końce – karotka ma okrągły, tępo zakończony korzeń. Jest mocno pomarańczowa, krucha, słodka, charakterystyczna i bardzo soczysta – idealna na soki. Ale nie tylko, bo nadaje się do każdej obróbki – jako surówka, marchew duszona, pieczona, składnik marchwiowego ciasta, czy jak w tej zupie – po prostu ugotowana. Niskokaloryczna (27kcal/100g) i zdrowa – pełna beta karotenu, witaminy A i przeciwutleniaczy. W tej zupie – w roli
Karo in the Kitchenzepsuciu muszą być gotowane przez kilka dni po 2-3 godziny. W naszej spiżarni nie powinno zabraknąć także różnorodnych dodatków do obiadu. Bardzo często zaprawiamy ogórki kiszone, paprykę, różne surówki i kapustę
Gotuję Testujęsmażymy wolno aby się mięs zrumieniło z każdej strony. Podajemy z tym co tam kto lubi, świetnie komponuje się z kuskusem lub zwyczajnie jak na załączonym obrazku z surówką z marchewki. Kapusta i prażone orzechy oraz przyprawy to takie proste, a tworzą taki znakomity bukiet. A do tego jaki zdrowy i na czasie
Dieta moja pasjawody, dodajemy keczup i skórkę otartą z cytryny. Mieszamy, gotujemy pod przykryciem jakieś pięć minut, aby nam wszystko odmokło i powstał aromatyczny sos. Podajemy z czym tam kto lubi...surówka, ryż, makaron czy też ziemniaki. Delikatny kurczak bardzo mocno zyskuje na smaku dzięki przyprawom, choć nadal to delikatne mięso. Za to sos jest kwintesencją całości, w nim zawarte jest wszystko
Dieta moja pasjasmażenia. Nie jestem specjalną fanką gotowych sosów, ale ten mnie przekonał. Prawie 80% pomidorów, a później czosnek, cebula, bazylia... Podałam z sosem, ale równie dobrze można zaserwować z jakąś surówką lub z czym tam kto lubi. Mięso nachodzi smakami nadzienia i jest lekko cytronowo - orzechowe
Dieta moja pasjagłąb, a pozwoli ładnie zrumienić się babce. Po około 70 minutach podkręcamy temperaturę do 200 stopni, aby się całość ładnie zrumieniła. Podajemy z czym kto chce, z surówką, buraczkami lub jak u mnie z sosem czosnkowym
Dieta moja pasjagodzin , często sprawdzając , aby sos się nie przypalił . Po tym czasie kiedy jak sos nam ładnie zgęstniał , doprawiam solą do smaku , pieprzem i podaję z ziemniaczkami oraz surówką . Smacznego
Mój Smakzamieszanie ciasta zajmuje tylko chwilę. Dodatek wędzonej papryki i mielonych ziaren kolendry sprawia, że nabierają wyjątkowego smaku i aromatu. Lekko pikantne, ale nie ostre. Idealne. Podane z jogurtem lub surówką będą smakowały i na obiad i na kolację. Zamiast mięsa mielonego można dodać ugotowaną kaszę jaglaną. Pieczone kotlety z dynią i kukurydzą Kuchnia Bez glutenu Porcje 12 placków Składniki
Kucharzycajakoś zapomniałam podzielić się przepisem, na który jak się okazało kilka osób czeka. Zacznę od tego, że nie lubię kwaśnego smaku, no nie cierpię po prostu, o ile surówkę z kiszonej kapusty lubię i ogórki kiszone same w sobie też, to kapuśniak i ogórkowa, która jest w następna w kolejce do zrobienia, są ostatnimi potrawami jakie bym chciała zjeść
greenscarfbułce, klopsy się dobrze skleją. Na rozgrzaną patelnię z olejem położyć klopsy. Smażyć na średnim ogniu z obydwu stron. Klopsy muszą się dobrze obsmażyć. Podawać z ziemniakami i surówką. Idealne też będą na imprezy, ułożone na sałacie z dodatkiem pomidorków. Smacznego
Kuchnia Pokoleńolej rzepakowy - ile potrzeba, śmietana lub jogurt - ile potrzeba Z TYCH SKŁADNIKÓW SĄ 2 POTRAWY I SOK DO PICIA = nareszcie nic się nie zmarnuje, wyciskane resztki są dobre do surówek, placuszków, ciast, można też zrobić dżemy z nich, mam tradycyjną sokowirówkę innej firmy ale resztki nie są tak dobre do wykorzystania jak te z wyciskarki, które przygotowałam w urządzeniu
W Mojej Kuchni Lubięśredni, pietruszka korzeń 4 średnie, natka pietruszki 1 pęczek Z TYCH SKŁADNIKÓW SĄ 2 POTRAWY I SOK DO PICIA = nareszcie nic się nie zmarnuje, wyciskane resztki są dobre do surówek, placuszków, ciast, można też zrobić dżemy z nich, mam tradycyjną sokowirówkę innej firmy ale resztki nie są tak dobre do wykorzystania jak te z wyciskarki, które przygotowałam w urządzeniu
W Mojej Kuchni Lubięczerwona słodka 1 łyżeczka, mleko 3,2% 1/2 litra Z TYCH SKŁADNIKÓW SĄ 2 POTRAWY I SOK DO PICIA = nareszcie nic się nie zmarnuje, wyciskane resztki są dobre do surówek, placuszków, ciast, można też zrobić dżemy z nich, mam tradycyjną sokowirówkę innej firmy ale resztki nie są tak dobre do wykorzystania jak te z wyciskarki, które przygotowałam w urządzeniu
W Mojej Kuchni Lubięplastry, kiwi 2 sztuki, woda filtrowana lub mineralna 1,5 szklanki, olej rzepakowy 1 łyżeczka, cynamon 1 łyżeczka nareszcie nic się nie zmarnuje, wyciskane resztki są dobre do surówek, placuszków, ciast, można też zrobić dżemy z nich, mam tradycyjną sokowirówkę innej firmy ale resztki nie są tak dobre do wykorzystania jak te z wyciskarki, które przygotowałam w urządzeniu do testowania
W Mojej Kuchni Lubięfarsz pieczarkowy, zlepić formując kształt krokietów. Obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Można podać z ulubionym sosem bądź gulaszem i surówką
Zrób to smacznie