moczę w roztrzepanym jajku z dodatkiem dużej ilości ziół. Smażę na rozgrzanym maśle zaczynając od tej ponacinanej strony kotleta. Będzie ładnie zarumienione i rozchylone. Podawajcie z ryżem, makaronem, ziemniakami, surówkami, sałatką, w bułce z sałatą, pasuje do prawie każdego dania. Smakujcie jak Wam tylko kulinarna wyobraźnia pozwoli:) Mam nadzieję, że Wam zasmakuje - zatem smacznego
Zasmakuj Kuchniolejem po cebulce dolewamy nieco świeżego. W wilgotnych dłoniach formujemy kotlety, panierujemy w bułce tartej i smażymy z obu stron do zrumienienia. Świetnie smakują z sosem grzybowym i surówką z białej kapusty. Smacznego
Maminek kulinarnyminut. Gotowy pstrąg musi zmienić kolor na jasnoróżowy. Upieczonego pstrąga delikatnie przekroić wzdłuż nacięcia, usunąć skórkę i filety z ryby przełożyć na talerz. Podawać z frytkami i ulubioną surówką
Ugotowaćbył Karpacz. Pierwszy raz na szybko, postawiliśmy na coś pewnego. I tu nic bardziej mylnego! Pizza jedzona w niesprawdzonym miejscu okazała się porażką. Kiepskie ciasto, paskudny ser i obrzydliwa surówka, którą zamówiłam do frytek z panierowanego sera. Będąc w sierpniu w Sudetach nie mogłam sobie odmówić wizyty na Święcie Ceramiki w Bolesławcu. Przywitał nas upał i tłumy turystów. Wbrew
Dzieje kuchennej WiewióryLubicie selera? Ja bardzo, ale Żarłoczki za nim nie przepadają. Z zupy, szczególnie jak jest rozdrobniony razem z innymi warzywami, to nie wygrzebują. Ale np. surówki z selera nie lubią a ja mogę zjeść jej całą miseczkę. Czasami robię też sałatkę z selerem , ale tylko imprezowo i dla niektórych gości bo jak zostanie to muszę zjeść ją potem sama. Mając
Smaczna Pyzazagotowujemy wodę z olejem i wrzucamy kopytka - gotujemy jeszcze około 1-2 minuty po wypłynięciu kopytek. Kopytka można podać zamiast ziemniaków do obiadu, polane masełkiem z podsmażoną cebulką i surówką. Smacznego
Moje-pitraszeniewody się nie wygotowało . Kiedy mięsko już będzie miękkie ,w szklance mieszamy z odrobiną wody mąkę i delikatnie dodajemy do sosu i dokładnie mieszamy . Podajemy z kaszą gryczaną i surówką SMACZNEGO
Mój Smakstopni i pieczemy dość wolno około 2 ,2,5 godziny aby mięso i ziemniaki spokojnie dochodziły do miękkości ,kiedy mięso i ziemniaki będą już miękkie podaje z surówką z kapusty pekińskiej i gotowe
Mój Smakzapraszam na fajną surówkę ,doskonale pasuje do obiadów i nie tylko ,z młodej kapustki z dodatkiem różnych warzyw . Kompozycie można tworzyć według własnego smaku i upodobań,ale kto jej nie lubi . Składniki Pół główki młodej kapusty białej 2 marchewki 4 rzodkiewki
Mój Smakdalszy , uwielbiam pomidory w każdej postaci, a że jest sezon na to pyszne warzywo to wykorzystuje je jak się tylko da , i tu proponuję fajny dodatek do obiadu jako surówkę , i nie tylko , do kanapki czy do grilla smakuje super . Składniki 5 średnich pomidorów 1 duża cebula 1 łyżeczka startego imbiru 1 kubek jogurtu greckiego
Mój Smakformujemy kotleta , następnie wkładam do rozbitego jajka oraz mąki , i wkładamy na rozgrzaną oliwę , smażymy na małym ogniu po obu stronach , kiedy usmażymy wszystkie kotlety , podajemy z ziemniakami i surówką
Mój Smakkaszy zrobić 3 wgłębienia grzbietem łyżki i wbić w nie po jednym jajku w każdy otwór. Pomiędzy jajka włożyć kulki mozzarelli. Włożyć do gorącego piekarnika na 20 minut. Surówka z kapusty kiszonej 250 g kapusty kiszonej ½ małej cebuli 1 słodkie jabłko 2 łyżki dobrego oleju rzepakowego świeżo mielony pieprz Kapustę drobno pokroić. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Jabłko obrać
Posadzone i zjedzoneśrednich oczkach. Jabłko obierz i także zetrzyj na tarce o średnich oczkach. Natkę pietruszki opłucz, posiekaj. Wszystkie składniki wymieszaj w misce. Gotowe. Nie polecam dodawać do tej surówki cukru czy majonezu, są nie zdrowe. Marchew zawiera dużo witamin, minerałów i przeciwutleniaczy, oraz beta-karoten. Tutaj znajdziesz więcej informacji o tym warzywie : Zdrowa marchew i tu : Pyszna
Przepisy i porady kulinarneserem Chrupiące czosnkowe grzanki z włoską oliwą Chrupiąca sałatka z rukoli, z brokułami Chrupiąca sałatka warzywna z szynką i serem Ciabatta z kozim serkiem, rukolą i czarnymi oliwkami Chrupiąca surówka z sałaty lodowej Chrupiące tosty z wędzonym serem Ciabatta z rukola, kiełbasą krakowską i zielonym ogórkiem Czekoladowy pudding chia z truskawkami, kokosem i migdałami Drozdżowe ślimaczki z cukinią i czosnkiem
Moja smaczna kuchniajeść w stanie surowym lub po ugotowaniu, czy też jako dodatek do zup. Można go również zamrozić i konserwować. Liście jarmużu mnoga być spożywane w postaci rozmaitych dań: zup, surówek, zapiekanek, makaronów, czy naleśników. Dobrze łączy się z owocami morza, rybami, stekami, orzechami oraz innymi warzywami takimi jak: pomidory, cieciorka, boczniaki, dynia, seler, czy marchewką. Dobra jest zupa z jarmużu
Ciastka - domowe słodkości