łatwiej przyswajalna przez nasz żołądek ;).Marchew i ogórki kiszone ścieramy na tarce o dużych oczkach.Warzywa łączymy ze sobą dodajemy oliwę i pozostałe składniki.Wszystko dokładnie mieszamy. Przygotowaną surówkę wkładamy na ok.1 godzinę aby smaki się przegryzły. SMACZNEGO
Mała w garnku mieszaSkładniki: ½ kg pory 1 jajko ½ szklanki śmietany 18% lub 2 łyżki majonezu Zielona pietruszka 1 łyżka cukru Sól Pieprz 1 łyżka octu jabłkowego lub sok z
Przepisy BabciTradycyjna i najlepsza surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka. Trudno sobie bez niej wyobrazić drugie danie. Pasuje praktycznie do każdego mięsa. Można ją podawać do ziemniaków, ryżu, kaszy. Jest bardzo szybka do przygotowania i niezwykle uniwersalna. Polecam. Składniki:500 g kiszonej kapusty1 duża lub 2 małe marchewki1 duże jabłko3 łyżki olejusól, cukier
Krokusowy DomDziała wykrztuśnie przy uporczywym kaszlu, a także działa dobroczynnie na nasze włosy, cerę i paznokcie. Do tego ma mało kalorii To wspaniałe warzywo! Dziś podpowiadam Wam jak zrobić pyszną surówkę do obiadu z dodatkiem równie zdrowej kurkumy. Szykujcie tę bombę dobroci! Co nam trzeba? Brukiew- średniej wielkości 1 łyżka śmietany 18% 1 łyżka majonezu spora szczypta soli 1cm kawałek świeżej
LatosiowydomBłyskawiczny dodatek do obiadu w postaci zdrowej i smacznej surówki z kalarepy, pora, marchewki. Znakomicie sprawdzi się również jako dodatek do domowych fast fodów. 1 mała kalarepa 1 duża marchewka 1 biała cebula 1 por (biała część) 2 łyżki świeżego koperku Sól Pieprz Kalarepę oraz marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Białą cebulę szatkujemy na małe kawałki
VioletoweKucharzenieszybka w przygotowaniu, wykonana z małej ilości składników, pyszna. Bo cóż więcej chcieć od sałatki? Nam tyle wystarczy. Dziś podałam ją do drugiego dania wraz z dwoma innymi surówkami. Taką sałatkę możecie również zjeść od tak np. z pieczywem. Jednym ze składników sałatki, dodającym chrupkości są prażone naturalne pestki dyni. Uwielbiam dodawać je do różnych sałatek i innych dań
Słodkie okruszkitrzecia propozycja na wykorzystanie jednej sztuki kapusty coolwarp. Tym razem zrobiliśmy surówkę z dodatkiem fioletowej marchewki i perfekcyjnego dressingu 1000 wysp od Folwark . Składniki 1/2 sztuki kapusty coolwarp 1 duża marchew fioletowa 1 duża marchew 1 pęczek natki pietruszki 6 łyżek dressingu 1000 wysp od Folwark sól Przygotowanie Kapustę drobno szatkujemy, oprószamy solą i zagniatamy rękoma, by była bardzo krucha
R'n'G Kitchenminut. Po tym czasie dodać pokrojoną drobno cebulkę, zetrzeć na tarce jarzynowej jabłko oraz marchewkę ( marchew oraz jabłko obrane ze skórki). Pietruszkę i koperek kroimy i dosypujemy do surówki. Dodajemy sok z cytryny majonez i Wszystko razem mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego! Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału
Kulinarne przygodyUgotowałam czerwony barszczyk i zostało mi sporo liści buraczanych. Nie mogły się zmarnować. Tak powstała na spontanie surówka czy po prostu sałatka :) Składniki : duża garść umytych i osuszonych liści buraczka czerwonego papryka żółta kilka pomidorów suszonych w oleju odrobina soli i pieprzu mielonego Przygotowanie : Liście pokroić, pomidory również, paprykę w piórka Składniki wymieszać, posypać solą, pieprzem, polać olejem
Proste Potrawylubię czerwona kapustę, zarówno surową jak i kiszoną. Na początku jesieni, kapusta jest najsmaczniejsza. Ma miękkie i bardzo soczyste, słodkie liście. Dziś przychodzę do Was z pomysłem na smaczną surówkę z dodatkiem gruszki. Dlaczego gruszka? Bo ten owoc fajnie podbija smak warzyw, takich jak kapusta czy marchewka. Składniki: kapusta czerwona – 1 i 1/2 szkl. kapusta biała – 1 szkl
Kasia i jej kobiecy światsałatek. Królują w niej 3 główne składniki, dzięki czemu nie jest przekombinowana, a smaki idealnie się łączą. Dzięki tej prostocie nadaje się idealnie zarówno jako sałatka, ale i jako surówka do obiadu Sałatka z winogronami i rukolą Składniki: opakowanie rukoli kiść winogron ciemnych kulka mozzarelli garść pestek słonecznika sos (krem) balsamiczny Rukolę myjemy, osuszamy i wrzucamy do miski. Winogrona kroimy
PatiGotujewszystkim to figa i ocet balsamiczny. Szczerze to następnym razem pominę ten ocet bo tak ogólnie to smak bardzo dobry. A przygotowanie tej sałatki, a w zasadzie surówki bo na surowo :) Składniki: dla jednej osoby 2 liście sałaty rzymskiej 1 figa 2 plastry fety odrobina octu balsamicznego Przygotowanie: sałatę pokroić i położyć na talerzu figę pokroić w cząstki
Gotowanie z pasjąPomidory kroimy w duże kostki, cebulę drobno kroimy w półpiórka. Pomidory mieszamy z cebulą, posiekaną natką i fetą. W szklance do oleju dodajemy pieprz, sól, mieszamy, przygotowanym sosem polewamy surówkę
Z Majeczką w kuchninajczęściej podaję je do wszelakiego pieczonego czy smażonego kurczaka, kotletów z drobiu, mięs wieprzowych, wołowych, mielonych z indyka, rolad czy placków z ziemniaków. Wtedy traktuję je jako gulasz, dodaję surówkę z kapusty kiszonej lub colesław. PIECZARKI smażone smakują także z rozmaitymi kaszami, ryżem czy makaronem w wersji wege lub z dodatkiem mięsa, np. mielonego czy posiekanej piersi z kurczaka. Gotowe
Zasmakuj KuchniJEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! 30 POMYSŁÓW NA PRZEKĄSKI I DANIA NA PRZYJĘCIE – KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU, GRILLA I BURGERÓW KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Szybka sałatka makaronowa pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytem