masła podsmażamy pieczarki lekko oprószone solą i skropione cytryną, żeby nie ściemniały. Wszystko przekładamy do naczynia żaroodpornego, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem ok. 1 godzinę. Podajemy z ulubioną surówką i kluskami łyżką kładzionymi. W moim domu to danie hitowe: Mąż uwielbia wszystkie jego składniki, natomiast dla Maksia mięsko mogłoby nie istnieć - byleby dużo klusek i sosu było
Kuchnia po mojemupanierka z płatków kukurydzianych, a do tego nie są smażone, ale pieczone w piekarniku ! A do tego idealnie sprawdzą się podane do tego pieczone ziemniaki, (przepis znajdziecie TUTAJ ), surówka z białej kapusty(przepis TUTAJ ) oraz sos czosnkowo-koperkowy (przepis na sos znajdziecie TUTAJ ) :) Nie przedłużając zapraszam po przepis ! Składniki: 1 filet z kurczaka płatki kukurydziane sól pieprz oregano mąka
Gotuj z Mąkąpulpeciki jajeczne z sałatką ze szpinakiem i wzór na sałatkę, czyli baza z warzyw, dodatki zawierające białko i zdrowe tłuszcze, dressing i gotowe! Dobrym pomysłem są klopsiki z prosta surówką z melona i chili czy wrap śniadaniowy z pastą twarogowo-jajeczną. A na deser? Domowe czekoladki kokosowe. Jedz i pracuj… nad własnym zdrowiem i Jedz i pracuj nad własnym
Ugotowane pozamiatanełyżeczkę pieprzu oraz soli. Mięso panierujemy najpierw w rozbełtanym jajku, następnie mieszance z płatkami. Smażymy na mocno rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron. Podajemy z frytkami i ulubioną surówką
Z Majeczką w kuchninasłonecznionym) miejscu. Krok 2. Po około miesiącu zlewamy ocet do mniejszych butelek (max. 0,5 l), cedząc przez złożoną gazę i gotowe. Ocet jest wspaniałym dodatkiem do sałatek oraz surówek , bardzo podnosi smak galarety z nóżek wieprzowych. Smacznego
Moja Książka Kucharskastronę. Gorące syrniki odkładamy na moment na papierowy ręcznik do odsączenia z nadmiaru tłuszczu i podajemy od razu. Do tych będzie pasować każda świeża wiosenna i letnia surówka, mizeria, świeże pomidory, sałata ze śmietaną, szczypior, kefir. SKŁADNIKI na 10 sztuk 500g białego sera twarogowego 2 jajka M 100g boczku wędzonego na gorąco, w kawałku ½ solidnego pęczka szczypioru z dymki
Karo in the Kitchenuwagę na jego liście. Powinny być jędrne, bez plam i przebarwień. Jadalna jest biała i zielona część pora, choć biała jest bardziej delikatna w smaku. Zielona jest idealna do surówek, z białej przygotujcie zupę, do której dodajcie też cukinię. Będzie delikatna w smaku i o kremowej konsystencji. Świetnie smakuje z mielonym mięsem, papryką i natką pietruszki, ale możecie też podać
Smakowity Blog Kulinarnykwasu foliowego oraz olejków eterycznych (które odpowiadają za mocny zapach i intensywny smak warzywa). Ma podłużny kształt. Doskonale nadaje się do marynowania, kiszenia, gotowania, grillowania, smażenia, duszenia, przygotowywania sałatek, surówek… i nie tylko. Roladki z rzodkwi japońskiej z łososiem wędzonym . Składniki: - 1 rzodkiew japońska/daikon - łosoś wędzony na zimno - czarny sezam - awokado - sok z limonki (lub cytryny) - olej (sezamowy, kokosowy
mojewypiekiinietylkoplastry. Układamy kolejno w parowarze: plastry mięsa, ziemniaki z cebulą, marchewkę. Następnie nastawiamy parowar na 30 minut. Gotowe danie przyprawiamy ewentualnie solą, pieprzem, sproszkowaną papryką. Podajemy z sezonową surówka lub ( tak jak ja ) z konserwowym ogórkiem
Kulinarne przemysleniaPyszna tarta z sycącym mięsnym farszem. Farsz można wzbogacić kolorową papryką. Danie można podać z ulubioną surówką lub bez dodatków. Przepis z miesięcznika "Gotuj krok po kroku". Polecam! Tarta z mięsem mielonym Składniki na formę 26cm: Na kruche ciasto: 200g mąki pszennej 100 g zimnego masła pół łyżeczki soli 50ml zimnej wody
Smak mojej kuchnisuche po usmażeniu (smażyłam bez tłuszczu) marynowałam je wcześniej w maślance. Kawałki mięsa pięknie prezentują się w otoczce z ziaren, po usmażeniu panierka jest bardzo chrupiąca. Mięso podajemy z surówką z ulubionych warzyw. Przepis ze strony Magia w Kuchni z moimi zmianami. Polecam! Filety drobiowe w ziarnach Składniki na 4 sztuki: 4 sznycle z indyka lub filety z kurczaka szklanka
Smak mojej kuchnisklepach można już znaleźć takie mięso pozbawione skór i kości, znajdziecie je pod nazwą filet z udźców kurczaka w większości dużych sklepów. Kurczaka podajemy oczywiście z ryżem i surówką. Polecam! Kurczak w sosie karmelowym Składniki na 4 porcje: 600g filetów z udźca kurczaka (bez skóry i kości) 2 cebule 4 łyżki cukru 2 łyżki oliwy przyprawy: sól, pieprz, łyżeczka słodkiej
Smak mojej kuchniLubicie żeberka? Ja bardzo. Przygotowałam je dzisiaj z w sosie z pieczarkami. Delikatne, miękkie, soczyste.... Pycha! Do mięsa podałam ziemniaki puree i surówkę z selera Może i Wy skusicie się na taki smaczny obiad. Na blogu w zakładce MIĘSA znajdziecie inne przepisy na żeberka. Szczególnie polecam żeberka po amerykańsku . Składniki 1 kg żeberek wieprzowych 1 duża cebula
O kuchni z uczuciemBardzo dobre ziemniaki, idealnie do schabowego i surówki. Polecam. Duże ziemniaki wyszorować mocno, pokroić w cienkie plasterki. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Ząbek czosnku obrać i drobno posiekać. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Plasterki ziemniaków rozłożyć na dnie naczynia, piórka cebuli rozłożyć na całej powierzchni, lekko podsuwać pod ziemniaki. Czosnek rozrzucić na górze. Obsypać solą. Warzywny wywar wylać na ziemniaki
Kuchnia Pokoleńmąką ziemniaczaną. Wszystkie składniki mieszamy i doprawiamy do smaku. Na patelni rozgrzewamy olej i wykładamy porcje masy, formując płaskie sznycle. Smażymy z obu stron. Podajemy z ziemniakami i surówkami. Sznycle grzybowe - kuchnia podkarpacka Zapraszam również na inne PODKARPACKIE DANIA
Trzeci talerz