surówka - 20359 przepisów (strona:636/1358)

Ogórki konserwowe po warszawsku 140

minut. Garnek do pasteryzacji warto wyłożyć ściereczką. Po pasteryzacji można jeszcze słoiki obrócić do góry nogami. Tak przygotowane ogórki konserwowe po warszawsku są pyszne jako dodatek do kanapek, sałatek, surówek i chrupane samodzielnie :)   Post Ogórki konserwowe po warszawsku pojawił się poraz pierwszy w Pociąg Do Kuchni

Pociąg Do Kuchni
Roladki schabowe z kurkami 226

roladki składając boki do środka, spinamy wykałaczkami. Panierujemy w rozkłóconym jajku oraz bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron. Podajemy z pieczonymi ziemniakami i surówką

Bajeczna Kuchnia
Pieczarka w klopsie 254

środku pieczarkę. Formujemy okrągłą kulkę z pieczarka w środku. Pozostałe masło klarowane rozgrzewamy i smażymy klopsy na złoto ze wszystkich stron. Serwujemy z dodatkiem ziemniaków/ryżu i surówki

Pyry na Gaz
Skrzydełka z kurczaka – bez tłuszczu, pieczone, totalnie chrupiące 373

przez 45-50 minut, aż skórka stanie się chrupka, cienka i zbrązowiona (kurczak może wymagać jeszcze więcej czasu – koniecznie sprawdźcie w jakim stanie jest skórka). Teraz wystarczy tylko naszykować surówkę, ulubiony sos, ryż albo inne dodatki i zasiąść do stołu. Akompaniament chrupania przy jedzeniu nie opuści Was aż do ostatniej kostki! ;) Nie musicie wierzyć mi na słowo – sami spróbujcie. Kurczak

Karo in the Kitchen
KAPSALON 1565

chce przemycić dzieciakom warzywa, a oni akurat nie mają ochoty na żadne surówki, przygotowuję ten kapsalon. Fast food wiadomo tak lubiany przez dzieci. a w nim frytki, pierś z kurczaka i dużo warzyw. Cel osiągnięty ;) Składniki: 0,7 dag piersi z kurczaka przyprawa gyros 500 g frytek  125 dag sera żółtego 1 czerwona cebula 2 pomidory np malinowe

Z Majeczką w kuchni
Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem 399

Papryka to warzywo najczęściej kojarzone z przyrządzaniem surówek i sałatek. Tymczasem papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem to pyszne, sycące i zdrowe danie obiadowe. Chętnie zjemy je szczególnie w upalne dni. Składniki: 4 papryki pomidorowe, 25 dag żółtego sera, 1 woreczek ryżu, 1 cebula, 2 łyżki oleju, 300 g mielonego mięsa, 2 ząbki czosnku, ostra papryka, 1 łyżeczka słodkiej papryki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Gulasz mięsny z papryką, grzybami i kiszonymi ogórkami 159

kluskami śląskimi, kopytkami, ryżem, kaszami, makaronem. Taki gulasz jest bardzo pożywny. W moim rodzinnym domu przyrządzało się gulasz mocno mięsny podawany z kluskami śląskimi lub utłuczonymi ziemniakami z dodatkiem surówek. Składniki: 2 opakowania 500 g mięsa na gulasz z szynki 3 średnie cebule 2 czerwone papryki 1 żółta papryka 3 ogórki kiszone 500 g pieczarek 5 dużych podgrzybków przyprawy

Zasmakuj Kuchni
Grillowane filety z kurczaka w słodko-kwaśnej marynacie 160

podobny sposób przygotowałam kiedyś karkówkę. Kurczak szybciej się przygotowuje, bo mięso drobiowe jest delikatniejsze. Bardzo smakowało z surówką z młodej kapusty i puree ziemniaczanym pod krzewem bzu w ogródku mojej teściowej. 3 duże filety z kurczaka Marynata: 1/2 szklanki łagodnego keczupu 3-4 sosu balsamicznego (ew. octu balsamicznego) 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 łyżki płynnego miodu 1 łyżka ostrej musztardy

Czerwień i błękit
Mięso mielone z cukinią, marchewką i pomidorami 797

Proste i niewymagające danie, świetne na leniwe dni, kiedy nie chce nam się gotować. :-) Pasuje do każdego dodatku: kasz, ryżu i ziemniaków. Do tego obowiązkowo surówka!  500g mięsa mielonego 2 cebule 2 cukinie 4 marchewki 4 pomidory sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany olej 1.  Cebulę i pomidory obieramy, kroimy w drobną kostkę. Cukinię i marchewkę

Szefowa kuchni
PIECZONE SKRZYDEŁKA W PAŚCIE TIKKA 145

Dzień wcześniej zamarynować skrzydełka w pašcie tikka i zostawić na noc do przemacerowani.Pieczemy w naczyniu żaroodpornym na złoty kolor.Podajemy z kasz ,ryżem lub ziemniakami oraz dużą ilością surówki.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Młoda cukinia do obiadu 127

sposób przygotowaną cukinię często podaję do obiadu zamiast surówek. Składniki: 1 kg młodej cukinii 3 ząbki czosnku łyżeczka przypraw ziołowych (dowolnie wg uznania) 2 łyżki oleju Wykonanie: Cukinię obrać i gotować w całości przez 15 minut. Następnie odcedzić, pokroić w talarki, posypać przyprawami roztartymi z czosnkiem i polać olejem

Tradycyjna Kuchnia
Kokosowo-orzechowe spring rolls z quinoą i rzepą 148

Ostatnio zajadam się surówką z rzepy w mleku kokosowym, a że świetnie komponują się z nią orzechy, to wpadłam na pomysł przyrządzenia przekąski na słodko (deserem bym tego nie nazwała, bo jest za mało słodkie ;) ).  Wyszło bardzo ciekawie, powiedziałabym, że zaskakująco i na pewno będę do tego dania wracać, tym bardziej, że jest pełne superfood :)  Składniki: 6 łyżek

Quinoa Raz!
Sum pieczony z suszonymi pomidorami 118

kolorowym.  Posypać kaparami i posiekanymi pomidorami. Szczelnie przykryć i odstawić na ok. 2 godz. Piec bez przykrycia w temp. 180*C przez ok 30 min.  Podawać z surówkami i np. z ryżem brązowym

Lubię to gotuję
Młoda kapusta kiszona na surówki 211

pierwszy kisiłam młodą białą kapustę ale z pewnością nie ostatni. Ta surówka jest przepyszna. My wyjadaliśmy bezpośrednio ze słoika ale można ją też podać z dodatkiem oliwy. Ja zrobiłam z połowy ale nie warto, bo znikała bardzo szybko i musiałam robić drugi raz. Składniki: 1,5 kg młodej białej kapusty 250 g marchewki 30 g soli morskiej 2 łyżki posiekanego

Ala piecze i gotuje
Rolady z karkówki w sosie paprykowym. 197

dodajemy do powstałego płynu serek mascarpone i 2 łyżeczki ajvaru. Dokładnie mieszamy. Po wymieszaniu wkładamy rolady z powrotem na patelnię.  Podajemy np z kaszą pęczak i dowolną surówką.  Skomentuj

MamaOskarka