sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Surówka z czerwonej kapusty i pomarańczy Składniki – 4 porcje: Czerwona kapusta – ½ główki Pomarańcza – 1 sztuka Granat – 1 sztuka Pestki dyni – 2 łyżki Oliwa z oliwek – 1 łyżka Miód – 1 łyżka
Kuchnia Bon Appetitpieczenia i zawijamy w formie kieszonki z warzywami polanymi pesto z natki pietruszki. Pieczemy przez 15 minut w 180 stopniach i podajemy np. z młodymi ziemniaczkami i ulubioną surówką
Kuchnia Bon Appetitzamrażalki*, na awaryjne obiady, a druga na 2 dni obiadów :) Polecam z czystym sumieniem! Kotlety można jeść w postaci burgera lub jako dodatek do mięsa/ryżu/kaszy i surówki. Składniki (na 15 kotletów): - 0,5 surowego kalafiora - 150g kaszy jaglanej (ok. 3/4 szklanki suchej) - 0,5 szklanki pestek słonecznika - 1 cebula - 3 ząbki czosnku (średniej wielkości) - 1 czubata łyżka
CookYourselfprzygotowaną wstawiamy do lodówki przynajmniej na 2 godz.- ja zostawiam na noc, rybę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25 min. z termoobiegiem i gotowe, podać ze surówką z kiszonej kapusty
Kuchnia Beatynerwów. Na szczęście po kolei wszystko udaje się opanować: kolejne zachwiania zdrowotne prostujemy, ale nerwy są naprawdę spore. Niedawno wpadłam zziajana do domu, aby zrobić obiad. Mięso miałam podszykowane, surówkę zrobiłam szybciutko, ziemniaki już się gotowały. Po kilkunastu minutach odcedziłam ziemniaki i…. już wiedziałam, że będą niesmaczne. Były szkliste, ciapowate, do niczego po prostu. Patrzyłam w garnek jak sroka
W mojej kuchnioprószamy solą oraz pieprzem. Następnie panierujemy w mące, rozbełtanym jajku oraz w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Podajemy np. z ziemniakami lub frytkami i ulubioną surówką. Zapisz Zapisz
Domowy Smak Jedzeniapotrzeby dopraw, zwiń i pospinaj wykałaczkami. Obtaczaj w roztrzepanym jajku i bułce. Smaż na rumiano z każdej strony. Podawaj z ziemniakami pod każdą postacią, ryżem lub kaszą oraz surówkami. Udekoruj kiełkami, koprem lub pietruszką. Smacznego
Zasmakuj Kuchnipracy mózgu i serca, a także wiele witamin i minerałów. W przepisie użyłam leszcza, ale tym sposobem można przyrządzić dowolną rybę. Rybę podałam z ziemniakami, sosem śmietanowo-porowym i surówką z marchewki. Składniki: 2 duże płaty leszcza (może być ze skórą) cytryna sól himalajska, pieprz biały koper łyżka masła Przygotowanie Rybę posypujemy solą, pieprzem i skrapiamy sokiem z połówki cytryny
e-PrzepisyKulinarnegustu przypadł mi również gulasz z papryki (piments au aioli) , zaprezentowany przez Hajduczek Naturalnie: klik . Smak warzyw dopełniony jest jogurtowym sosem. PONIEDZIAŁEK Placki z płatków jaglanych z jabłkiem, surówka z marchwii. WTOREK Placek z płatków jaglanych i cukinii, pomidory, szpinak. ŚRODA Ciecierzyca z warzywami w oliwie, kawałki kalarepy CZWARTEK Gulasz z papryki z kremowym sosem PIĄTEK Smażone tofu, kasza, surowka
Kasia Sarnaoliwą i zawijamy szczelnie, można dodać ulubione przyprawy lub zielone zioła, no bazylię. Rozgrzewamy grill i pieczemy wszystkie części obiadu przez ok 15-20 min. Podajemy z sałatką lub surówką
Gotowanie jest łatweLaureatami w naszym konkursie są: Pani Martyna Jacko za przepis na z upę krem z kopru włoskiego z jabłkiem Pani Jolanta S. za przepis na surówkę z czarnej rzepu oraz Pani Iza C. za przepis na tartę cynamonowo jabłkową Zwycięzcom gratulujemy !!! Laureatów prosimy o przesłanie danych do wysyłki na naszą skrzynkę pocztową
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkinieciekawy smak. Wątróbka, którą ja proponuję jest bardzo pyszna, robię ją dosyć często. Jest mięciutka, nie ma charakterystycznego posmaku wątroby. Jest idealna na obiad do ziemniaków i surówki :-) Bardzo polecam. No to zaczynamy: SKŁADNIKI: -około 1 kg wątróbki wieprzowej -3 spore cebule -mleko -3 ząbki czosnku -przyprawę wegetę -pieprz -mąkę około 1 szklanka -olej do smażenia Około
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokumasy urywamy po trochu i formujemy kotleciki. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor. I gotowe :-) bardzo proste i pyszne. Idealne z ziemniaczkami i dowolną surówką. Polecam :-) SMACZNEGO
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokusmakowały tak jak te. Przepis jest prosty, a ogórki są rewelacyjnie chrupkie, nie miękną -są idealne. Wykorzystuję je do domowych hamburgerów czy po prostu do obiadu jako surówka lub do kanapek. Przepis pochodzi od mojej cioci, która niestety jest już na tamtym świecie. Sezon ogórkowy rozpoczął się na dobre, więc gorąco zachęcam Was do wypróbowania tego przepisu
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuręcznie :( dla mnie jest to nużąca praca i wolałabym robić w tym czasie coś innego).Jednak w smaku mi odpowiada , świetna jest w bigosie, kapuśniaku jak tez w surówkach.Polecam przepis do wypróbowania. 5 kg.kapusty słodkiej - poszatkować cienko 10 dag.marchewki- obrać ,zetrzeć na tarce o dużych oczkach 10 dag.soli kuchennej 1 cebula - obrać , pokroić w cienkie plasterki ****************************************************** KAPUSTĘ,marchewkę
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki