złotobrązowego koloru, a w środku „doszły”. Podsmażone kotlety możesz także podlać odrobiną wody i dusić do momentu wyparowania płynu. Gotowe kotlety podawaj z ziemniakami w dowolnej postaci i ulubioną surówką
blog.moje-pasje.infobardzo szybkie kotleciki jajeczne z kaszą kuskus. Świetnie smakują na ciepło jak i na zimno. To moja propozycja na bezmięsny obiad. Do tego ulubiona surówka i obiad gotowy. Składniki: 8 jajek 1 szklanka kaszy kuskus mała cebula 3 łodygi selera naciowego 1 ząbek czosnku bułka tarta olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie
magiczna kuchnia Kasijakiś czas mieszamy żołądki. Kiedy są już miękkie ponownie doprawiamy do smaku. Dodatkowo na patelni, na oleju podpiekamy 1 pokrojoną cebulkę. Żołądki podajemy z kaszą, podpieczoną cebulką i surówką. Smacznego
Kulinarne Fantazje Marioliśmietany. Na patelnię dodać również obrane i pokrojone w cząstki jabłko. Przykryć i dusić ok 10 minut, aż jabłko będzie miękkie. Najlepiej smakuje podana z ziemniakami lub kaszą i surówką. Smacznego
Obiad gotowywymieszałam. Następnie uformowałam lekko spłaszczone kotleciki. Każdy kotlet opanierowałam w bułce tartej. Smażyłam na średnio rozgrzanym oleju do zrumienienia. Podałam na ciepło z pieczonymi ziemniaczkami i domową surówką colesław Smacznego :) Jeśli lubicie jak ja takie jarskie kotleciki to zapraszam jeszcze na równie smaczne kotleciki rybne lub kotleciki jajeczne . Polecam
Kuchnia z widokiem na ogródczęsto w restauracjach lub u znajomych jemy genialnie doprawioną surówkę z kapusty,niezwykle kruchą, chrupiącą,nie za słodką ,nie za kwaśną i później w domu próbujemy taką zrobić i nam nie wychodzi,czegoś brakuje .... To mam dla was pyszny przepis gdzie proporcje zawsze będą takie same i smak zawsze będzie genialny -polecam jest wyśmienita Składniki: 1/2 główki białej kapusty
Swojskie jedzonkogładki sos , doprawi ć do smaku solą i pieprzem or a z wymieszać ze śmi etan ą . Gotowym sosem polać ugotowane pulpety. Podawać z ugotowanymi ziemniakami i dowolną surówką
Kolorowa kuchnia Elkidodać 2 łyżeczki mąki pszennej, łyżkę suszonych zmielonych grzybów, dodać 2 łyżki śmietany 18% i mieszając doprowadzić do zagotowania, kotlety podawać z sosem i marchewką z rosołu lub inną surówką i barszczykiem czerwonym - te kotlety są smaczne, mają dużo białka, smakują na ciepło i na zimno............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięfolię. Na każdym kawałku mięsa układamy rozmaryn. Ciasno owijamy mięso. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez ok. 30-45 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami i surówkami. źródło: przepis własny Ilość porcji: 6 Czas przygotowania: ok. 1 h plus marynowanie Koszt przygotowania
Pobite gary Barbarykurczaka, jak i nóżki, pałki lub skrzydełka. Takie danie jest doskonałe nie tylko na obiad, ale również na przyjęcie. W domowej wersji wystarczy do takich kurczaczków podać zestaw surówek i ziemniaczki lub frytki. W wersji na przyjęcie doskonale sprawdzają się najróżniejsze dipy. A w czym tkwi sekret smaku tego dania? Oczywiście w odpowiednio dobranych, dobrej jakości przyprawach. Odkąd pierwszy
Słodkie okruszkinaszej kuchni ostatnio bardzo kapuściano. Wczoraj umieściłam przepis na surówkę z kapusty czerwonej, a dziś dzielę się naszym domowym hitem - kiszoną kapustą z buraczkiem. Specem od fermentacji w naszej rodzinie jest mój mąż. Oprócz kiszonej kapusty zajmuje się też przyrządzaniem kambuchy (przepis wkrótce). Osobiście zajmuję się kiszeniem jedynie ogórków i to tylko w sezonie ogórkowym. Moje zapasy się dawno skończyły
Jeść, by żyć w zdrowiukilka dni. Powyżej przygotowałam cukiniowe mielone (po przepis kliknijcie w link ;) ) z tym że do masy dodałam jeszcze ząbek czosnku. Moje kotleciki podałam z ryżem i surówką pt. ,,wszystko co znajdziesz w lodówce" - sałata lodowa, kapusta kiszona, marchewka, ogórek kiszony i pomidor. Posypałam rukolą. KOLACJA Na kolację również za wiele nie kombinuję. Przeważnie przygotowuję sobie omlet lub jajecznicę
Kuchnia Elliemajonezem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 1 godzinę i 15 minut, funkcja termoobieg. Gotowego kurczaka podawać z dowolnymi dodatkami, u mnie pieczone ziemniaki i surówka z kapusty z czarnuszką
Monia miesza i gotujestron. Gdy z obu stron nabiorą ładnego, złotego koloru, przełóż je na papierowe ręczniki, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Gotowe śledzie podawać na ciepło z dowolną surówką i kartoflami. Od miesiąca (z wiadomych względów) mam dużo więcej wolnego czasu. Część tego czasu pochłania moja nowa pasja, czyli kolorowanki. Poniższy obrazek pochodzi z kolorowanki OGRÓD antystresowa kolorowanka
blog.moje-pasje.info