Surówka o nieco ostrzejszym smaku. Smakuje z daniami grillowymi jak i z domowym obiadem. Dla lepszego wyglądu można posypać natką pietruszki, której ja w tym momencie nie miałem :) , Składniki : - 1 mniejszy surowy seler, - 3 ogórki konserwowe, - czubata łyżka chrzanu, - gęsty jogurt naturalny, - sól, pieprz. Wykonanie : Seler zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Ogórki pokroić na cienkie półplasterki lub zetrzeć
Przepisy MikołajaPieczone warzywa doprawione – zdrowa propozycja na obiad lub dodatek do mięsa, surówki, dipów wszelakich. Zbliża się wiosna, za chwilę stragany przepełnią się świeżymi rozmaitymi warzywami, takie propozycje na dania główne będą się powtarzać zdecydowanie! SKŁADNIKI: 5 czerwonych ziemniaków 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 cukinia 1 czerwona papryka 2 buraki 2 marchwie 2 pietruszki lubczyk, ostra i słodka
Zasmakuj Kuchnipory nie gościła w mojej kuchni. Jednak jakiś czas temu kupiłam na spróbowanie i zasmakowało nam to warzywko . Teraz połączyłam ją z marchewką i wyszła pyszna surówka do obiadku. SKŁADNIKI 2 duże kalarepki 4 marchewki 4 łyżki jogurtu 2 łyżki majonezu Kieleckiego świeżo mielony pieprz czarny lub kolorowy WYKONANIE Kalarepkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.Przekładamy
Mała w garnku mieszapodobny do piertuszki, jednak zupełnie odmienny w smaku. Delikatny, słodkawy, lekko anyżkowy to prawdziwa bomba witaminowa, dlatego warto wykorzystać jego zdrowotny potencjał. Pasternak to doskonały materiał na super szybką surówkę. Ze słodko-kwaśnym jabłkiem i sosem jogurtowym smakuje wyśmienicie. Bardzo polecam! Składniki : 1 korzeń pasternaku - 250 g 1 duże jabłko - 200 g 200 g jogurtu 2 łyżki sokiu z cytryny
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!kapusta do obiadu, najlepsza jako dodatek do schabowego albo mielonych z pieczarkami . Jak zrobić białą kapustę do obiadu? Zobacz prosty, domowy przepis, składniki, przyprawy i przygotowanie krok po kroku surówki z białej kapusty na ciepło do obiadu. Przepis na zasmażaną białą kapustę ze skwarkami do obiadu. Oto składniki i przyprawy na kapustę zasmażaną do obiadu: 1 kg białej kapusty
Moja Książka Kucharskamałych oczkach. Cebulę obierz, opłucz, drobno posiekaj w kostkę. Wymieszaj marchewkę z cebulą. Dodaj wymieszany olej z sokiem z cytryny dopraw do smaku pieprzem i solą , dokładnie wymieszaj. Surówkę odstaw na około 30 minut w chłodne miejsce, aby smaki się przegryzły. Podawaj do drugiego dania lub jako oddzielny lekki posiłek. S urówka ta jest polecana zwłaszcza zimą
Przepisy i porady kulinarneumyj, zetrzyj na tarce o małych oczkach. Dodaj ugotowany wcześniej i wystudzony ryż, jogurt, wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem, możesz też dosłodzić odrobiną cukru, dokładnie wymieszaj. Podawaj surówkę od razu po przygotowaniu. Smacznego
Przepisy i porady kulinarneNajszybsza surówka jaką znam. Robię ją od dobrych 10 lat, jest niezawodna i przepyszna. Najwięcej smaku dają jej oczywiście prażone ziarna słonecznika. Im jest ich więcej, tym lepiej. Składniki: 1 mała kapusta pekińska 1 puszka kukurydzy 1 mała cebula 1 ząbek czosnku pół malej chili (opcjonalnie) 3 łyżki ziaren słonecznika sok z połowy cytryny szczypta suszonego oregano sól pieprz
Kardamonovycebula 1 marchewka 1 jabłko 3-4 łyżki oleju 1 łyżeczka musztardy sok z 1/2 cytryny szczypta cukru i ziół prowansalskich 3 ząbki czosnku sól i … Czytaj dalej Surówka z pekinki
czarrna od kuchniburaków. Całość skropić oliwą, octem balsamicznym, oprószyć przyprawami, dobrze wymieszać. Do tak przygotowanej sałatki można dodać aromatyczny upieczony czosnek z dodatkiem świeżego bądź suszonego tymianku. Tak przygotowana surówka, popróbowana przed laty, świetnie nadaje się jako dodatek do da ń głównych. Połączenie tych dwóch składników tworzy naprawdę ciekawy smak jak również wzbogaca codzienne menu
Wino Francja KuchniaSurówki najczęściej powstają u mnie spontanicznie. Tym razem kapusta pekińska. Można z niej wyczarować różne kombinacje. Dziś z dodatkiem rzodkiewki. Lubię mieć w lodówce kapustę pekińską, bo wystarczy do niej dodać warzywa jakie chcemy, lub jakie akurat mamy i pyszny dodatek do obiadu gotowy. Składniki: 1/2 kapusty pekińskiej 1/2 puszki kukurydzy kilka rzodkiewek 1/2 pęczka szczypiorku sól, pieprz
Agusiowe smakołykimasz jabłka z pewnego źródła, nie pryskane możesz tylko umyć i pokroić ze skórką. Wymieszaj ze sobą , dodaj sok z cytryny, dopraw solą i cukrem, ponownie dokładnie wymieszaj. Do surówki najlepsza będzie sól nieoczyszczona np. kłodawska, a cukier trzcinowy. Możesz też nie dodawać soli i cukru
Przepisy i porady kulinarnecienkie paseczki o długości około 3 cm. Wszystkie warzywa wymieszaj ze sobą , dodaj olej lub oliwę , dopraw do smaku solą ( ja nie daję soli ), ponownie dokładnie całość wymieszaj. Surówkę podawaj do drugiego dania np. z ziemniakami i mięsem
Przepisy i porady kulinarneIdealna, lekka, do dań obiadowych, wszelakich mięs, pieczonych, smażonych i dań z grilla. Niezwykle lekka, zdrowa, jedna z ulubionych nowości! Główne składniki to sałata lodowa, marchew
Zasmakuj Kuchni