surówka - 20359 przepisów (strona:633/1358)

Tołpyga w białym winie 151

tymianku. Wstawiłem do piekarnika. Zapiekałem 20 minut w temperaturze 180 stopni C. Co pewien czas polewałem ryby powstającym sosem. Podałem z młodymi ziemniakami polanymi śmietaną z przesmażoną cebulą oraz surówką z białej kapusty

R'n'G Kitchen
Kapusta, bataty i pelargonie 362

wtedy najlepiej rośnie i najładniej się wybarwia, a rozpiętość jej form i kolorów jest ogromna – naprawdę mamy w czym wybierać. Jest całkowicie jadalna, ale nie zamierzam robić z niej surówek, bigosu czy gołąbków – chcę żeby balkon w listopadzie zdobiło coś, co ucieszy oko. Nasiona kupicie w sklepach ogrodniczych. Dostępne są miksy nasion dające kapusty o przeróżnych kolorach, odmiany o liściach

Karo in the Kitchen
Fit przepisy na blogu 170

POMIDORAMI SAŁATKA Z BROKUŁOWA Z CZERWONĄ FASOLĄ MAKARON PEŁNOZIARNISTY Z TUŃCZYKIEM MAKARON ZE SZPINAKIEM WITAMINOWA BOMBA INDYK W SOSIE CURRY PASTA Z HALIBUTA TATAR Z ŁOSOSIA ZAPIEKANKA Z CUKINII SURÓWKA PEKIŃSKA Z SUSZONYM POMIDOREM PSTRĄG GRILLOWANY MIKSTURA OCZYSZCZAJĄCA SAŁATKA Z ANANASA KURCZAK Z WARZYWAMI TWAROŻEK Z POMIDOREM I SZCZYPIORKIEM KOKTAJL Z KIWI I BANAN DIETETYCZNA SAŁATKA Z SELERA KOKTAJL ARBUZOWO

W kuchennym oknie Ewy
Surówka z białej rzodkwi 158

Smaczna i szybka surówka idealna do obiadu. Składniki: pół duzej białej rzodkwi 2 marchewki 1 jabłko szczypiorek sól, pzeiprz majonez Rzodkiew, marchew i jabłko obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Szczypiorek  pokroić, dodać do reszty składników, przyprawić. Dodać majonez i wymieszać.  Smacznego

talerz przyjemności
Sałatka Gyros. 200

pierwszy usłyszałam o sałatce Gyros. Wtedy jedyna myśl jaka przychodziła mi do głowy, jeśli chodzi o sałatki, to tylko klasyczna jarzynowa. Na dodatek z kapusty pekińskiej? No to chyba surówka, a nie sałatka! Gdy przepis przyniosłam do domu, rodzina też nie piała z zachwytu. Nadmienię jeszcze, że było to lekko z 15, a nawet 20 lat temu (o matko, jaka

Rozpustne gotowanie
Kotlety jajeczno – jaglane z zupą krem z pomidorów 237

szczypiorku to ostatni hit w mojej kuchni. Zrobiłam je na obiad dla moich domowników – wszyscy byli zachwyceni ich smakiem. Podałam do nich surówkę z rukoli, warzyw i sera feta – czysta poezja. Jeżeli szukacie pomysłu na bezmięsny obiad to koniecznie wypróbujcie ten przepis! Dodatkowo do kotletów podałam zupę krem

Marta Gotuje
Pieczona wołowina 177

jest dość droga, ale od czasu do czasu warto. Upiekłam w całości. Wspaniała pieczeń do obiadu. Można ją podawać z ziemniakami , ryżem, kaszą lub frytkami. Do tego miałam surówkę z kapusty kiszonej  . W ten sam sposób możecie przygotować również karkówkę wieprzową. Składniki 1 kg wołowiny bez kości (miałam rostbef) Marynata 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki octu

O kuchni z uczuciem
Pulpety z bryndzą w sosie grzybowym 201

ostrożnie po jednym pulpecie wkładać łyżką. Gotować ok 15 min na wolnym ogniu. Mąkę wymieszać ze śmietaną i podprawić sos. (nie powinien być zbyt gęsty) Podawać z ziemniakami i surówką

Gotowanie jest łatwe
Pyzy z mięsem 120

Potrawa trochę pracochłonna, ale za to pyszna i bardzo sycąca. Podajemy ze skwarkami albo sosem i surówką. Składniki: Ciasto: 1 kg ziemniaków jajko szklanka mąki pszennej pół szklanki mąki ziemniaczanej 2 szczypty soliFarsz: 500 kg mięsa (dałam łopatkę wieprzową) cebula sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy parę łyżek wywaru z mięsa Przygotowanie Farsz: Mięso kroimy w sporą kostkę, zalewamy wodą

e-PrzepisyKulinarne
Pierś z kurczaka w sosie pomidorowym z mozzarellą 189

polecam kuskus lub bulgur), ziemniaki lub podpieczoną bagietkę. Jeżeli planujecie przygotować kolację dla swojej połówki to ten przepis świetnie się na niej sprawdzi. Z dodatków polecam surówkę np. z rukoli, pomidora, ogórka i fety. Smacznego! Post Pierś z kurczaka w sosie pomidorowym z mozzarellą pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Roladki z camembertem i żurawiną 213

roladkę. Gotowe roladki panierować w jajku i wiórkach kokosowych. Smażyć na wolnym ogniu na złoty kolor ze wszystkich stron. Gotowe roladki podałam z kuskusem z dodatkiem soku pomarańczowego oraz surówką marchewkowo-jabłkową . Polecam też: Kurczaka nadziewanego camembertem i żurawiną zapiekanego w cieście francuskim

Monia miesza i gotuje
BIAŁA KIEŁBASA Z SUSZONYMI POMIDORAMI 189

tylko na Wielkanoc. Biała kiełbasa podana w towarzystwie ziemniaczków i ulubionej surówki świetnie sprawdzi się jako danie obiadowe. Suszone pomidory nadają fajnego smaczku, kiełbasa jest jeszcze smaczniejsza   Składniki: 3 pętka białej kiełbasy parzonej pół słoiczka suszonych pomidorów w oleju z ziołami DAGOMA 2 cebule 3 szklanki bulionu warzywnego 1 szklanka piwa majeranek świeży tymianek lub rozmaryn jak lubimy Wykonanie

Z Majeczką w kuchni
Udka pieczone w pomidorach 183

kolejny raz mięso, ale wspominałam, że moja rodzinka je lubi, a jak na niedzielny obiad przystało to i pojawiło się na naszym stole. Do obiadu podałam ziemniaki puree i surówkę z kapusty pekińskiej . Kurczak jest soczysty, mięciutki  i bardzo smaczny, dlatego polecam. Jeśli macie ochotę na inne przepisy z mięsem to zapraszam tutaj , gdzie znajdziecie dużo sposobów na jego

O kuchni z uczuciem
Kapusta pekińska z jabłkiem i ogórkiem kiszonym 180

Dobra surówka do obiadu Składniki - 0,5 kapusty pekińskiej - 2 ogórki kiszone - 1 marchewka - 2 łyżki koperku (może być mrożony ) - 1 jabłko - sos sałatkowy koperkowo-ziołowy - 3 łyżki jogurtu - 3 łyżki majonezu Sposób przygotowania 1. - kapustę pokroić dodać potarte na dużej tarce ogórki,jabłko i marchew.  Dodać koperek,wszystko posypać sosem sałatkowym. D odać jogurt i majonez dobrze wymieszać

W królestwie smaków Beaty