostawiam Wam. A jaką surówkę polecacie do tego mięsa
Radość kipiąca uśmiechem.serem. Nadziane grzyby pieczemy w 180 stopniach przez około pół godziny, w zależności od sprzętu, którym, dysponujemy. Podawać można je jako przystawkę na oddzielnych talerzach lub z frytkami i surówką, jak kotlety
Kuchenna Kontrrewolucyakolację... Uwielbiam, ponieważ marchewka w połączeniu z kwaśnym jabłkiem powoduje, że moje kubki smakowe czują się spełnione :) Wystarczy mieć w domu 3, no może 4 składniki i pyszna surówka jest gotowa. Składniki: 4-5 średnich marchewek 1 duże lub 2 mniejsze kwaśne jabłka ( u mnie antonówki) 2-3 łyżki jogurtu naturalnego cukier do smaku Przygotowanie: Marchew obieramy
ChilliJemyczasie wyłączamy piekarnik, zastawiając w nim rybę jeszcze przez 10 minut. Następnie wyjmujemy szczupaka, dzielimy go na porcję, wzdłuż wykonanych wcześniej nacięć, i podajemy, z pieczywem i surówką, lub z innymi ulubionymi dodatkami
Miód i pieprz