surówka - 20359 przepisów (strona:605/1358)

Wolno pieczona, szarpana wołowina z papryczkami peperoni 134

minut. Upieczone mięso wyjąć z brytfanki/naczynia żaroodpornego i przy pomocy dwóch widelców podzielić na włókna. Mięso podawać ciepłe, polane powstałymi podczas pieczenia sokami,  z ziemniakami/ryżem i ulubioną surówką, lub jak u mnie w postaci kanapki na ciepło. SMACZNEGO!     Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi około 6 - 8 porcji mięsa. Mięso można podawać od razu

Gospodyni Miejska
Kotlety z gotowanego drobiu 172

doprawiamy solą oraz pieprzem wedle uznania. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju rzepakowym. Podajemy z ziemniakami, sosem- u mnie najczęściej koperkowym i surówką

Kuchnia w czekoladzie
RECENZJA KSIĄŻKI Z PRZEPISAMI "POLSKA KSIĄŻKA KUCHARSKA" 129

Makarony   * Kluski   * Knedle   * Pierogi * Kasza * Ryż * Jajka * Grzyby * Mięso   * Wołowina   * Wieprzowina   * Cielęcina   * Dziczyzna   * Drób   * Baranina * Pasztety * Ryby * Sosy * Sałatki * Surówki * Desery * Ciasta   * Baby, babki, babeczki   * Ciasta i ciastka bezowe   * Ciasta bez pieczenia   * Ciasta i ciastka biszkoptowe   * Ciasta i ciastka czekoladowe   * Ciasta i ciastka drożdżowe

Zrób to smacznie
kotlety ziemniaczane 160

przepuszczamy przez maszynkę do mielenia lub przez blender z przystawką do puree .... Formujemy kotlety, obtaczamy w mące i chwilę smażymy :) ...na złoto brązowy kolor... Obiad gotowy... dodajemy coś jeszcze, surówkę, sałatkę lub jakieś specjały ze spiżarni :) Smacznego

chleba naszego
kalarepa 173

musiała już trafić na stół :) Kalarepa to świetne warzywo, które możemy spożywać na różne sposoby:  na surowo, gotowaną, marynowaną... Po dodaniu soli, pieprzu, jogurtu lub śmietany jest super surówką do każdego obiadu :)  Jeżeli chcemy jeść kalarepę zimą, to możemy ją zamrozić uprzednio blanszując lub  zamarynować na słodko kwaśno do słoików. Po obraniu kroimy, gotujemy

chleba naszego
placki z kalarepy 149

Niedawno  robiłem kalarepę marynowaną i surówki :) teraz kolejne zbiory z naszego ogródka... no i tak dzisiaj powstały placki z kalarepy :)  -- -- -- -- -- -- -- -- -- Placki z kalarepy robimy tak samo jak placki ziemniaczane :)  Po utarciu dodajemy sól, pieprz, jajko, mąkę i smażymy na rumiano :)  Można dodać np. kiełbasę...Podajemy ze śmietaną :)  Smacznego

chleba naszego
Kotleciki z kurczaka z suszonymi pomidorami i słonecznikiem 187

tyle możliwości, a obiad dzięki temu nigdy nie jest nudny! Co więcej - jest to świetna propozycja dla dzieci! Można je podać na obiad z ziemniakami, ryżem czy kaszą i surówką lub jako przekąskę imprezową (wtedy dobrze podać z sosem/dipem). I co ważne - jest to danie z typu oszczędnych ;) zwykłych kotlecików z piersi kurczaka (takich wiesz-po prostu w panierce

Kolorowy Przepisownik
Panna Marchewka Wspaniała w glazurze pomarańczowej 148

pewne na stole każdego z nas pojawiła się, jako dodatek do obiadu, marchewka pod różnymi postaciami. Gotowana z masłem, gotowana z groszkiem, surowa tarta lub jaki składnik innej obiadowej surówki ale czy próbowaliście już marchewki w glazurze pomarańczowej? Och, jest wspaniała! Słodkawa, lekko pikantna o cudownym aromacie i posmaku pomarańczy będzie świetnym dodatkiem do dań mięsnych. Pomarańczowa glazura wynosi smak

Kuchnia w Słońcu Skąpana
MIELONE ZAWIJASY Z NIESPODZIANKĄ W ŚRODKU 20641

nagrzanego do 180s na około 15 minut, aby dopiekły sie w środku. Równie dobrze, możemy podlać je bulionem i dusić na małym ogniu. Podawać z ziemniakami , buraczkami lub ulubioną surówką

Walijskie Pichcenie
Polędwiczki w sosie marsala 219

końcem gotowania dopraw sos śmietaną, ewentualnie solą i pieprzem. To danie idealnie pasuje do kaszy. Moje dzieci mają długie zęby na kaszę. Za to ziemniaki mogą jeść codziennie. Ale surówka z brokułu , którą tu niedawno prezentowałam smakowała im. The post Polędwiczki w sosie marsala appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Ziemniaki faszerowane, zapiekane... 144

się przypiekła, wyjęłam z piekarnika i już można je było podać na stół. Najbardziej smakują kiedy są jeszcze ciepłe. Takie faszerowane ziemniaki można podać z mięsem,   z ulubioną surówką, lub tylko z sosem Tak wyglądają. A jak smakują? Musicie przekonać się sami. Życzę SMACZNEGO! Krys Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz

Kuchnia u Krysi
Proste ciasto marchewkowe 159

Marchewkę można zjadać w zupach, sokach, surówkach, sałatkach, na surowo, a także na wiele innych sposobów. Dzisiaj mam dla Was proste ciasto marchewkowe, które zawsze się udaje. Ciasto jest wilgotne, smaczne i bardzo szybko znika. Moje zostało już zjedzone, ale zostały zdjęcia i smak :) . Może i Wy skusicie się i upieczecie takie wspaniałe ciasto marchewkowe. Na blogu znajdziecie również inną

O kuchni z uczuciem
Jajka w sosie porowo-śmietanowym 122

Smaczna propozycja na szybki bezmięsny obiad. Danie jest proste w przygotowaniu i tanie. Podaję z puree ziemniaczanym i surówką. Składniki: jajka ugotowane na twardo (ilość wg potrzeb) Sos: por 180 ml śmietany 30% 2/3 szklanki bulionu pęczek koperku łyżka masła pieprz, sól Przygotowanie Pora kroimy w piórka i podsmażamy na maśle, dodajemy bulion i dusimy przez chwilę. Następnie dodajemy śmietankę

e-PrzepisyKulinarne
Carpaccio z buraka 176

schabu. Polecam też inne dania z burakiem: – Śledziowa sałatka z buraczkami – Sałatki z buraka à la caprese – sałatka z marynowanych buraczków, sera i pestek słonecznika – Surówka z kiszonego buraka i jabłka – zakwas z buraków Składniki na sałatkę z buraka, 1 porcja: 1 burak pieczony lub gotowany ¼ sera typu włoskiego lub ser feta prażone pestki dyni

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię