surówka - 20359 przepisów (strona:616/1358)

surówka z czerwonej kapusty 152

składniki: 560 g czerwonej kapusty 200 g kwaśnych jabłek 80 g cebuli 5 łyżek soku z pigwy lub cytryny 3 łyżki oleju słonecznikowego dobrej jakości lub

Domowy Smak Jedzenia
SURÓWKA Z MARCHEWKI PO AZJATYCKU 144

Idealna  surówka do potraw o orientalnym smaku ,ale też i do normalnego obiadu.Przepełniona smakiem i zapachem oleju sezamowego.Świetna kombinacja smaku,lekka ,przyjemna i zdrowa.Polecam.   30 dag.marchewki 2 łyżki oleju sezamowego odrobina dla smaku sosu sojowego-nie przesadzić,próbować. sok z cytryny sól cukier 2 łyżki posiekanej natki pietruszki koperek ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Marchewkę czyścimy i ścieramy na tarce

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
WITARIAŃSKI "MIĘSNY" WRAP 136

resztę składników. Delikatnie łączymy ręcznym blenderem. Wykładamy na tackę dehydratora i suszymy w 43 stopniach przez 5-6h. "Mięso" podajemy zawinięte w liść sałaty, w towarzystwie ulubionej surówki. Wrapa możemy polać sosem czosnkowym. Pyszka

Jeść, by żyć w zdrowiu
CUKINIA ZAPIEKANA Z KASZĄ JAGLANĄ 97

warzywa będą dosyć miękkie. Następnie łączymy kaszę z warzywami, dodajemy przyprawy i wykładamy na nasze "łódeczki". Posypujemy pestkami dyni i wkładamy znowu do piekarnika na 15 minut. Podajemy z surówką i awokado. Smacznego

Jeść, by żyć w zdrowiu
BURGERY Z KASZY GRYCZANEJ I GROSZKU (WEGAŃSKIE, BEZGLUTENOWE) 122

miękkości, a następnie blendujemy z pozostałymi składnikami. Formujemy burgerki o średnicy 5 cm. Następnie obtaczamy w ziarnach i pieczemy przez 20-25 minut w temperaturze 200 stopni. Podajemy z surówką.  Prawda, że proste

Jeść, by żyć w zdrowiu
DZIENNY JADŁOSPIS WEGAŃSKIEJ RODZINY 173

grubość 2-3mm (z tej ilości wychodzą 2-3 tacki). Suszymy w 43 stopniach przez 9h. Po wysuszeniu łamiemy na kawałki i się delektujemy! Jagódka zjada mała miseczkę surówki razem z nami, a później je zupkę. Dzisiaj: Zupa wielowarzywna z kaszą jaglaną. Składniki na 1 porcję: pół marchewki, pół laski selera, pół cukinii, kawałek białej kapusty, 2 łyżeczki oleju

Jeść, by żyć w zdrowiu
DOMOWE KISZONKI - NATURALNY PROBIOTYK 166

działanie układu nerwowego i koncentrację, wspomagają trawienie, wytwarzają witaminy B2, B3, B6, PP. Kisić można kapustę, ogórki, buraczki, cukinię, patisony. Warzywa w takiej formie świetnie sprawdzają się jako składnik surówek, kanapek, koreczków i innych przekąsek. Warto stworzyć zapas kiszonek na chłodne i pozbawione słońca miesiące, kiedy spada poziom witaminy D, a co za tym idzie pogarsza się nasza odporność

Jeść, by żyć w zdrowiu
Babeczki jajeczne z warzywami i tuńczykiem 496

piekarnika. Takie to proste. Babeczki jajeczne z dodatkami, które możemy dobrać według własnego gustu świetnie nadają się na śniadanie, obiad lub kolację. Ja wraz z zestawem ulubionych surówek podałam je na obiad i okazały się być bardzo sycącym daniem, polecam :) 6 jajek 2 łyżki jogurtu pół żółtej papryki duży pomidor puszka tuńczyka w kawałkach pol pęczka szczypiorku mała dymka

Mienta blog
Kapusta zasmażana sałatka do obiadu 163

Czytaj więcej » Blog kulinarny pełen przepisów na codzienne posiłki, dania wykwintne, ciasta, torty, babeczki i sosy. Potrawy z ryb i mięs.

Ekspansja smaku
Morszczuk smażony w cieście na zielono 140

bardziej gęste niż do naleśników. Ciasto przyprawiamy solą. Filety umieszczamy w cieście i dokładnie je obtaczamy. Rybę smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. Do ryby idealnie pasuje ( wiadomo :) )surówka z kiszonej kapusty ( prezentowana na blogu ) a gdy kapusta ukiszona jest własnoręcznie to już poezja. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject

Smaki Ewy
Pyszny sos z kurczaka wg Aleex 916

dużo przyprawy Knorr’a (ok. 2 łyżek), maggi. Gotować około 30 minut. Sos lekko zagęścić (mąką lub podsmażoną czerwoną papryką). 3. Podawać z ziemniakami (najlepiej opieczonymi) lub ryżem i surówką. Smakuje wyśmienicie. Smacznego

W mojej kuchni
Kapusta stożkowa 221

lepiej się przechowuje niż pekińska, bardzo dobrze znosi transport. Jej liście są bardziej kruche i soczyste niż np. liście kapusty zwykłej. Ma lekko słodkawy smak. Użyłam jako składnik surówki i dania typu stir-fry . Dobrze sprawdza się również jako dodatek do sałatek, zapiekanek, można ją również ugotować na parze (wystarczy kilka minut). Kapusty stożkowej szukajcie na giełdach rolniczych (dostałam

Qlinarnie i Qlinarnie
KACZKA DUSZONA Z PAPRYKĄ 156

tłuszczu. Przełożyć do rondla, udusić w powstałym sosie.  Pod koniec duszenia dodać pieprz i sok z cytryny. Porcje kaczki posypywać drobno usiekaną natką pietruszki. Podawać z ziemniakami i surówkami sezonowymi

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Warzywna potrawka z królika 184

niektóre włókna same się rozdzielą. Ewentualnie doprawić ją jeszcze solą. Po wyłączeniu palnika do potrawki dodać pokrojony w talarki seler naciowy. Potrawkę podawać na ugotowanym pęczaku z wybraną surówką lub - tak jak w moim przypadku - z pokrojoną rzodkiewką. Przepis dodaję do akcji Ambition z dbałością na Durszlaku. Czytelnicy bloga mają możliwość kupna produktów Ambition na hasło ZDROWE-GOTOWANIE w sklepie

Weekendy w domu i ogrodzie
Roladki z mozzarellą owinięte chrupiącym boczkiem 160

grzałką górną i grillem   Czas - 20-25 minut Podczas pieczenia roladki powinny nabrać koloru, mięso jest upieczone, a boczek chrupiący. Swoje roladki podałam z puree z batatów i surówką colesław, ale można zajadać je też z pieczonymi ziemniakami, focaccią czy innymi ulubionymi dodatkami. Smacznego

Cooking Monster

Proponowane wyszukiwania