śniadanie i kolację: - pieczywo bezglutenowe i zamienniki pieczywa - dodatki do pieczywa - na ciepło - na słodko Na obiad: - zupy - dania z mięsem i rybami - dania bezmięsne i wegetariańskie - surówki Przekąski: Sałatki na lekki lunch lub kolację: Desery i wypieki: Każdy przepis jest starannie opracowany , a wszystkie proponowane potrawy są bardzo proste w przygotowaniu i odznaczają się łatwo dostępnymi i niedrogimi
Di gotujedość...tłuste, dlatego w wersji, którą przygotowałam, zamieniłam śmietankę kremówkę na tę o zawartości 18% tłuszczu, a masło, na olej roślinny. Dodatkowo podałam do zapiekanki, jako polski akcent, surówkę z kiszonej kapusty z marchewką, coby zbić odrobinę absorbowany cholesterol ;P Było tak kremowo i pysznie, że z pewnością przyrządzę ją jeszcze niejeden raz! W końcu idzie zima, a zapasy energii
Kuchnia w Słońcu Skąpanatemperaturze ok. 180°C. Posyp zieleniną przed podaniem. W Magicznych jak zwykle bardzo smacznie i zdrowo: leczo, ziemniaki, gulasz warzywny z czerwoną fasolką i jarmużem (świetny wynalazek!), 2 rodzaje surówek i kotlet z ziarnami plus kompot owocowy. Menu zmienia się bardzo często, ale codziennie są zupa dnia i danie główne (ok. 20 zł). Do tego szeroki wybór deserów. Dużym plusem
Qlinarnie i QlinarnieOstatnio bardzo posmakował mi ser kozi. Jest niezwykle wyrazisty i aromatyczny. Dodam , że mam również fazę na surówki. Całe szczęście, że takowe mogę jeść bez żadnych ograniczeń. Składniki buraki pieczone w piekarniku pomidor malinowy papryka czerwona kapusta biała lub różowa ogórek koperek i bazylia sól i pieprz do smaku płatki owsiane ser kozi w plastrach oliwa z oliwek lub olej
Z Kuchni Do Kuchnizawijam od górny a następnie boki i zwijam w rulon. Zanurzam w roztrzepanym jajku, obtaczam w bułce tartej i smażę z każdej strony na złoto-brązowy kolor. Podaję z surówką. I gotowe! Smacznego
Kuchnia VikiBardzo soczysta i aromatyczna mięsna uczta. Pachnąca czosnkiem i ziołami. Rozpływające się w ustach mięso. Polecam do ziemniaków i ulubionej surówki albo :) do domowego burgera w bułce z dodatkiem sałaty i warzyw. Smacznego!:) Składniki: 4 plastry karczka wieprzowego pół szklanki oleju rzepakowego przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, 4 kulki jałowca, 2 ząbki czosnku, oregano, bazylia, pół łyżeczki vegety
Zasmakuj KuchniBardzo dobrze smakuje smażona z woka z innymi dodatkami, takimi jak tofu czy grzyby. Wydobywa wówczas swój naturalny lekko słodkawy smak. W polskiej kuchni najczęściej stanowi główny składnik surówek i sałatek dodawanych do głównych dań. Warto jednak wypróbować kapustę pekińską również w wersji na ciepło. Bigos z kapusty pekińskiej. Składniki: - 1 duża kapusta pekińska - ok. 400 g chudego wędzonego boczku
mojewypiekiinietylkojego stosowaniem. Kapusta kiszona, dzięki niskiej kaloryczności - 16 kcal na 100 g sprawdza się również w przypadku osób dbających o linię i stanowi fantastyczną bazę do wszelkiego rodzaju surówek. Można powiedzieć, że kiszona kapusta to produkt niemal idealny, zwłaszcza w ponury, jesienny czas, kiedy to dopadają nas infekcje, dni stają się krótsze i marzniemy, jeszcze nie przyzwyczajeni
Kuchnia od dwojgaSezon jesienno-zimowy może być pyszny i kolorowy na talerzu. Dynie, buraki, marchewki i wszystkie pozostałe warzywa korzeniowe dają nam naprawdę spore pole do popisu. Można przygotować z nich surówki, sałatki, zapiekanki, zupy. Ja bardzo lubię przygotowywać sałatki z pieczonych warzyw. Dodaję do nich w zależności od tego co akurat zalega w kuchennej szafce: kasze, komosę, soczewicę. Jest to dobry
Smakowity Blog Kulinarnyręką, nie kształtować. Posolić, oprószyć mąką i pieprzem, smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu, szybko obrumieniając z obu stron. Podawać z ziemniakami, zwłaszcza z frytkami oraz warzywami z wody lub surówkami. Na każdy stek można nakładać 1 łyżkę kopiastą cebuli uduszonej w tłuszczu
Przepisy kulinarne babci Antoninypotrzeba, posypka kolorowa - ile potrzeba Z TYCH SKŁADNIKÓW JEST PYSZNE CIASTO I SOK DO PICIA Z DODANIEM WINGRON = nareszcie nic się nie zmarnuje, wyciskane resztki są dobre do surówek, placuszków, ciast, można też zrobić dżemy z nich, mam tradycyjną sokowirówkę innej firmy ale resztki nie są tak dobre do wykorzystania jak te z wyciskarki, które przygotowałam w urządzeniu do testowania
W Mojej Kuchni Lubięcząbrem, solą oraz pieprzem. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Z gotowej masy formujemy kotleciki. Obtaczamy je w ziarnach sezamu. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Podajemy do obiadu np. ziemniakami i dowolną surówką
Domowy Smak Jedzenialubił Marszałek może warto do karty wprowadzić dania związane z okresem dwudziestolecia międzywojennego. Za chwilę będzie tu wspaniałe muzeum, warto to wykorzystać. Wielki plus za wspaniałe zestawy surówek. Restauracja ma idealne położenie przy budowanym muzeum. Jeśli moglibyśmy coś sugerować to drobne zmiany w z zewnętrznym wystroju budynku. Ten obecny jest taki nijaki i nie nawiązuje swoim wyglądem zewnętrznym do miejsca
królestwo garówBardzo lubię kotlety z warzyw szczególnie te z brokułami i fetą. Są sycące i smaczne, najlepiej smakują podane z surówką. Idealne na piątkowy obiad lub kolację, nie wiem dlaczego ale bardziej wolę kotlety z warzyw niż z mięsa. Składniki: 1 duży brokuł 2 ziemniaki 100 gram sera typu feta 1 jajko 4 łyżki płatków owsianych Lestello Sól, pieprz Bułka
Bajeczna KuchniaSmaczne same, ze śmietaną i cukrem (lub bez cukru, ale takie z małą ilością cukru znam z dzieciństwa) oraz polane gulaszem z dodatkiem surówki. Idealne, ziemniaczane. Jedne z moich ulubionych dań przyrządzanych z ziemniaków. Czasem, gdy twórczość idzie za daleko smaruję je twarożkiem ze świeżo skrojonym szczypiorkiem, sypię świeżo zmielonym pieprzem lub serwuję z pastą z wędzonej makreli (taką
Zasmakuj Kuchni