surówka - 20359 przepisów (strona:593/1358)

OCET ESTRAGONOWY 131

nasłonecznionym) miejscu. Krok 2. Po około miesiącu zlewamy ocet do mniejszych butelek (max. 0,5 l), cedząc przez złożoną gazę i gotowe. Ocet jest wspaniałym dodatkiem do sałatek oraz surówek , bardzo podnosi smak galarety z nóżek wieprzowych. Smacznego

Moja Książka Kucharska
Wytrawne syrniki – serowe placki ze szczypiorem i wędzonym boczkiem 235

stronę.   Gorące syrniki odkładamy na moment na papierowy ręcznik do odsączenia z nadmiaru tłuszczu i podajemy od razu. Do tych będzie pasować każda świeża wiosenna i letnia surówka, mizeria, świeże pomidory, sałata ze śmietaną, szczypior, kefir. SKŁADNIKI na 10 sztuk 500g białego sera twarogowego 2 jajka M 100g boczku wędzonego na gorąco, w kawałku ½ solidnego pęczka szczypioru z dymki

Karo in the Kitchen
Zupa krem z pora i cukinii 158

uwagę na jego liście. Powinny być jędrne, bez plam i przebarwień. Jadalna jest biała i zielona część pora, choć biała jest bardziej delikatna w smaku. Zielona jest idealna do surówek, z białej przygotujcie zupę, do której dodajcie też cukinię. Będzie delikatna w smaku i o kremowej konsystencji. Świetnie smakuje z mielonym mięsem, papryką i natką pietruszki, ale możecie też podać

Smakowity Blog Kulinarny
Roladki z rzodkwi japońskiej z łososiem wędzonym 179

kwasu foliowego oraz olejków eterycznych (które odpowiadają za mocny zapach i intensywny smak warzywa). Ma podłużny kształt. Doskonale nadaje się do marynowania, kiszenia, gotowania, grillowania, smażenia, duszenia, przygotowywania sałatek, surówek… i nie tylko. Roladki z rzodkwi japońskiej z łososiem wędzonym . Składniki: - 1 rzodkiew japońska/daikon - łosoś wędzony na zimno - czarny sezam - awokado - sok z limonki (lub cytryny) - olej (sezamowy, kokosowy

mojewypiekiinietylko
Ziołowe piersi z indyka z parowaru 176

plastry. Układamy kolejno w parowarze: plastry mięsa, ziemniaki z cebulą, marchewkę. Następnie nastawiamy parowar na 30 minut. Gotowe danie przyprawiamy ewentualnie solą, pieprzem, sproszkowaną papryką. Podajemy z  sezonową surówka lub ( tak jak ja ) z konserwowym ogórkiem

Kulinarne przemyslenia
Tarta z mięsem mielonym 131

Pyszna tarta z sycącym mięsnym farszem. Farsz można wzbogacić kolorową papryką. Danie można podać z ulubioną surówką lub bez dodatków. Przepis z miesięcznika "Gotuj krok po kroku". Polecam!         Tarta z mięsem mielonym   Składniki na formę 26cm:   Na kruche ciasto: 200g mąki pszennej 100 g zimnego masła pół łyżeczki soli 50ml zimnej wody

Smak mojej kuchni
Filety drobiowe w ziarnach 173

suche po usmażeniu (smażyłam bez tłuszczu) marynowałam je wcześniej w maślance. Kawałki mięsa pięknie prezentują się w otoczce z ziaren, po usmażeniu panierka jest bardzo chrupiąca. Mięso podajemy z surówką z ulubionych warzyw. Przepis ze strony Magia w Kuchni z moimi zmianami. Polecam! Filety drobiowe w ziarnach Składniki na 4 sztuki: 4 sznycle z indyka lub filety z kurczaka szklanka

Smak mojej kuchni
Kurczak w sosie karmelowym 164

sklepach można już znaleźć takie mięso pozbawione skór i kości, znajdziecie je pod nazwą filet z udźców kurczaka w większości dużych sklepów. Kurczaka podajemy oczywiście z ryżem i surówką. Polecam! Kurczak w sosie karmelowym Składniki na 4 porcje: 600g filetów z udźca kurczaka (bez skóry i kości) 2 cebule 4 łyżki cukru 2 łyżki oliwy przyprawy: sól, pieprz, łyżeczka słodkiej

Smak mojej kuchni
Żeberka duszone z pieczarkami 160

Lubicie żeberka? Ja bardzo. Przygotowałam je dzisiaj z w sosie z pieczarkami. Delikatne, miękkie, soczyste.... Pycha! Do mięsa podałam ziemniaki puree i surówkę z selera Może i Wy skusicie się na taki smaczny obiad. Na blogu w zakładce MIĘSA znajdziecie inne przepisy na żeberka. Szczególnie polecam żeberka po amerykańsku . Składniki 1 kg  żeberek wieprzowych 1 duża cebula

O kuchni z uczuciem
Ziemniaki z piekarnika, ziemniaki „Boulangere” 224

Bardzo dobre ziemniaki, idealnie do schabowego i surówki. Polecam. Duże ziemniaki wyszorować mocno, pokroić w cienkie plasterki. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Ząbek czosnku obrać i drobno posiekać. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Plasterki ziemniaków rozłożyć na dnie naczynia, piórka cebuli rozłożyć na całej powierzchni, lekko podsuwać pod ziemniaki. Czosnek rozrzucić na górze. Obsypać solą. Warzywny wywar wylać na ziemniaki

Kuchnia Pokoleń
Sznycle grzybowe – kuchnia podkarpacka 196

mąką ziemniaczaną. Wszystkie składniki mieszamy i doprawiamy do smaku. Na patelni rozgrzewamy olej i wykładamy porcje masy, formując płaskie sznycle. Smażymy z obu stron. Podajemy z ziemniakami i surówkami. Sznycle grzybowe - kuchnia podkarpacka Zapraszam również na inne PODKARPACKIE DANIA

Trzeci talerz
Pieczone podudzia miodowo-musztardowe 275

Pieczone kurczaki pasują praktycznie do każdej surówki, sałatki, makaronów, kasz, ziemniaków, pieczywa, ryżu. Chrupiące z zewnątrz, soczyste i mięciutkie w środku. Idealne. Złociste. Dziś połączenie smaków słodko - ostrych, czyli to co raz na jakiś czas bardzo lubimy zjeść. Jeśli skusicie się na mięso w któryś dzień tygodnia zapraszam do tego wpisu:) Choć częściej wybieram smaki ostre, słonawe niż słodkie

Zasmakuj Kuchni
KOTLETY JAGLANO - SZPINAKOWE (WEGAŃSKIE, BEZGLUTENOWE, BLW) 121

czasu. Wszystkie składniki wystarczy zblendować, następnie z powstałej masy ulepić burgerki i upiec. Idealnie zwarte, bardzo smaczne i zdrowe - takie są moje dzisiejsze kotlety. Posmakują nie tylko najmłodszym. Z surówką i ulubionymi warzywami jako dodatki stworzą wyśmienite danie obiadowe lub kolacyjne. Polecam! Składniki na 7 sztuk: 1,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej, 1 szklanka surowego szpinaku, 1/3 szklanki słonecznika łuskanego

Jeść, by żyć w zdrowiu
Jajka w sosie jogurtowo-rzeżuchowym 184

Ciekawy dodatek do obiadu, czy śniadania może niekiedy zmienić cały posiłek. Nowy, aromatyczny sos, czy fajna surówka mogą nadać daniu całkiem innowacyjny charakter. Sos jogurtowy z rzeżuchą jest bardzo smacznym dodatkiem do jajek podczas uczty śniadaniowej, jeśli go nie znacie polecam wypróbować :) Składniki: 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka majonezu 2 spore garści rzeżuchy Przyprawy: sól, pieprz, odrobina suszonego czosnku

Kolizje Smaków
Kotlety drobiowe siekane smażone na oleju rzepakowym 247

zmienia swój charakter: wielbiciele czosnku mogą dodać kilka ząbków więcej, miłośnicy ostrych smaków niech dosypią szczyptę chili. Kotlety można podać tradycyjnie jako danie obiadowe z ryżem lub ziemniakami i surówką, można również potraktować je jako sytą przekąskę i zajadać zanurzając w ulubionym sosie. Ba, świetnie się sprawdzają również w burgerach albo z lekką sałatką jako lunch do pracy. Składniki

Obiad gotowy

Proponowane wyszukiwania