numerem. Jest w nim bardzo dużo ciekawych przepisów i informacji o podróżowaniu itp. Mój wkład w letni numer Aromatu to przepisy na dania majówkowe. Jeden już Wam zaprezentowałam - Orientalna surówka z młodych warzyw - teraz czas na raitę ogórkową. Jest to rodzaj sosu do warzyw, mięsa lub pieczywa. Idealnie orzeźwia w upalne dni a poprawia humor w te ponure i deszczowe
sierotka maRysia w kuchni100g. Posiada właściwości żółcipędne, moczopędne, żółciotwórcze ,jest idealna dla osób z kłopotami trawiennymi. Pyszna, delikatna, chrupiąca, bardzo soczysta i orzeźwiająca. W kilka chwil wyczarujesz z jej udziałem prostą, pyszną surówkę do obiadu. Białą rzodkiew najczęściej jemy tartą na grubych oczkach tarki np. z dodatkiem marchwi lub pociętą w grube paski z czarnym sezamem . Dziś proponuję zetrzeć rzodkiew spiralnym nożykiem
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Zapiekane chorizo z pomidorami. Do tego frytki lub ziemniaki, a na dodatek surówka. Obiad gotowy. Mało pracy i smaczne danie. Taka jest moja propozycja na dzisiejszy obiad. Skusicie się? Na blogu znajdziecie również danie jednogarnkowe z karkówką i chorizo (przepis) , które jest równie smaczne i szybkie w przygotowaniu. Składniki 300 g chorizo 1 duży pomidor 200 ml śmietany
O kuchni z uczuciemmiękkiego mięsa. Całość gotuję jeszcze ok. 3 minuty na wolniutkim ogniu aż sos zgęstnieje. Żeberka podałam z ziemniakami purre i Sałatką Rubinową firmy ORZECH Sałatka rubinowa to surówka z białej kapusty i tartych buraczków, lekka, zdrowa i chrupiąca, doskonale pasująca do duszonych i pieczonych mięs. Polecam, bardzo smaczna :) Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródKarkówkę przyrządziłam na szybki obiad, wyszła bardzo smaczna i soczysta. Podałam ją z opiekanymi ziemniakami i surówką. Składniki: 4 plastry karkówki Marynata: 4 łyżki oleju 1 łyżka musztardy miodowej WOM Parczew 3 łyżki ketchupu pikantnego WOM Parczew 1 łyżka miodu 0,5 łyżeczki ostrej papryki 1/3 łyżeczki ziaren czarnuszki 0,5 łyżeczki soli Sposób przygotowania: Do miski wlewamy olej, dodajemy
Bajeczna KuchniaPyszna potrawa na obiad. Można podać z sosem czosnkowym albo ulubioną surówką. Składniki (na ok 10 sztuk): 6-7 średnich ziemniaków 2 jajka 0,5 szklanki mąki pszennej 2 łyżki oleju sól Farsz: 250 g mięsa (dałam łopatkę wieprzową) mała cebula sól, pieprz ziele angielskie, liść laurowy parę łyżek wywaru z mięsa Przygotowanie Farsz: Mięso kroimy w sporą kostkę, zalewamy
e-PrzepisyKulinarneSURÓWKA Z KAPUSTY / CABBAGE SALAD Sałatka pod tytułem „samo zdrowie”! Dużo witamin, świeże warzywa, pestki słonecznika… Przepisem tym podzieliła się kiedyś ze mną koleżanka i od tamtej pory raz na jakiś czas robię sobie tę bombę witaminową – jest pyszna, jest prosta, jest szybka! Jest też bardzo „elsatyczna” – cukinię można zastąpić papryką lub ogórkiem
Martyna Cooksogniu (do zezłocenia). Usmażone kotleciki warto osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Kotleciki można podawać z ziemniakami (np. puree) lub ryżem oraz ulubionymi warzywami (np. gotowanymi), jak też surówkami. Smacznego
MyCookBook.plowsianych. Smażyć na suchej patelni, ewentualnie na odrobinie oleju na złoty kolor z obu stron (uwaga! obracać bardzo delikatnie, bo łatwo się rozpadają). Ja podałam kotlety z moją ulubioną surówką z marchwi, selera i pora, doprawioną sporą ilością pieprzu, solą i kapką oleju rzepakowego. I obiad doskonały gotowy
Cakes By Kejtpieprzem oraz gałką muszkatołową. Na wierzchu układamy kawałki masła. Zapiekamy w 175 st. C przez ok. 30-34 min., do zarumienienia. Po upieczeniu posypujemy posiekanym szczypiorem. Podajemy z ulubioną surówką
Domowy Smak Jedzeniafunkcji "grzanie górne" ok. 30 min. (do miękkości batatów) - wszystko zależy od piekarnika. Szaszłyki należy obrócić co jakiś czas...3-4 razy. Danie podajemy z ulubioną surówką lub sosem na bazie jogurtu naturalnego...jeżeli ma być dietetycznie. Frytki możemy troszkę posolić. PS. Bataty w wersji frytek nie są tak chrupiące jak ze zwykłych ziemniaków
Alutka-Gotujerazem mam propozycję na szybki i smaczny obiad. Pulpeciki wyszły bardzo delikatne. Ja podałam je z tłuczonymi ziemniaczkami i surówką z marchewki. Pycha :) Pulpety: 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 mała kajzerka jajko sól, pieprz łyżka majeranku ząbek czosnku 2-3 łyżki bułki tartej Ponadto: mąka do obtoczenia pulpetów łyżka "jarzynki" Sos: pęczek posiekanego koperku 1 szkl mleka
Smakołyki Asikilka godzin do lodówki, najlepiej jednak na noc Przykryć naczynie i wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 C i piec 1 godzinę. Podawać z ryżem lub makaronem i surówką. Smacznego
Kuchnia PokoleńPaluszki z ryby są smaczne, szczególnie polecam dla dzieci które nie przepadają za rybą. Podajemy z frytkami i dowolna surówką. Składniki: 1 kilograma dorsza mrożonego 2 jajka 3-4 łyżki bułki tartej 1 łyżka musztardy wikinga Roleski Sól, pieprz Bułka tarta do panierowania Olej do smażenia Sposób przygotowania: Rybę rozmrażamy, mielimy, przekładamy do miski, dodajemy bułkę tartą oraz musztardę, wbijamy
Bajeczna KuchniaDodałem goździki, kakao, kunimi i chili, dolałem tyle wody, aby powstał gęsty sos. Mięso ułożyłem w brytfannie, zalałem sosem, piekłem godzinę w temperaturze 180 stopni C. z ryżem i surówką
R'n'G Kitchen