Kapusta pekińska zazwyczaj ląduje w surówce. Dzisiaj postanowiłam zrobić z niej placki. Eksperyment uważam za udany. Podawane z jogurtem, lub innym ulubionym sosem, są całkiem fajnym daniem obiadowym. SKŁADNIKI: 150 g drobno posiekanej kapusty pekińskiej 1 garść drobno pokrojonego świeżego szpinaku 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 łyżka posiekanej bazylii (użyłam greckiej) 1/2 cebuli drobno posiekanej 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez
Kuchnia w opałachminut , po tym czasie sos zalewamy słodką śmietanką dodajemy odrobinę pokruszonego sera pleśniowego, trzymamy na ogniu aż zgęstnieje. Zestawiamy z ognia, dekorujemy natką, podajemy np. z ziemniakami i ulubioną surówką. Smacznego! Wpis powstał przy współpracy z marką Broda e-Shops System
Wanilia i Kardamonzmienić proporcje produktów i przestrzegać kilku zasad : – używaj oliwy i oleju zamiast masła, margaryny i smalcu, -jadaj ryby nawet 5 razy w tygodniu ( zamiast czerwonego mięsa ), -jedz dużo surówek, sałatek i lekkich zup warzywnych -wybieraj pieczywo pełnoziarniste, np. z soją, słonecznikiem, sezamem, płatkami owsianymi -zastępuj słodycze owocami, przyrządzaj z nich sałatki, -pij wodę mineralną, świeże soki i czasem
Pysznosci Babci Basibabci Basi ( patrz przepis ), wersja 3. w formie bukietu, Składniki na kwiat : 2 jajka gotowane, kawałek ogórka zielonego . rzodkiewka, Natka pietruszki lub koperek zielony, rzeżucha, Składniki na środek kwiatka (surówka ): 1 jabłko, 1 marchew, 1 ugotowany buraczek, sól, pieprz, majonez, Ponadto : rzeżucha , albo kapusta pekińska , na trawkę . Przygotowanie kwiatka : Jajka kroimy na kawałki, ogórka ze skórką skośnie ( jako listki ), Wszystko
Pysznosci Babci Basiniespodzianka w środku, o której (jak prawie zawsze) nic nie wiedział. I o to chodzi. Lubię Go zaskakiwać. Udało się po raz kolejny;D Do obiadu dodajcie ziemniaki, surówkę, także ryż lub ulubioną kaszę. Taki mielony komponuje się z każdym kulinarnym towarzystwem dobrze. Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego (można zastąpić indyczym) 1 średnia cebula 1 jajko
Zasmakuj Kuchnizamrażalki*, na awaryjne obiady, a druga na 2 dni obiadów :) Polecam z czystym sumieniem! Kotlety można jeść w postaci burgera lub jako dodatek do mięsa/ryżu/kaszy i surówki. Składniki (na 15 kotletów): - 0,5 surowego kalafiora - 150g kaszy jaglanej (ok. 3/4 szklanki suchej) - 0,5 szklanki pestek słonecznika - 1 cebula - 3 ząbki czosnku (średniej wielkości) - 1 czubata łyżka
CookYourselftermoobiegiem (jeśli góra babki będzie się za bardzo przypiekać przykryć ją folią aluminiową). Babkę można podać zarówno na ciepło jak i na zimno z ulubionym sosem, śmietaną lub surówką
Simply Foodnadają mu odmiennego smaku. U mnie świetnie sprawdza się jako przekąska z ulubionym sosem, dodatek do domowych hamburgerów oraz propozycja na obiad, która dobrze komponuje się z ziemniakami i surówką. Wersja pieczona jest mniej kaloryczna i posmakuje dzieciom, jak i dorosłym. Kurczaka możecie też usmażyć na głębokim oleju, ale ja preferuję tą pierwszą opcję. Polecam! (2-3 porcje) 1 pierś
Di gotujepomocą wykałaczek, aby farsz nie uciekł w trakcie pieczenia. Gotowe roladki umieścić luźno w worku do pieczenia, piec w 180 stopniach ok. 20 minut. Podawać z ulubioną surówką oraz kaszą lub ziemniakami. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówSzynka duszona w sosie własnym z dodatkiem cebuli podana z kaszą gryczaną i surówką z buraczków to pomysł na perfekcyjny obiad :) Mięso przygotowane w poniższy sposób dosłownie rozpływa się w ustach, ponieważ jest idealnie miękkie i soczyste. Taką szynkę możecie przygotować w szybkowarze jak i w zwykłym garnku. Najważniejsze jest to, że trzeba ją dusić tak długo, aż mięso będzie
Ugotowaćprzez całą zimę Są niezastąpionym dodatkiem do obiadu szczególnie do kotletów czy zrazów. Przydadzą się również w awaryjnej sytuacji kiedy nie mamy czasu na przygotowanie surówki do obiadu lub gdy chcemy przygotować barszcz czerwony. A wy lubicie takie buraczki? Post Buraczki tarte na zimę pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotuje