temperaturze 190 stopni, przez 30- 35 min . Po tym czasie wyłączamy piekarnik, zastawiając w nim kawałki kurczaka, jeszcze przez 5 minut. Następnie udka wyjmujemy i podajemy z surówką, oraz innymi ulubionymi dodatkami
Miód i pieprzPanierujemy je w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Krokieciki możemy podawać solo, albo jako część obiadu, z sosem, ziemniakami i surówką. Do takiej ryby najlepiej pasuje sos pomidorowy lub grzybowy. Mięso z karpia można zastąpić mięsem z jakiejkolwiek innej, ulubionej ryby. Zapraszam też na inne DANIA Z RYBĄ
Trzeci talerzdymką i szczypiorem z patelni Pieczona jaglanka z suszonymi morelami i orzechami laskowymi Pieczona owsianka z brzoskwiniami Pieczone topinambury Sałatka ze szpinaku i pieczarek Smażony bakłażan z fasolką szparagową Surówka marchewkowa z jabłkiem i orzechami włoskimi Zapiekana fasolka szparagowa Zielone wegeburgery bez bułki Zupa z dyni i soczewicy
My Chcemy JeśćMarchew- królowa polskiej ( i nie tylko) kuchni! Do czego to jej nie dodajemy! Robimy z niej surówki do obiadu, wyciskamy soki, dodajemy do zup i sosów, chrupiemy na surowo, a nawet wypiekamy z nią ciasta! Bez niej nasza narodowa sałatka warzywna jest absolutnie niekompletna. Jak podaje internet kolebką tego warzywa jest Południowo- Zachodnia Azja, a pierwsze marchewki były w kolorze
Kuchnia w Słońcu Skąpanaposadzonych kilka krzaczków i nie macie co zrobić z nadmiarem owoców, to to rozwiązanie jest naprawdę godne uwagi. Pomidorki takie można ponownie przetwarzać, wykorzystywać do pieczenia, do sałatek czy surówek. Co dajemy do słoika? Możemy dać w zasadzie wszystko to, co dajemy do ogórków. Składniki na 4 średniej wielkości słoiki: 1,5 kg pomidorów koktajlowych. 1 litr wody i jedna
Poezja Smaków - blog kulinarnypomidorem. II Śniadanie 10:30 Sok wyciśnięty z jabłka i selera naciowego. Zupa 13:00 Zupa ziemniaczana z ciecierzycą. II Danie 16:00 Babciny obiadek. Schab, ziemniaki, surówka z białej kapusty, marchewki i jabłka. Podwieczorek 17:30 Ciastka bananowe z owsianką, słonecznikiem, siemieniem lnianym i nasionami chia. Kolacja 19:00 Chleb z olejem lnianym, pomidorem i sałatą. Ostatnie
lady-och-mistrzyni.blogspot.comKapusta pekińska zazwyczaj ląduje w surówce. Dzisiaj postanowiłam zrobić z niej placki. Eksperyment uważam za udany. Podawane z jogurtem, lub innym ulubionym sosem, są całkiem fajnym daniem obiadowym. SKŁADNIKI: 150 g drobno posiekanej kapusty pekińskiej 1 garść drobno pokrojonego świeżego szpinaku 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 łyżka posiekanej bazylii (użyłam greckiej) 1/2 cebuli drobno posiekanej 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez
Kuchnia w opałachminut , po tym czasie sos zalewamy słodką śmietanką dodajemy odrobinę pokruszonego sera pleśniowego, trzymamy na ogniu aż zgęstnieje. Zestawiamy z ognia, dekorujemy natką, podajemy np. z ziemniakami i ulubioną surówką. Smacznego! Wpis powstał przy współpracy z marką Broda e-Shops System
Wanilia i Kardamonzmienić proporcje produktów i przestrzegać kilku zasad : – używaj oliwy i oleju zamiast masła, margaryny i smalcu, -jadaj ryby nawet 5 razy w tygodniu ( zamiast czerwonego mięsa ), -jedz dużo surówek, sałatek i lekkich zup warzywnych -wybieraj pieczywo pełnoziarniste, np. z soją, słonecznikiem, sezamem, płatkami owsianymi -zastępuj słodycze owocami, przyrządzaj z nich sałatki, -pij wodę mineralną, świeże soki i czasem
Pysznosci Babci Basibabci Basi ( patrz przepis ), wersja 3. w formie bukietu, Składniki na kwiat : 2 jajka gotowane, kawałek ogórka zielonego . rzodkiewka, Natka pietruszki lub koperek zielony, rzeżucha, Składniki na środek kwiatka (surówka ): 1 jabłko, 1 marchew, 1 ugotowany buraczek, sól, pieprz, majonez, Ponadto : rzeżucha , albo kapusta pekińska , na trawkę . Przygotowanie kwiatka : Jajka kroimy na kawałki, ogórka ze skórką skośnie ( jako listki ), Wszystko
Pysznosci Babci Basiniespodzianka w środku, o której (jak prawie zawsze) nic nie wiedział. I o to chodzi. Lubię Go zaskakiwać. Udało się po raz kolejny;D Do obiadu dodajcie ziemniaki, surówkę, także ryż lub ulubioną kaszę. Taki mielony komponuje się z każdym kulinarnym towarzystwem dobrze. Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego (można zastąpić indyczym) 1 średnia cebula 1 jajko
Zasmakuj Kuchni