Makaron można jeść dosłownie z każdym dodatkiem i na różne sposoby. Najczęściej kojarzony jest z obiadem. Otóż śmiało można go podawać również w formie sałatki. Makaronowa
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!surówka również była dodatkiem do buł z pulled pork. Dodatek chrzanu do kapusty nie był przypadkowy, wiadomo że wieprzowina dobrze czuje się w jego towarzystwie. Zjedzona do dna. I kapusta i łopatka. Składniki: główka kapusty pekińskiej 1 duże jabłko pół małej cebuli 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu pół łyżeczki soku z cytryny sól pieprz Kapustę szatkujemy. Dodajemy
KardamonovyKolejna z surówek przygotowywanych na szybko. Kilka ciachnięć i gotowe. Składniki 1/2 główki sałaty lodowej 6 pomidorków koktajlowych 1/2 ogórka wężowego 1 pęczek szczypiorku 1 marchew 3 łyżki oleju 1 łyżka słodkiej musztardy 1 łyżka słodkiej śmietany 18% pieprz Przygotowanie Sałatę szatkujemy. Pomidorki kroimy na ćwiartki. Ogórek kroimy w kostkę. Marchew ścieramy na wiórki. Szczypiorek siekamy. Olej, musztardę, śmietanę
R'n'G KitchenRzeszowie pięknie od rana :-) Takiej ciepłej jesieni chyba bardzo dawno nie było. Fajnie, oby jak najdłużej tak było :-) Mam dziś dla Was przepis na pyszną i bardzo prostą surówkę z kapusty pekińskiej, pomidorków koktajlowych, kukurydzy i natki pietruszki. Sprawdzi się idealnie do mięs i ryb. Smakowała też dzieciom. Polecam i miłego dnia Wam życzę :-) Składniki: 1 mniejsza kapusta pekińska opakowanie
kruche babeczkiBardzo zielona i apetyczna surówka do obiadu. Ze składników, które zawsze mamy w lodówce, błyskawiczna w przygotowaniu! 1/2 główki sałaty lodowej 5 ogórków gruntowych lub 2 szklarniowe 1 pęczek kopru 1 mała cebula 1 łyżka musztardy 2 łyżki majonezu 2 łyżki soku z cytryny sól, pieprz 1. Sałatę i koper drobno siekamy, ogórki kroimy w półplastry, cebulę w kostkę
Szefowa kuchniłatwiej przyswajalna przez nasz żołądek ;).Marchew i ogórki kiszone ścieramy na tarce o dużych oczkach.Warzywa łączymy ze sobą dodajemy oliwę i pozostałe składniki.Wszystko dokładnie mieszamy. Przygotowaną surówkę wkładamy na ok.1 godzinę aby smaki się przegryzły. SMACZNEGO
Mała w garnku mieszaSkładniki: ½ kg pory 1 jajko ½ szklanki śmietany 18% lub 2 łyżki majonezu Zielona pietruszka 1 łyżka cukru Sól Pieprz 1 łyżka octu jabłkowego lub sok z
Przepisy BabciTradycyjna i najlepsza surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka. Trudno sobie bez niej wyobrazić drugie danie. Pasuje praktycznie do każdego mięsa. Można ją podawać do ziemniaków, ryżu, kaszy. Jest bardzo szybka do przygotowania i niezwykle uniwersalna. Polecam. Składniki:500 g kiszonej kapusty1 duża lub 2 małe marchewki1 duże jabłko3 łyżki olejusól, cukier
Krokusowy DomDziała wykrztuśnie przy uporczywym kaszlu, a także działa dobroczynnie na nasze włosy, cerę i paznokcie. Do tego ma mało kalorii To wspaniałe warzywo! Dziś podpowiadam Wam jak zrobić pyszną surówkę do obiadu z dodatkiem równie zdrowej kurkumy. Szykujcie tę bombę dobroci! Co nam trzeba? Brukiew- średniej wielkości 1 łyżka śmietany 18% 1 łyżka majonezu spora szczypta soli 1cm kawałek świeżej
LatosiowydomBłyskawiczny dodatek do obiadu w postaci zdrowej i smacznej surówki z kalarepy, pora, marchewki. Znakomicie sprawdzi się również jako dodatek do domowych fast fodów. 1 mała kalarepa 1 duża marchewka 1 biała cebula 1 por (biała część) 2 łyżki świeżego koperku Sól Pieprz Kalarepę oraz marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Białą cebulę szatkujemy na małe kawałki
VioletoweKucharzenieszybka w przygotowaniu, wykonana z małej ilości składników, pyszna. Bo cóż więcej chcieć od sałatki? Nam tyle wystarczy. Dziś podałam ją do drugiego dania wraz z dwoma innymi surówkami. Taką sałatkę możecie również zjeść od tak np. z pieczywem. Jednym ze składników sałatki, dodającym chrupkości są prażone naturalne pestki dyni. Uwielbiam dodawać je do różnych sałatek i innych dań
Słodkie okruszkitrzecia propozycja na wykorzystanie jednej sztuki kapusty coolwarp. Tym razem zrobiliśmy surówkę z dodatkiem fioletowej marchewki i perfekcyjnego dressingu 1000 wysp od Folwark . Składniki 1/2 sztuki kapusty coolwarp 1 duża marchew fioletowa 1 duża marchew 1 pęczek natki pietruszki 6 łyżek dressingu 1000 wysp od Folwark sól Przygotowanie Kapustę drobno szatkujemy, oprószamy solą i zagniatamy rękoma, by była bardzo krucha
R'n'G Kitchenminut. Po tym czasie dodać pokrojoną drobno cebulkę, zetrzeć na tarce jarzynowej jabłko oraz marchewkę ( marchew oraz jabłko obrane ze skórki). Pietruszkę i koperek kroimy i dosypujemy do surówki. Dodajemy sok z cytryny majonez i Wszystko razem mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego! Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału
Kulinarne przygodyUgotowałam czerwony barszczyk i zostało mi sporo liści buraczanych. Nie mogły się zmarnować. Tak powstała na spontanie surówka czy po prostu sałatka :) Składniki : duża garść umytych i osuszonych liści buraczka czerwonego papryka żółta kilka pomidorów suszonych w oleju odrobina soli i pieprzu mielonego Przygotowanie : Liście pokroić, pomidory również, paprykę w piórka Składniki wymieszać, posypać solą, pieprzem, polać olejem
Proste Potrawy