surówka - 20359 przepisów (strona:642/1358)

Roladki wołowe z papryką i pieczarkami 168

odlewamy niewielką ilość wywaru dodajemy do niego śmietanę i mąkę. Dokładnie mieszamy i umieszczamy w pozostałym wywarze. Gotujemy chwilę aż do zagęszczenia sosu. Podajemy z kaszą lub ziemniakami i surówkami. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments

Smaki Ewy
grillowane żeberka wieprzowe 150

mniej rozgrzaną część grill i pieczemy przez kolejne 15-20 min. od czasu do czasu odwracając je i smarując pozostałą marynatą. Upieczone żeberka podajemy z ulubionymi sałatami, surówkami

Domowy Smak Jedzenia
Zapiekanka makaronowa Rafała, Chillita 179

Minimum wysiłku, maksimum smaku. Najlepsza następnego dnia. Podawaj pokrojoną w plastry z ulubioną surówką. Składniki: 400 g makaronu penne (pióra) lub inny 1 duży jogurt naturalny 3 łyżki śmietany 100 g żółtego sera 2 kulki mozzarelli 1 słoik suszonych pomidorów (ok. 200 g) opcjonalnie: 1 jajo sól, pieprz Ugotuj makaron al dente. W blenderze zmiksuj jogurt, śmietanę, mozzarellę, ser żółty

Qlinarnie i Qlinarnie
Kotleciki jajeczne smaczne, chrupiące i złociste 404

formować lekko spłaszczone kotleciki (wyszło mi ok. 18 sztuk średnich kotlecików). Każdy z nich otoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, z każdej strony, do zarumienienia. Podawać z surówkami. Idealnie do kotlecików pasuje sos czosnkowy . Smacznego! The post Kotleciki jajeczne smaczne, chrupiące i złociste appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Surówka z młodej kapusty z kiszonym ogórkiem 131

surówka świetnie sprawdzi się jako dodatek do wiosennego obiadu lub lekka przekąska. Wyrazisty kiszony ogórek świetnie kontrastuje ze słodkawym jabłkiem i chrupiąca kapustą. Pycha! Składniki: ½ młodej kapusty 2 jabłka 2 ogórki kiszone łyżeczka koperku 2-3 łyżki jogurtu greckiego sos sałatkowy ziołowy Sposób przygotowania: Kapustę drobno siekamy. Jabłka myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Podobnie postępujemy z kiszonymi

Pyry na Gaz
Roszponka z ciemnymi winogronami i orzeszkami pinii 167

nią sięgnąć, szczególnie teraz, bo idealna jest na wiosenne przesilenie - oczyści i odkwasi organizm. Ponadto osoby, które jedzą dużo liściastych warzyw są szczupłe, mają ładną cerę i rzadziej chorują. Surówka ładnie się prezentuje i jest wyjątkowo smaczna. Smak lekko kwaśnego winegretu przełamują słodkie winogrona, a orzeszki zadbały o chrupiacą teksturę. Składniki: 1 op. roszponki 2 garście ciemnych winogron bezpestkowych orzeszki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
DUSZONA MŁODA KAPUSTA, BEZ CUKRU, OCTU, MĄKI 201

Któż nie lubi młodej kapusty...? U nas lubią ją wszyscy, dlatego bywa w różnych odmianach, w postaci surówki z dużą ilością koperku , gotowana tradycyjnie z octem i cukrem (u mnie ksylitolem), duszona z boczkiem i chili ,  w formie gołąbków tych lub tych , teraz dochodzi jeszcze jej wersja dietetyczna, bez dodatku cukru (ksylitolu), bez octu, bez mąki (której nigdy

Smaczne Zdrowe
Kotlety ziemniaczane nadziewane brokułem 188

podanych składników wyszło 8 sztuk. Rozgrzać patelnię z olejem. Uformowane kotlety smażyć na złoty kolor z obu stron na średnim ogniu. Gotowe kotlety podałam z sosem czosnkowym i surówką z sałaty lodowej

Monia miesza i gotuje
Pieczeń z jajkiem + film 127

Pieczeń z jajkiem to smaczne i efektowne danie świąteczne idealne na wielkanocny stół. Można ją podać na gorąco do obiadu z ziemniakami i surówką, bądź na zimno z sosem chrzanowym jako przystawkę.     Składniki na formę do babki lub keksówkę: 5 jajek ugotowanych na twardo 1 kg mięsa mielonego wieprzowo- wołowego 2 mniejsze czerwone cebule 2 ząbki czosnku

Smakowite Dania
Pyszne.pl - jedzenie z dostawą do domu - recenzja 156

zapiekanki. Jedzenie dostarczono ciepłe i pachnące. Szkoda tylko, że zostało spakowane zestawami. Mąż dostał mięso z kopytkami, mama rybę z frytkami męża, a u mnie były ziemniaczki mamy. Zestaw surówek miał być wspólny, ale dostał go mój mąż. Czekała nas zabawa z przekładaniem jedzenia. Porcje - akurat i czuć, że świeże. Smak? Ryba nam smakowała, ale mąż mięsem się nie zachwycił

Di gotuje
Pęczotto z kurczakiem 144

palnik i zostawiamy danie pod przykryciem jeszcze na 10 - 15 minut. Dodajemy masło i dokładnie mieszamy, tak by się rozpuściło w kaszy. Pęczotto podajemy posypane zieloną pietruszką, z dodatkiem surówki ( np. tej ze zdjęcia

Czary - gary w kuchni
Chrupiące kawałki kurczaka w ziołowo-musztardowej panierce. Pyszny i tani obiad. 175

kurczaka otrzymujemy cały kopiasty talerz pysznych i chrupiących kawałków kurczaka w ziołowo-musztardowej panierce. Taki obiad przygotujecie naprawdę szybko. Chrupiące kawałki kurczaka możecie podać z ziemniakami, frytkami, ulubioną surówką lub od tak do schrupania np. w towarzystwie pieczywa. Tak przygotowana pierś z kurczaka doskonale sprawdzi się również na przyjęcie. Polecam Wam bardzo ten przepis. Ja i moja rodzina (i znajomi

Słodkie okruszki
Raita ogórkowa 182

numerem. Jest w nim bardzo dużo ciekawych przepisów i informacji o podróżowaniu itp. Mój wkład w letni numer Aromatu to przepisy na dania majówkowe. Jeden już Wam zaprezentowałam - Orientalna surówka z młodych warzyw - teraz czas na raitę ogórkową. Jest to rodzaj sosu do warzyw, mięsa lub pieczywa. Idealnie orzeźwia w upalne dni a poprawia humor w te ponure i deszczowe

sierotka maRysia w kuchni
Mizeria light w dwóch wersjach. 235

wersji light. Do podstawowych składników dodaję jogurt grecki lub naturalny albo oliwę z oliwek lub olej i sok z cytryny. I przeważnie stanowi ona dodatek w formie surówki do obiadu. Ja przygotowałam mizerię w dwóch wersjach, która będzie Wam bardziej odpowiadać, to już sami zdecydujecie, a może zrobicie obie naraz? Polecam serdecznie!   MIZERIA LIGHT W DWÓCH WERSJACH

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Spaghetti z białej rzodkwi z fiołkami i pestkami granatu 164

100g. Posiada właściwości żółcipędne, moczopędne, żółciotwórcze ,jest idealna dla osób z kłopotami trawiennymi. Pyszna, delikatna, chrupiąca, bardzo soczysta i orzeźwiająca. W kilka chwil wyczarujesz z jej udziałem prostą, pyszną surówkę do obiadu. Białą rzodkiew najczęściej jemy tartą na grubych oczkach tarki np. z dodatkiem marchwi lub pociętą w grube paski z czarnym sezamem . Dziś proponuję zetrzeć rzodkiew spiralnym nożykiem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania