jedzą mięsa, a mają ochotę na coś pysznego. Można go podać z pieczywem, zarówno ciemnym jak i jasnym, a także z różnego rodzaju sosami: czosnkowym, tatarskim, chrzanowym i surówką ze świeżych warzyw. Można go jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno, choć mi osobiście o wiele bardziej smakuje na zimno. Składniki na pasztet jajeczny z pieczarkami: 10 jajek ugotowanych
e-PrzepisyKulinarnepiórka. Dodać ją do rolad. Całość dusić na palniku o małej mocy ok. pół godziny. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać np. z kolorową marchewką lub tradycyjną surówką z kiszonej kapusty. W ubiegłym roku pierwszy raz zetknęłam się z książką Agnieszki Krawczyk "Napisz na priv" i mocno ją wtedy skrytykowałam. Ostatnio przeczytałam pierwszy tom serii "Czary codzienności" pt. "Siostry
Weekendy w domu i ogrodziechwilę smażymy, po czym podlewamy wodą i dusimy do momentu, aż mięso będzie miękkie. Na koniec wlewamy śmietanę i posypujemy koperkiem lub posiekaną natką. Podajemy z ziemniakami i delikatną surówką np. z marchewki
Walijskie Pichcenieforemki wyłożonej papierem, ( ucisnąć) na wierzch położyć plastry boczku Piec ok. godziny w temp. 180*C, ja piekłam w prodiżu. Jeśli mięso podamy na ciepło do ziemniaków i dodamy surówkę to będziemy mieć świąteczne danie
Proste Potrawynaturalnego. Mieszamy wszystko i mamy sos Upieczonego fileta z łososia polewamy sosem. Do ryby najlepiej pasuje ryż, wtedy smaki ładnie nam się mieszają. Polecam również zrobić swoja ulubiona surówkę. Smacznego
Klaudynkowa kuchniamarchewkę i kilka przypraw, by przyrządzić bardzo zdrowe, syte i smaczne burgery. Tego typu burgery muszą znajdować się w jadłospisie wegetarian i wegan. Można podać je w pieczywie, z surówką, pieczonymi lub duszonymi warzywami...wedle upodobań. W każdej wersji będą super. Polecamy całą rodziną! Składniki na 10 sztuk: 1,5 szklanki ugotowanej soczewicy zielonej, 1 szklanka ugotowanej komosy ryżowej
Jeść, by żyć w zdrowiuresztę czasu bez. Kiedy skórka na kurczaku jest zrumieniona, mięso miękkie, a sos gęsty i w połowie odparowany, kurczak jest gotowy. Ja swojego kurczaka podłam z pieczonymi ziemniaczkami i surówką z kapusty pekińskiej Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródcukinią gotowane w foli spożywczej. To fajna alternatywa dla tradycyjnych roladek. Do tego są szybkie, zdrowe i bardzo smaczne. Moje roladki podałam z brązowym ryżem i surówką z kapusty Składniki: 2 podwójne filety z kurczaka 1 cukinia słodka mielona papryka suszona bazylia sól, pieprz dodatkowo folia spożywcza Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć, przekroić na pół ( by powstało
magiczna kuchnia KasiOlej smakowy można zrobić na wiele sposobów. Robię go często i używam do sałatek,surówek, do pizzy. Taki olej zrobiony samodzielnie, bardziej cieszy niż kupiony w sklepie, a przede wszystkim jest tańszy :) Moja buteleczka ma 250 ml .więc podam składniki na taką ilość. Składniki: 250 ml oleju rzepakowego 2 ząbki czosnku pokrojonego 2 kawałki pomidorów suszonych 3 listki świeżej bazylii
Agusiowe smakołykiDzisiaj propozycja na obiad albo na wcześniejszą kolacje :) Placki ziemniaczane z marchewką , są niezwykle chrupkie i bardzo dobre :) My zrobiliśmy bez żadnego sosiku , tylko z dodatkiem surówki , ale można np. polać gulaszem. Składniki : - 10 dużych ziemniaków - 1 średnia marchewka - 3 całe jajka - 1 średnia cebula - 6 łyżek mąki - 0,5 l mleka - natka pietruszki - sól , pieprz - olej do smażenia
Różne smaki w kuchniodchodziło od rąk. Następnie formujemy wałki i kroimy kopytka. Całośc gotujemy w osolonej wodzie do momentu wypłynięcia kopytek na powierzchnie wody. Można tak ugotowane kopytka polać sosem gulaszowym z surówką ( ja tak podałam ) Smacznego
Różne smaki w kuchnidzień wkładamy piersi wraz z marynatą do rękawa foliowego i wlewamy około łyżeczki sosu sojowego. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na 25 minut. Podajemy z surówkami i ziemniakami z wody
Kulinarne przemysleniakanapki. Taka jest właśnie rolada z indyka, którą wzbogaciłam suszonymi pomidorami, które podkreślają smak drobiu. Znakomicie nada się jako domowa wędlina podczas świątecznego śniadania. Zaś podana z ziemniakami i surówką może stanowić świąteczny obiad. Przy minimum pracy osiągamy wiele zastosowań :) Składniki: 800g fileta z indyka 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/3 łyżeczki ostrej papryki w proszku ¼ łyżeczki granulowanego czosnku ½ łyżeczka soli
Fabryka pomysłówprzyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka, musztarda sarepska 3 łyżki, śmietana gęsta 1 łyżka, natka pietruszki 2 łyżki, parówki cienkie 10 sztuk, ziemniaki ugotowane 1/2 kg, surówka - do wyboru w garnuszku stopić masło, wsypać mąkę i zrobić zasmażkę lekko złocistą mieszając łyżką do zasmażki włożyć kostkę rosołową, musztardę, wlać zimną wodę, przyprawę w płynie i różgą dobrze
W Mojej Kuchni LubięWykładać na patelnię po łyżce ryżowej masy, rozpłaszczać i smażyć na złoto. Uwaga - nie przewracać placków zbyt wcześnie, bo będą się rozpadać; muszą być dobrze obsmażone. Placki podawać z surówką (u mnie ze wstążkami kolorowej marchewki ). Wiecie już, że lubię książki napisane przez Grażynę Jeromin - Gałuszkę i racjonuję je sobie systematycznie. "Długie lato w Magnolii" czekało na zielone wyzwanie kolorowej
Weekendy w domu i ogrodzie