Majonez domowy 239Uwielbiamy majonez. A w zasadzie kto nie " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Jajka z majonezem, majonez do sałatek, czy surówek no i do kanapek, nadający im niesamowitego smaku. Dobry majonez można jeść dosłownie łyżkami ze słoika, pod jednym wszakże warunkiem, że nie liczymy kalorii " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Sos majonezowy, zwany
Mieszam w Garnku
Pomysł na prostą sałatkę: groszek, rzodkiewka, cebulka. 189Dzisiaj mam dla Was kolejny prosty pomysł na sałatkę: rzodkiewki, groszek i cebulka. Jako surówka do obiadu. Smacznie komponuje się z jakimkolwiek daniem, czy to na bazie ryżu czy ziemniaków. Smaczna, prosta w przygotowaniu i pożywna. Do jej przygotowania potrzebne nam będzie: 1 pęczek rzodkiewek, 1 miseczka groszku, 1 cebulka, oliwa z oliwek, ocet jabłkowy, odrobina kolendry. Przygotowanie sałatki: Umyć
MODA NA BIO
Rolada z indyka z suszonymi pomidorami i szpinakiem 581zawijamy w rulony, panierujemy w mące, rozkłóconym jajku oraz w bułce tartej, smażymy na wolnym ogniu pod przykryciem na oleju z każdej strony na złocisto. Podajemy z dowolna surówką. Smacznego! http://dagoma.com.pl
Wanilia i Kardamon
Mikser kuchenny czy blender – jaki model wybrać? 272można nimi blendować różnego rodzaju produkty. Gdy jednak zależy ci na przygotowywaniu różnorodnych potraw, na przykład na rozdrabnianiu lodu, orzechów na masło orzechowe czy też na posiekaniu marchewki do surówki, wtedy wybierz blender z dodatkowymi akcesoriami. Najbardziej przydatny będzie kielich, w którym umieszcza się wymienne ostrza, a następnie na górę nakłada przykrywkę i urządzenie. Blender kielichowy – duży i mocny Drugą
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Pstrąg 174oskrobać z łusek, skropić sokiem z cytryny. Po ok 10 min panierować w mieszance bułki z mąką i smażyć na słoty kolor na wolnym ogniu. Podać z ziemniakami i surówką
Gotowanie jest łatwe
Łosoś w maku 213tylko swoim niepospolitym wyglądem. Jego smak jest również nietuzinkowy. Z dodatkiem ryżu jaśminowego z pesto pietruszkowo bazyliowym tworzy na talerzu niezwykły kolorystycznie zestaw. Uzupełnieniem obiadowym była u mnie surówka, oczywiście zgrana barwą – z sałaty rzymskiej . Cała potrawa prezentuje się apetycznie i zachęcająco oraz jest dograna w każdym calu – i smakiem, i wyglądem. Gorąco polecam. Smacznego. Wydrukuj przepis The post
mojewypiekiinietylko
Surówka z włoskiej kapusty 462biała krewniaczka, dużo delikatniejsza w smaku, a przy tym lekkostrawna. Jedzenie kapusty na surowo pozwala zachować wszystkie najcenniesze dla zdrowia składniki. Z kapusty włoskiej wyczarujesz pyszną i bardzo zdrową surówkę. Zapraszam! Składniki: 1/2 włoskiej kapusty 1 marchewka 1 cebula 1 jabłko sól, pieprz 2-3 łyżki oleju kujawskiego 3 ziarna 1 łyżka octu winnego 1 łyżeczka miodu natka pietruszki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Chrupiące udka z kurczaka 204dociskamy panierkę aby się nie odpadła w trakcie smażenia. Wlewany olej na patelnie, gdy będzie gorący kładziemy na patelnie i obsmażamy z każdej strony. Podajemy z ziemniaczkami i surówką. Życzę smacznego
Kulinarne życie
Pieczony kurczak na butelce z piwem 157wszystko uzależnione jest od wielkości kurczaka godzina na 1 kg kurczaka). Jeżeli piwo podczas pieczenia nie wypływa należy dosypać do niego szczyptę soli. Podawać z pieczonymi ziemniaczkami i surówką. Życzę smacznego
Kulinarne życie
Brasato - duszone mięso 216warzyw. Całość dusimy około 2 godzin. Przed końcem duszenia dodajemy esencję do sosu. Sos można zagęścić zasmażką. Podajemy razem z warzywami, z którymi dusiło się mięso, kaszą jęczmienną i surówką, ja podałam z burakami. Życzę smacznego
Kulinarne życie
Golonka w piwie i miodzie i "Sezon na cuda" 218minut (długość pieczenia zależy od piekarnika oraz wielkości i "młodości" golonki). Po upieczeniu golonka powinna odchodzić od kości, a skóra powinna mieć ładny brązowo-czerwony kolor. Podawać z surówką lu sałatką o zdecydowanym smaku. ----- Podobne: Leszcz w pomarańczach Królik pieczony w winie Czosnkowo-miodowe pałki kurczaka Za oknem tak zimowo, że wzięło mnie na książkę Magdaleny Kordel pt. "Sezon
Weekendy w domu i ogrodzie
Surówka 268yszna i szybka do zrobienia surówka.. mix sałat 2 łyżki octu winnego 6 łyżek oleju 1 łyżeczka musztardy sól , pieprzu Do kubka lub miseczki wsypać sól i pieprz , dodać ocet i musztardę i mieszać .Ciągle mieszając dodać powoli olej . Wymieszać z sałatą
Moje domowe kucharzenie
Kotlety z kalafiora 533dodać cebulę, jajko, przyprawy, natkę i bułki tartej tyle, aby było można formować kotlety. Uformowane kotlety obtoczyć w bułce i smażyć na oleju na rumiano. Można podawać z ulubioną surówką. Smacznego
talerz przyjemności
Warzywa w curry. 201zasadzie nie da się jeść zdrowo, stroniąc od tego co nam daje natura. Pytanie tylko, jak przemycać je w codziennej diecie. Są różne sposoby - koktajle, zupy kremy, surówki. Można też od czasu do czasu spróbować warzyw w curry, które przygotowane w odpowiedni sposób przekonają każdego! ;) Składniki (2-3 porcje): Pasta curry: kawałek imbiru - ok. 2 cm 3 ząbki czosnku
Powiedz dietom nie
PIERŚ Z KURCZAKA W DOMOWYM PAPIRUSIE 1289pewność, że pierś jest upieczona w środku. Upieczone mięso przekładamy na talerz i odstawiamy na kilka minut, aby odpoczęło. Dopiero po tym czasie odwijamy papier. Podajemy z ulubioną surówką
Walijskie Pichcenie