godzinę do lodówki. Jajko rozbełtać z musztardą. Kotlety obtaczać w masie jajeczno-musztardowej, a następnie w bułce tartej. Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Podawać np. na surówce z fenkułu i marchwi . Dawno nie czytałam tak wciągającej książki! Co tam prawie 500 stron - dobra sensacja warta przeczytania za jednym razem (z przerwami na kawę lub herbatę). I taka jest
Weekendy w domu i ogrodzienakładamy po łyżce farszu pieczarkowego i dobrze zlepiamy, obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju po kilka minut z obydwu stron na złoty kolor. Podajemy z ziemniakami, dowolną surówką lub z czym wolicie. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chilikilka godzin - ciasto jest przepyszne, najlepiej smakuje na drugi dzień, aromaty piernikowe z wilgotnością marchewki komponują się wyśmienicie...........SMACZNEGO!!! nareszcie nic się nie zmarnuje, wyciskane resztki są dobre do surówek, placuszków, ciast, można też zrobić dżemy z nich, mam tradycyjną sokowirówkę innej firmy ale resztki nie są tak dobre do wykorzystania jak te z wyciskarki, które przygotowałam w urządzeniu
W Mojej Kuchni Lubięwstyd podać gościom. Mięso wychodzi soczyste i będzie smakować zarówno tradycjonalistom, jak i fanom eksperymentów. Po drugie: wprowadza zróżnicowanie. Roladki można podać z ziemniakami, ryżem, kaszą lub same. Z surówką albo bez. A nawet w sosie! Równie dobrze możemy –na ciepło lub zimno – pokroić je sobie na pieczywo i też będą świetne. Po trzecie: pozwala dojeść resztki. Zostało Wam trochę
Proste-przepisy.plćwiartki śmiało można podać jako jedno z dań na ciepło np. imprezowych lub okolicznościowych. Takiej wersji nikt się nie powstydzi a goście będą się zajadać. Polecam z bukietem surówek :) Składniki: 6 ćwiartek z kurczaka ( podzielone na udka i pałki ) 1 łyżka soli himalajskiej 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego 2 łyżki sezamu 2 łyżki curry 2 łyżki oleju 3 łyżki
Kuchnia Paulettesświęta lub urodziny. Jest to danie pełne elegancji. Każdy przygotowuje go na swoje sposoby. Smaczny jest faszerowany np. warzywami, ryżem, kaszą lub podawany z pieczonymi ziemniakami, warzywami i surówkami. Najlepsza w kurczaku jest jednak chrupiąca, przypieczona skórka. Jej to nikt się nie oprze. Znika jako pierwsza. SKŁADNIKI: kurczak do 1.5 kg. domowa włoska przyprawa do mięs
Kuchnia PaulettesPolędwiczki z indyka w sosie własnym. Podałam z ryżem i surówką z białej kapusty . Szybki i smaczny obiad. Ja sosu nie zagęszczałam, ale jeśli wolicie można zagęścić łyżeczką mąki pszennej wymieszaną z wodą. Wlać do sosu i zagotować. Inne przepisy na dania mięsne znajdziecie w zakładce MIĘSA. Składniki 600 g polędwiczek z indyka 1 duża cebula 2 szklanki
O kuchni z uczuciemwystępuję witamina B, a w niektórych, jak kasza gryczana, jęczmienna, kukurydziana i owsiana, również witamina PP. W kaszach nie znajdziemy witaminy C, dlatego niezbędnym dodatkiem do kasz powinna być surówka z dużą ilością świeżych ziół. Taką właśnie wersję kaszy chcę Wam przedstawić. Niemożliwie wprost pachnąca, z lekko kwaśną nutą. Po prostu pychota! Osoby, które chcą zrzucić trochę kilogramów, powinny
Kulinarne przemysleniazłoty kolor,zdjać z patelni.Naczynie żaroodpornego wysmarowac masłem.Plastry jabłek ułożyć ściśle obok siebie ,posypać majerankiem.Usmażone mięso ułożyć na jabłuszkach i zapiekać aż jabłka się zrobią szkliste.Podajemy z surówkami.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiwięc można wybierać, przebierać i przetwarzać je na inne, ciekawe dania. Jaka dynia do czego? Ja twierdzę, że: - dynia prowansalska muszkatołowa, w skrócie muscat, jest bardzo soczysta, świetna na surówkę i można robić z niej sok. - dynia hokkaido doskonale się piecze, smaży czy dusi i uzyskamy z niej gęsty, ciemnopomarańczowy przecier na kluski czy do ciasta - dynia makaronowa najlepsza
Smaczna Pyzasmak. Ostatnio bardzo mnie naszło na buraki. Jeśliśmy je formie gulaszu , także jako dodatek do mięsnego obiadu. Buraki duszone z jabłkiem i chrzanem to bardzo ciekawa alternatywa dla zwykłej surówki. Składniki: 1 kg buraków cytryna 2 jabłka 3 łyżeczki chrzanu łyżeczka cukru sól 2 łyżki masła Sposób przygotowania: Buraki pieczemy w piekarniku lub gotujemy do miękkości. Obieramy ze skórki
Pobite gary Barbarynabijać na szpadki na przemian.Obtaczamy w bułce tartej i wkładamy do naczynia żaroodpornego natłuszczonego oliwą.Zapiekamy w 160 stopniach do miękkości.Podajemy z ziemniakami lub frytkami i surówką.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiodstawić potrawę przed podaniem na 15 minut w celu zintegrowania się składników. Bardzo dobrze taki sos smakuje z kaszą gryczaną lub pęczakiem. Ja podałam z pure ziemniaczanym i surówką z kiszonej i pekińskiej kapusty
Kulinarne przemysleniatrochę bułki tartej. Z masy formować kotlety przerzucając je z ręki na rękę. Obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na patelni z rozgrzanym olejem. Podawać z surówką np. z czerwonej kapusty . Ostatnio mam dość napięty grafik i mało tutaj publikuję, ale sporo czytam w czasie podróży. Dziś zatem wyjątkowo o dwóch książkach, o których do tej pory
Weekendy w domu i ogrodzieużywać zamiast ziemniaków jako dodatek do różnych dań. Topinambur nadaje się do zup, sosów, do pieczenia, duszenia i gotowania. Można zrobić z niego chipsy albo frytki . Można zjeść w surówce chociaż spożywane na surowo mogą powodować wzdęcia. Topinambur można też ususzyć a potem zmielić i parzyć jak kawę. Bulwy przechowujemy w chłodnym miejscu. Specjaliści zalecają regularne jedzenie topinamburu osobom cierpiącym
Smaczna Pyza