Surówka obiadowa, ale i na grilla z kapustą pekińską, porem, marchewką, cebulką, pomidorem oraz ogórkiem kiszonym. Lekko pikantna i chrupiąca. Składniki: 1 średniej wielkości kapusta pekińska 1-2 ogórki kiszone, kawałek pora, 1 duża cebula czerwona, 3 pomidory średniej wielkości, 2 duże marchewki 2 łyżki oleju pikantnego z papryką i bazylią Przygotowanie: Z kapusty odcinamy końcową twardą część. Pozostałą drobno
Lena GotujeMożna zastąpić olej innym tłuszczem np. masłem lub smalcem albo przygotować pół na pół, np. z połączenia masła i oleju. Okrasą polewam cepeliny, podaję jako samodzielne danie. Można dodać surówkę z kiszonej kapusty. Smacznego Zasmakuj Kuchni
Zasmakuj KuchniMarchewka zasmażana jest doskonałą alternatywą dla surówki, którą można przygotować jako dodatek do obiadu. Marchewka zasmażana doskonale komponuje się z różnego rodzaju daniami, poczynając od dań mięsnych, na pulpetach i plackach ziemniaczanych kończąc. Continue reading Marchewka zasmażana at Blog kulinarny Kurkanielotka.pl
PysiaGotuje.plPyszna surówka. 500 g kapusty białej 3 marchewki 1 cebula 2 czubate łyżki cukru pudru 1/2 płaskiej łyżeczki soli 1/8 płaskiej łyżeczki pieprzu 3 czubate łyżki majonezu gęstego 6 płaskich łyżek mleka 1 i 1/2 płaskich łyżek octu jabłkowego 2 płaskie łyżki soku z cytryny Majonez wymieszać z sokiem z cytryny, octem, mlekiem i przyprawami. Dodać drobno poszatkowaną kapustę
Moje domowe kucharzeniemarchewka 1/2 białej rzodkwi (ok. 100 g) 1 łyżka kaparów 2-3 łyżki jogurtu naturalnego, można wymieszać z majonezem sól, pieprz Przygotowanie: … Czytaj dalej Surówka z białej rzodkwi
czarrna od kuchnibottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Super majonezowa surówka z kapusty pekińskiej i białej rzodkwi. Składniki: 1/2 główki kapusty pekińskiej 1 duża marchew 150 g białej rzodkwi 3 cm świeżego imbiru 100 ml oleju z pestek winogron 1 pełna
R'n'G KitchenMizeria na naszym stole oznacza, że sezon ogórkowy właśnie trwa. Tegoroczne ogórki są wyjątkowo okazałe i bardzo smaczne. Mój B. zerwał je właśnie z ogródka, nie
niecodziennikparydodatkiem do obiadu czy kanapek. Jest wyrazista w smaku i ładnie wygląda. Ale można jej nadać jeszcze więcej smaku i aromatu, robiąc z niej pyszną sałatkę/surówkę. Taka surówka jest piękna i kolorowa, a co najważniejsze bardzo fajna w smaku. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 3-4 kawałki papryki konserwowej żółtej 3-4 kawałki papryki konserwowej czerwonej
Waniliowe ImprowizacjeZbywał mi ostatnio kawałek pora więc wykorzystałam go do surówki z kapusty. To był strzał w dziesiątkę! Składniki: 1/2 niedużej główki białej kapusty 1 marchewka 1 por 3 łyżki oleju lub oliwy z oliwek 1 łyżeczka cukru 1,5 łyżeczki octu winnego sól pieprz 3 łyżki siekanego koperku Sposób wykonania: 1. Kapustę poszatkować, obraną marchew zetrzeć na tarce o dużych
Kuchnia domowa Aniananasem, selerem i szynką konserwową Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Śledzie pod pierzynką – przepis Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowo koperkowym Zapiekanka z ryżem, brokułem i kurczakiem Surówka z selera i jabłka – Ksiega-smaku.pl Artykuł Sałatka z ananasem, selerem i szynką konserwową pochodzi z serwisu Księga Smaku
Księga-SmakuDzień dobry :) Dzisiaj mam dla Was propozycję szybkiej i pysznej surówki z marchewki, białej rzodkwi i jajka. Idealny dodatek do mięs i ryb. Składniki: 2 duże marchewki 2 średnie białe rzodkwie 1 cebula 2 jajka ugotowane na twardo sól, pieprz, szczypta chili do smaku 1 łyżeczka płaska przyprawy maggi 2 łyżki majonezu lub według uznania Wykonanie: Warzywa obieramy
Sama słodycz i szczypta chiliananasem, selerem i szynką konserwową Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Śledzie pod pierzynką – przepis Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowo koperkowym Zapiekanka z ryżem, brokułem i kurczakiem Surówka z selera i jabłka – Ksiega-smaku.pl Artykuł Sałatka z ananasem, selerem i szynką konserwową pochodzi z serwisu Księga Smaku
Księga-SmakuDoskonała surówka jako dodatek do obiadu ale również jako osobne danie dla tych, którzy trzymają dietę lub nie jedzą mięsa. Co potrzeba: 1/2 mniejszej kapusty pekińskiej, 1 papryka Ramiro, 1/4 długiego ogórka, 1 puszka kukurydzy, Garść rukoli, Garść roszponki, 2 łyżeczki soku z cytryny, 3 łyżki oleju czosnkowego lub rzepakowego, Sól, Pieprz, Czosnek granulowany Wykonanie: Kapustę pekińską kroimy
Bułka z Chlebempiątek do rybki miała być surówka z kapusty i marchewki. Problem jednak polegał na tym, że marchewki w domu jak na lekarstwo, tzn jest, ale tak drobna (bo jeszcze z przydomowej uprawy!), że nijak nie uśmiechało mi się jej ścierać na tarce w większej ilości. Wpadłam więc na pomysł, by pokombinować samemu jakiś inny smak i liczyć
Kuchnia w czekoladzieNiedzielne, powolne popołudnie natchnęło mnie do przygotowania do obiadu surówki innej niż zwykle. Zależało mi na wyrazistym smaku i naturalnej słodyczy owoców. Przypomniałam sobie połączenie, które zastosował kiedyś Karol Okrasa i postanowiłam je wykorzystać. Wydaje mi się, że nie jest pełnym odwzorowaniem tamtego przepisu, bo go wtedy nie zapisałam, ale główna nuta smakowała została na pewno zachowana. Jej podanie
Weekendy w domu i ogrodzie