surówka - 20359 przepisów (strona:621/1358)

STEK WIEPRZOWY 132

ręką, nie kształtować. Posolić, oprószyć mąką i pieprzem, smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu, szybko obrumieniając z obu stron. Podawać z ziemniakami, zwłaszcza z frytkami oraz warzywami z wody lub surówkami. Na każdy stek można nakładać 1 łyżkę kopiastą cebuli uduszonej w tłuszczu

Przepisy kulinarne babci Antoniny
pyszne ciasto z resztek po soku z kremem mascarpone... 163

potrzeba, posypka kolorowa - ile potrzeba Z TYCH SKŁADNIKÓW JEST PYSZNE CIASTO I SOK DO PICIA Z DODANIEM WINGRON = nareszcie nic się nie zmarnuje, wyciskane resztki są dobre do surówek, placuszków, ciast, można też zrobić dżemy z nich, mam tradycyjną sokowirówkę innej firmy ale resztki nie są tak dobre do wykorzystania jak te z wyciskarki, które przygotowałam w urządzeniu do testowania

W Mojej Kuchni Lubię
kotlety mielone z kaszą jaglaną 112

cząbrem, solą oraz pieprzem. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Z gotowej masy formujemy kotleciki. Obtaczamy je w ziarnach sezamu. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Podajemy do obiadu np. ziemniakami i dowolną surówką

Domowy Smak Jedzenia
Szlakiem WGL 118

lubił Marszałek może warto do karty wprowadzić dania związane z okresem dwudziestolecia międzywojennego. Za chwilę będzie tu wspaniałe muzeum, warto to wykorzystać. Wielki plus za wspaniałe zestawy surówek. Restauracja ma idealne położenie przy budowanym muzeum. Jeśli moglibyśmy coś sugerować to drobne zmiany w z zewnętrznym wystroju budynku. Ten obecny jest taki nijaki i nie nawiązuje swoim wyglądem zewnętrznym do miejsca

królestwo garów
Kotlety z brokułów i fety 143

Bardzo lubię kotlety z warzyw szczególnie te z brokułami i fetą. Są sycące i smaczne, najlepiej smakują podane z surówką. Idealne na piątkowy obiad lub kolację, nie wiem dlaczego ale bardziej wolę kotlety z warzyw niż z mięsa.   Składniki: 1 duży brokuł 2 ziemniaki 100 gram sera typu feta 1 jajko 4 łyżki płatków owsianych Lestello Sól, pieprz Bułka

Bajeczna Kuchnia
Placki ziemniaczane 144

Smaczne same, ze śmietaną i cukrem (lub bez cukru, ale takie z małą ilością cukru znam z dzieciństwa) oraz polane gulaszem z dodatkiem surówki. Idealne, ziemniaczane. Jedne z moich ulubionych dań przyrządzanych z ziemniaków. Czasem, gdy twórczość idzie za daleko smaruję je twarożkiem ze świeżo skrojonym szczypiorkiem, sypię świeżo zmielonym pieprzem lub serwuję z pastą z wędzonej makreli (taką

Zasmakuj Kuchni
surówka z czerwonej kapusty 133

składniki: 560 g czerwonej kapusty 200 g kwaśnych jabłek 80 g cebuli 5 łyżek soku z pigwy lub cytryny 3 łyżki oleju słonecznikowego dobrej jakości lub

Domowy Smak Jedzenia
SURÓWKA Z MARCHEWKI PO AZJATYCKU 116

Idealna  surówka do potraw o orientalnym smaku ,ale też i do normalnego obiadu.Przepełniona smakiem i zapachem oleju sezamowego.Świetna kombinacja smaku,lekka ,przyjemna i zdrowa.Polecam.   30 dag.marchewki 2 łyżki oleju sezamowego odrobina dla smaku sosu sojowego-nie przesadzić,próbować. sok z cytryny sól cukier 2 łyżki posiekanej natki pietruszki koperek ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Marchewkę czyścimy i ścieramy na tarce

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
WITARIAŃSKI "MIĘSNY" WRAP 120

resztę składników. Delikatnie łączymy ręcznym blenderem. Wykładamy na tackę dehydratora i suszymy w 43 stopniach przez 5-6h. "Mięso" podajemy zawinięte w liść sałaty, w towarzystwie ulubionej surówki. Wrapa możemy polać sosem czosnkowym. Pyszka

Jeść, by żyć w zdrowiu
CUKINIA ZAPIEKANA Z KASZĄ JAGLANĄ 79

warzywa będą dosyć miękkie. Następnie łączymy kaszę z warzywami, dodajemy przyprawy i wykładamy na nasze "łódeczki". Posypujemy pestkami dyni i wkładamy znowu do piekarnika na 15 minut. Podajemy z surówką i awokado. Smacznego

Jeść, by żyć w zdrowiu
BURGERY Z KASZY GRYCZANEJ I GROSZKU (WEGAŃSKIE, BEZGLUTENOWE) 100

miękkości, a następnie blendujemy z pozostałymi składnikami. Formujemy burgerki o średnicy 5 cm. Następnie obtaczamy w ziarnach i pieczemy przez 20-25 minut w temperaturze 200 stopni. Podajemy z surówką.  Prawda, że proste

Jeść, by żyć w zdrowiu
DZIENNY JADŁOSPIS WEGAŃSKIEJ RODZINY 158

grubość 2-3mm (z tej ilości wychodzą 2-3 tacki). Suszymy w 43 stopniach przez 9h. Po wysuszeniu łamiemy na kawałki i się delektujemy! Jagódka zjada mała miseczkę surówki razem z nami, a później je zupkę. Dzisiaj: Zupa wielowarzywna z kaszą jaglaną. Składniki na 1 porcję: pół marchewki, pół laski selera, pół cukinii, kawałek białej kapusty, 2 łyżeczki oleju

Jeść, by żyć w zdrowiu
DOMOWE KISZONKI - NATURALNY PROBIOTYK 149

działanie układu nerwowego i koncentrację, wspomagają trawienie, wytwarzają witaminy B2, B3, B6, PP. Kisić można kapustę, ogórki, buraczki, cukinię, patisony. Warzywa w takiej formie świetnie sprawdzają się jako składnik surówek, kanapek, koreczków i innych przekąsek. Warto stworzyć zapas kiszonek na chłodne i pozbawione słońca miesiące, kiedy spada poziom witaminy D, a co za tym idzie pogarsza się nasza odporność

Jeść, by żyć w zdrowiu
Babeczki jajeczne z warzywami i tuńczykiem 474

piekarnika. Takie to proste. Babeczki jajeczne z dodatkami, które możemy dobrać według własnego gustu świetnie nadają się na śniadanie, obiad lub kolację. Ja wraz z zestawem ulubionych surówek podałam je na obiad i okazały się być bardzo sycącym daniem, polecam :) 6 jajek 2 łyżki jogurtu pół żółtej papryki duży pomidor puszka tuńczyka w kawałkach pol pęczka szczypiorku mała dymka

Mienta blog
Kapusta zasmażana sałatka do obiadu 134

Czytaj więcej » Blog kulinarny pełen przepisów na codzienne posiłki, dania wykwintne, ciasta, torty, babeczki i sosy. Potrawy z ryb i mięs.

Ekspansja smaku