surówka - 20359 przepisów (strona:639/1358)

Rolada pieczeniowa z wołowiny otulona boczkiem wędzonym 179

godzinę, a potem podwyższyć temperaturę do 190*C. Odkryć pieczeń i zapiec 15 min, aż boczek się zrumieni. Przed pokrojeniem pieczeni odczekać 10 min. Podać np z ziemniakami i surówką. Smacznego :) W trakcie pieczenia w foli zbierze się sporo wody z tłuszczem, co można wykorzystać na przygotowanie sosu. Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Mięsa , Na specjalne okazje , Obiad

https:KKuchniaMniam
PAŁKI Z KURCZAKA W MUSZTARDOWEJ MARYNACIE 219

piekę 25 min w 180 stopniach, następnie zdejmuję folię, zapiekam jeszcze ok. 25-30 minut aż mięso będzie miękkie, od czasu do czasu przewracając. Podaję z pieczonymi ziemniakami i surówką

słodki bratek
Soczysta Pierś z Kurczaka (Soczysty Kurczak) 493

koniec duszenia zdejmujemy pokrywę i jeszcze chwilę pieczemy do zrumienienia wierzchu. Gotowego kurczaka kroimy na ok. 1-2 cm plastry. Podajemy z ziemniakami w dowolnej postaci oraz ulubionymi surówkami. Moje posty

Słodka Strona
Zapiekanka teksaska na rozgrzewkę dla Islandii 163

pieca na 10 minut. Można włączy nawiew i pilnując zrumienić lekko powierzchnię stopionego sera. Prawda, że łatwe? Teraz już tylko posypać papryką, kroić dowolnie i podawać z sezonową surówką, na przykład pomidorową. Z tej ilości składników powstaje 6 niezłych porcji. Smacznego! P.S. Słyszeliście islandzkiego komentatora? Nie wymagam takich emocji, ale czasem miło by mi było, gdybyście zostawili tu jakiś

I tu będę miała takie te
DELIKATNIE CZOSNKOWE NUGGETSY Z KURCZAKA 152

sposób nuggetsy zawsze wychodzą takie jak lubię - soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz.  Mogą być doskonałą przekąską na przyjęciu, a w połączeniu z ziemniaczkami (lub ryżem) i surówką będą stanowiły pełnowartościowy obiad.  Świetnie smakują także po ostudzeniu, dlatego z powodzeniem można zabrać je ze sobą na piknik, do pracy lub przygotować z nich pyszną kanapkę.  SKŁADNIKI

cool and minty
POLĘDWICZKA WIEPRZOWA W SOSIE WŁASNYM 171

łyżkami zimnej wody. Przelewamy do sosu. Zagotowujemy. Próbujemy i ewentualnie doprawiamy do smaku. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki lub świeżymi listkami oregano. Podajemy z puree ziemniaczanym i ulubioną surówką

cool and minty
BITKI WOŁOWE 176

ziela angielskiego 2 łyżeczki ziaren kolendry ¹⁄₂ łyżeczki majeranku ¹⁄₂ łyżeczki nasion kminu rzymskiego ¹⁄₂ łyżeczki nasion gorczycy ¹⁄₂ łyżeczki czarnego pieprzu ¹⁄₂ łyżeczki soli szczypta chili w proszku DO PODANIA:  kasza gryczana , surówka z tartych buraczków WYKONANIE W moździerzu rozcieramy ziarna kolendry i gorczycy oraz nasiona kminu rzymskiego. Przesypujemy do miseczki. Dodajemy majeranek, pieprz, sól oraz szczyptę chili w proszku. Mieszamy. Mięso kroimy

cool and minty
WOŁOWY GULASZ PIECZONY Z WINEM 145

bardzo dobry do odgrzewania. Przepis nie jest trudny i przydaje się, kiedy nad obiadem nie chcemy lub nie możemy spędzać wiele godzin. Najlepiej smakuje z kromką razowego chleba i surówką ze świeżych pomidorów. Będzie równie dobry z kaszą gryczaną lub ziemniaczanym puree. SKŁADNIKI / 6 porcji 900 g wołowiny na gulasz / polecam antrykot lub rostbef 300 ml czerwonego wina

cool and minty
Indycze kotlety mielone z ryżem i papryką 232

jednolitą masę. Z gotowej formujemy średniej wielkości płaskie kotlety mielone. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni z olejem lub smalcem. Podajemy z ulubioną surówką i smażonym kalafiorem

VioletoweKucharzenie
MIELONE Z PIECZARKAMI I OREGANO 144

trzeba na nie długo wyczekiwać , aby je zjeść .Polecam ten przepis na kotlety mielone bo są znakomite na zimno do kanapek albo na ciepło  z ziemniakami i surówką. Danie ma 280 kcal. 50 dag.mielonego mięsa mieszanego lub drobiowego 20 dag.niedużych pieczarek 1-2 cebule 2 Ząbki czosnku 1 jajko sól pieprz oregano olej tarta bułka **********************************************  Pieczarki myjemy

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
DORSZ PIECZONY W CIEŚCIE 109

ryby maczamy w cieście, ciasto powinno dobrze je pokryć i pieczemy od razu na dobrze rozgrzanym, głębokim oleju. Rybę odkładamy na talerz wyłożony papierem. Podajemy ją z frytkami i surówką, lub innymi dodatkami, smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
ROLADKI SCHABOWE ZE SZPINAKIEM, SEREM I MARCHEWKĄ 112

dusimy do miękkości, Pod koniec sos doprawiamy do smaku i  zagęszczamy łyżką mąki rozmieszaną w 1/2 szklance wody. Roladki schabowe podajemy z kaszą, ziemniakami i ulubioną surówką. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
MUFFINKI CZEKOLADOWE Z KREMEM TRUSKAWKOWYM 137

studzimy. Śmietanę nakładamy do szprycy i dekorujemy babeczki, ozdabiamy według uznania. Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega - 3 i dla tego codziennie używam go do przygotowania przeróżnych dań, surówek i wypieków. logo pokochaj olej rzepakowy

Kulinarne Fantazje Marioli
ŻEBERKA DUSZONE W PAPRYCE Z KARTOFELKRAUT 103

DODATKOWO : kartofelkraut-ciapkapusta surówka z czerwonej kapusty                                                         PRZYGOTOWANIE :  Żeberka myjemy, dzielimy na kawałki i nacieramy solą, pieprzem, kminem i paprykami. W wysokiej patelni rozgrzewamy olej, podpiekamy mięso kilka minut z każdej

Kulinarne Fantazje Marioli
SCHAB W SOSIE CEBULOWYM Z PIURE Z BATATA 106

Kotlety wyjmujemy na duży talerz, sos zagęszczamy odrobiną mąki wymieszaną z wodą, doprawiamy do smaku i gotowe. Na talerz nakładamy porcję piure, kotlet i sos cebulowy. Podajemy z ulubioną surówką. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli