Miliony ton zdrowia. Tak, w tej surówce poza solą, nie ma nic śmiercionośnego. Róbcie więc na potęgę, na zdrowie. Na grilla? Składniki: 1 główka młodej kapusty 1 kalarepa 1 szalotka duża garść migdałów sok z połowy cytryny 2 łyżki oliwy extra virgin sól pieprz Migdały prażymy do zrumienienia. Kapustę szatkujemy, obraną kalarepę ścieramy na tarce na największych oczkach, cebulę kroimy
Kardamonovymożna już odnaleźć w sklepach pomidory, które swoim smakiem przypominają już te prawdziwe. Ja uwielbiam pomidory i czasami lubię je zjeść w dziewiczej można by powiedzieć formie - po prostu surówka z pomidora i cebuli z odrobiną soli. Bez śmietany, jogurtu czy innego wypełniacza. Ot pomidor i cebula połączenie znakomite. Składniki: garść pomidorów koktajlowych 1 niewielka cebula sól
Gotowanie z pasjąmożna już odnaleźć w sklepach pomidory, które swoim smakiem przypominają już te prawdziwe. Ja uwielbiam pomidory i czasami lubię je zjeść w dziewiczej można by powiedzieć formie - po prostu surówka z pomidora i cebuli z odrobiną soli. Bez śmietany, jogurtu czy innego wypełniacza. Ot pomidor i cebula połączenie znakomite. Składniki: garść pomidorów koktajlowych 1 niewielka cebula sól
Gotowanie z pasjąLekka, wiosenna surówka dla tych, którzy ubóstwiają świeży aromat i smak lubczyku. Składniki: 1 sałata 200 g pomidorków koktajlowych 1 opakowanie mini mozzarelli 2 garści liści lubczyku 50 ml oliwy z oliwek extra vergine 3 łyżki octu cydrowego 2 łyżki przegotowanej wody sól, pieprz Przygotowanie: Sałatę płuczemy, osuszamy i kroimy. Lubczyk siekamy. Pomidorki kroimy tak, jak lubimy. Ser odcedzamy
R'n'G KitchenSurówki z białej kapusty należą do moich ulubionych dodatków do obiadu. Łatwe do przygotowania, pasują do niemal wszystkiego. Tym razem prezentuję wersję z sosem jogurtowo-majonezowym. Kapustę drobno pokroić. Przesypać
BullioNowalijki, dzień dobry. Powoli zaczyna się mój ulubiony sezon warzywno-owocowy. Póki co walczymy z młodą kapustą. Dziś polecam Wam przepis na surówkę. Ocet z powodzeniem możecie zastąpić sokiem z cytryny. Składniki: pół główki młodej kapusty 1 marchewka pół małej cebuli pół łyżeczki octu winnego 1 łyżka oliwy extra virgin sól Kapustę szatkujemy, wrzucamy do miski. Dodajemy do niej
Kardamonovytylko z szybkim postem, bo za chwilę zbieramy się w góry. Dobra surówka, nie tylko do potraw z gilla. Łapcie. Składniki: mała kapusta pekińska 8 suszonych pomidorów z zalewy 1 marchewka pęczek szczypiorku 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów 1 łyżeczka soku z cytryny sól pieprz Sałatę szatkujemy i wrzucamy do miski. Dodajemy do niej pokrojone w paski pomidory, startą
Kardamonovytych będących na diecie. Polecam! Warto zadbać o zdrowie naszego układu pokarmowego i wspomóc procesy trawienne. Miksturę możecie dodawać do sałatek (takich np. jak prezentowana przeze mnie) lub surówek, kasz i innych dań. A teraz przepis na dzisiejszą fit sałatkę z młodymi listkami: Składniki: 2 garście młodych listków szpinaku, botwinki i rukoli (mix) kilka małych pomidorków około 3 łyżki kukurydzy
Słodkie okruszkiSałatka z chrupiącym boczkiem to propozycja na lekką i sycącą kolację. Niech Was nie przerazi w niej odrobina boczku… cały tłuszcz wytopimy na patelni podczas
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Być może zapach nie zachęca, jednak walory smakowe tej surówki są niesamowite dla podniebienia. Bardzo prosta w przygotowaniu, idealna do mięs pieczonych lub smażonych. A i samą można podjadać. Składniki: 500 g białej rzodkwi 3 łyżki koperku 1 łyżka śmietany 18% 1 łyżka majonezu sól, pieprz Przygotowanie: Rzodkiew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Koperek siekamy. Warzywa łączymy
R'n'G KitchenWszystkie składniki łączymy, dodajemy cukier, sól i pieprz do smaku. Skrapiamy sokiem z cytryny i olejem. Dokładnie wszystko mieszamy i odstawiamy na pół godziny przed podaniem. Taką surówkę możemy wzbogacić dodając łyżkę kwaśnej śmietany, łyżeczkę majonezu i łyżeczkę chrzanu ze słoiczka
Kulinarne przemysleniaKanapki z awokado i jajkami to dietetyczna propozycja na szybką, smaczną i zdrową kolację. Awokado znajduje się praktycznie w każdej diecie, ze względu na swoje właściwości
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!kwiecień. Moja ulubiona pora roku pod różnymi względami. Jednym z nich jest możliwość gotowania na świeżym powietrzu, a co za tym idzie kolejne wpisy na bloga. Sezon rozpoczynam od surówki, która co prawda została wchłonięta w pieleszach domowych, ale jestem przekonana, że będzie idealna na grilla. Składniki: 2 sałaty rzymskie mini (lub 1 lodowa) 4 ogórki konserwowe 2 marchewki
Kardamonovymięsnych obiadów, smażonych czy też grillowanych, idealne nadają się surówki „chrupiące”. Bardzo je lubimy. Są proste w przygotowaniu, szybkie i co najważniejsze, bardzo smaczne. Tym razem pokusiliśmy się na nietypowy dressing ;) Składniki: 1/2 główki sałaty lodowej 150 g pomidorków koktajlowych 1 szpiczasta papryka czerwona 1 szpiczasta papryka pomarańczowa 1 szpiczasta papryka żółta 2 szalotki Dressing: 50 ml oliwy z oliwek
R'n'G KitchenSzybka i mega rewelacyjna surówka. Na dodatek te ogórki zrobione przez Kalinę <3 Składniki: 1 cebula 4 kiszone ogórki 1 pęczek koperku 50 ml oleju słonecznikowego sól, pieprz Przygotowanie: Cebulę i koperek siekamy. Ogórki kroimy na plasterki. Całość łączymy z olejem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Schładzamy przed podaniem
R'n'G Kitchen