surówka - 20359 przepisów (strona:629/1358)

Schab zapiekany w sosie śmietanowo - majonezowym 188

stopni (dolna grzałka, termoobieg) na 45 minut. Następnie wyłączamy piekarnik i zostawiamy w nim naczynie jeszcze przez 30 minut.  Upieczone mięso podajemy z ziemniakami lub pieczywem i surówką

Czary - gary w kuchni
Tuńczyk w panierce z cytrynowym tymiankiem 189

zawsze robię. Następnie zdjąć z patelni i obtoczyć w marynacie. ponownie położyć rybę na patelni i smażyć chwileczkę. Panierka musi się zarumienić. Podawać z upieczonymi ziemniakami i surówką, polecam to było pycha

Kuchnia Pokoleń
Zupa z selera naciowego 188

Seler naciowy jest bardzo smacznym i zdrowym warzywem, chętnie wykorzystuję go w kuchni. Zazwyczaj przygotowuję z nim różnego rodzaju sałatki i surówki, gdyż w takiej formie najlepiej mi smakuje. Seler świetnie sprawdza się również jako składnik zupy. Moja zupa z selera jest w wersji lekkostrawnej z dodatkiem grubej kaszy jęczmiennej i śmiało można ją jeść będąc nawet na diecie. Składniki

Kuchcik gotuje
Dorsz z patelni 159

Dziś pora na kolejne szybkie danie. Może być ono częścią drugiego dania lub samodzielną kolacją. Oczywiście w jednej i drugiej wersji warto dodać sałatkę bądź surówkę, która Wam smakuje :-) A dlaczego ryba? Bo bardzo je lubię, chociaż stanowczo za rzadko przygotowuję :-( Do tego są zdrowe :-) No i oczywiście najlepiej zrobicie jeśli wybierzecie rybę bez tego całego lodu pod nazwą "glazura

Czary - gary w kuchni
Roladki z pstrąga z pieczoną papryką i czosnkiem niedźwiedzim 196

piekarnika nagrzanego do 180 ° C na 30 minut. Roladki z pstrąga z pieczoną papryką i czosnkiem niedźwiedzim można podać jako danie obiadowe z ziemniakami lub ryżem oraz sezonową surówką. Wspaniale też sprawdzą się na kolację, przystawkę – na ciepło lub na zimno. Gorąco polecam i życzę smacznego. Dla tych co lubią ryby… i nie tylko polecam również: - Łososia w maku

mojewypiekiinietylko
Ryba zapiekana pod cebulowo-serową pierzynką 216

kawałkach ryby ułożyć podsmażoną cebulkę. Na wierzchu posypać startym serem. Ponownie wstawić do piekarnika i zapiekać kolejne 10 minut aż ser się rozpuści. Gotową rybkę podałam z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty ze śmietaną

Monia miesza i gotuje
Kotlety z fasoli Jaś 199

Kotlety przyrządziłam na piątkowy obiad, wyszły bardzo smaczne, są bardzo sycące. Najlepiej smakują z surówką. Składniki: 370 gram suchej fasoli Jaś Cenos 1 cebulą 1 marchewka 1 pietruszka 2 jajka 3 łyżki bułki tartej Sól, pieprz Olej rzepakowy do smażenia Bułka tarta do panierowania Sposób przygotowania: Fasolę wsypujemy do garnka, zalewamy zimną wodą, odstawiamy na 12 godzin żeby fasola napęczniałą

Bajeczna Kuchnia
Kotlet wołowy z ogórkiem 224

przygotowanej masy formujemy średniej wielkości kotlety, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.  Podajemy na ciepło np z ziemniaczkami i ulubioną surówką

Kuchnia w czekoladzie
Pulpety w kremowym sosie pieczarkowym 197

Jeśli nie macie pomysłu na obiad to polecam Wam pulpety w sosie pieczarkowym . Ja podałam z makaronem, ale również smakują z ziemniakami czy kaszą. Do tego surówka i już obiad gotowy. Na blogu znajdziecie również pulpety w sosie koperkowym czy pulpety w sosie pomidorowym . Ja lubię wszystkie i chętnie je robię. Taki sposób na wykorzystanie mięsa mielonego. Składniki

O kuchni z uczuciem
Piersi kurczaka pieczone w ziołach 229

patelnie i kładziemy piersi stroną odwrotną. Posypujemy piersi po wierzchu ziołami i przykrywamy patelnie pokrywką. Dusimy 20 do30 min. Pod koniec duszenia lekko solimy i pieprzymy. Podajemy z sezonową surówką. Ja zrobiłam mix sałat z pomidorkami koktajlowymi i białą rzodkwią

Kulinarne przemyslenia
Żeberka duszone z jarzębiną 129

wodą, ok 3/4 szkl , dodajemy pokrojoną cebulę i na porciach układamy po łyżeczce jarzębiny. Dusimy pod przykryciem przez ok 1 godzinę aż mięso będzie miękkie . Podajemy z ziemniakami i surówkami lub ogórkami

Gotowanie jest łatwe
Kotleciki z paluszków surimi nadziewane mozzarellą 172

Kotlety smakują rewelacyjnie i są doskonałą propozycją na danie obiadowe lub po prostu przekąskę - podawaną na ciepło lub zimno. Ich ł agodny smak wspaniale komponuje się z zimnymi sosami, surówkami, czy sałatkami. Pasują również do frytek.   (5 sztuk) 200g paluszków surimi 1 jajko 1 łyżeczka mąki pszennej (opcjonalnie) 1/2 pęczka posiekanego szczypiorku 1/3 łyżeczki curry 1 szczypta gałki muszkatołowej

Di gotuje
Kurczak a la kfc w chrupiącej panierce. W dwóch wersjach – łagodnej i pikantnej. 466

mąk (kukurydzianej i pszennej). Układamy na rozgrzanej patelni z tłuszczem (głęboki tłuszcz). Smażymy na złoty kolor z obu stron. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z ulubionymi dodatkami, np. frytki, surówki, sos czosnkowy lub w bułce z sałatą i sos/keczupem. Wersja pikantna Kawałki kurczaka po delikatnym rozbiciu tłuczkiem wkładamy do worka z marynatą (słodka i ostra papryka, sól i oliwa

Słodkie okruszki
PLACKI MIĘSNO-ZIEMNIACZANE 270

ziemniaków.  Starte ziemniaki wzbogacone o mielone mięso ( u mnie mniej więcej proporcje 1/1) są nie tylko smaczne, ale i bardzo pożywne.  Można je zjadać z dodatkiem surówki, sosu czosnkowego czy np.  ketchupu. Można je usmażyć wcześniej w domu, po czym odgrzać np. na grillu i szybka przekąska gotowa.  Składniki: ok. 40 0g zmielonej łopatki ok. 400g

Walijskie Pichcenie
Bakłażanowy kotlecik 655

domu na dłużej, bo też robi się go podobnie jak mielone :) Sceptykom powiem tak: nie czuć goryczki bakłażana, nie jedzie trawą, można podawać go jako mielonego (z ziemniaczkami, surówką lub po prostu na kanapce) lub jako placka ziemniaczanego (z sosem np. pomidorowym czy pieczarkowym). Kotleciki bakłażanowe bakłażan 2-3 plasterki sera żółtego pół szklanki mąki jajko 2 łyżki bazyli suchej

Przepysznik - BLW i nie tylko