Zapiekane szparagi i rzodkiewkowe historie

Zapiekane szparagi i rzodkiewkowe historie

Zapiekane szparagi i rzodkiewkowe historie

Uwielbiam rzodkiewki. Chrupkie i ostre; i ten ich obłędny, intensywnie różowy kolor. Jedyny w swoim rodzaju; niemal przeczący ich jadalności. Rzodkiewkowy . Czy ktoś w ogóle używa tego słowa? Ja zacznę; bardzo mi się spodobało.  Pamiętam smak rzodkiewek z działki Dziadka, choć ani Dziadka, ani działki już dawno z nami nie ma. Były tak ostre, że jako sześcioletni brzdąc nie byłam w stanie jeść ich samych. Mama chrupała je zapamiętale, a ja domagałam się kawałka chleba. Albo ruszałam w stronę bezpiecznyc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pożeraczka, czyli raz adobrze

Autor

gin

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, szparagi, kurczak, ciasto, ciekawe przepisy, curry, piersi, obiad, pierś, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, serek wiejski , dania obiadowe, zielone szparagi, kapustą, kolacja, chleb, kurczak pieczony, surówka, surówka z kapusty, kurczak curry, dania z kurczakiem, kruche ciasta, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, surówka ze świeżej kapusty, ciasta z masa, chrupiący kurczak, pomysł na obiad

Inne przepisy z Pożeraczka, czyli raz adobrze

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.