Zapiekane szparagi i rzodkiewkowe historie
Zapiekane szparagi i rzodkiewkowe historie
Uwielbiam rzodkiewki. Chrupkie i ostre; i ten ich obłędny, intensywnie różowy kolor. Jedyny w swoim rodzaju; niemal przeczący ich jadalności. Rzodkiewkowy . Czy ktoś w ogóle używa tego słowa? Ja zacznę; bardzo mi się spodobało. Pamiętam smak rzodkiewek z działki Dziadka, choć ani Dziadka, ani działki już dawno z nami nie ma. Były tak ostre, że jako sześcioletni brzdąc nie byłam w stanie jeść ich samych. Mama chrupała je zapamiętale, a ja domagałam się kawałka chleba. Albo ruszałam w stronę bezpiecznyc... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Pożeraczka, czyli raz adobrze
Autor
gin
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
tarta, szparagi, kurczak, ciasto, ciekawe przepisy, curry, piersi, obiad, pierś, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, serek wiejski , dania obiadowe, zielone szparagi, kapustą, kolacja, chleb, kurczak pieczony, surówka, surówka z kapusty, kurczak curry, dania z kurczakiem, kruche ciasta, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, surówka ze świeżej kapusty, ciasta z masa, chrupiący kurczak, pomysł na obiad
Inne przepisy z Pożeraczka, czyli raz adobrze
Dodaj komentarz