sezonie często przygotowuję taką surówkę do obiadu. Składniki: 1/4 główki kapusty 2 marchewki 2-3 łyżeczki chrzanu tartego lub ze słoiczka 1-2 łyżki śmietany lub majonezu sól, pieprz ewentualnie siekana natka pietruszki Sposób przygotowania: 1. Kapustę drobno poszatkować lub zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach (ja starłam). 2. Obraną marchew zetrzeć na średnich oczkach. 3. Dodać chrzan
Kuchnia domowa Anipoprzez ich połączenie tuż przed podaniem. Ja mieszam wszystkie składniki sałatki ze sobą kiedy podaję ją na obiad jako dodatek do mięs, zastępuje mi ona wtedy ziemniaki i surówkę jednocześnie. Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks Sałatka z quinoa i glazurowaną marchewką Składniki na sałatkę z quinoa i glazurowaną marchewką. 30 dkg młodej marchwi
MeCooksIdealna surówka, która będzie pasować do wielu dań. Składniki: 500 g buraków (ugotowanych lub upieczonych) 1/2 małej cebuli 1 jabłko odrobina soku z cytryny sól, pieprz 1-2 łyżki oleju / oliwy odrobina cukru Sposób wykonania: 1. Buraki obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Jabłka również zetrzeć na tarce. 2. Cebulę drobniutko posiekać. 3. Wszystkie składniki połączyć
Kuchnia domowa Anipoprzez ich połączenie tuż przed podaniem. Ja mieszam wszystkie składniki sałatki ze sobą kiedy podaję ją na obiad jako dodatek do mięs, zastępuje mi ona wtedy ziemniaki i surówkę jednocześnie. Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks Sałatka z quinoa i glazurowaną marchewką Składniki na sałatkę z quinoa i glazurowaną marchewką. 30 dkg młodej marchwi
MeCooksdawno nie robiłam takiej surówki! A przecież to samo zdrowie. Doskonale pasuje do wszelkich mięs. Nawet jako sałatka do pracy świetnie się sprawdzi ;) 1/2 główki czerwonej kapusty mała cebula marchew kwaśne jabłko łyżka soku z cytryny sól, świeżo zmielony pieprz łyżeczka cukru lub miodu zielenina do posypania Kapustę drobno poszatkować. Marchew i jabłko obrać i zetrzeć na tarce
Smakołyki AsiSurówka rodem ze szkolnej stołówki. To ciekawa alternatywa dla zwykłego kiszonego ogórka do obiadu. Składniki: kilka ogórków kiszonych 1 jabłko 1/2 cebuli pieprz 1 łyżka oleju Sposób wykonania: 1. Ogórki pokroić w plasterki. Jabłko obrać i również pokroić w plasterki. Można po prostu poszatkować na szatkownicy i ogórki i jabłko. 2. Cebulę obrać, pokroić dowolnie. 3. Wszystko wymieszać, dodać łyżkę
Kuchnia domowa Anidodatkiem kromki albo dwóch pełnoziarnistego pieczywa bądź świeżą pszenną kajzerką. Jeśli lubisz sałatki możesz wypróbować również inne np. sałatkę grecką . Bądź inne sałatki znajdujące się w dziale Sałatki i surówki . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z tuńczykiem i ryżem – Składniki 100 g ryżu 1 opakowanie tuńczyka w sosie własnym bądź w oleju 1 opakowanie kukurydzy konserwowej
To Musisz WiedziećSurówka łatwa i smaczna. Możecie ją jeść z czym tylko chcecie, u nas dziś była dodatkiem do pulpetów z koperkiem. Ostatnio polubiłam taką kuchnię, zresztą sami widzicie po moich postach. Myślę, że mi to przejdzie w momencie pojawienia się nowalijek. Składniki: 1 główka sałaty masłowej 1 mały kubek jogurtu naturalnego 1 łyżeczka cukru sól pieprz Sałatę obieramy z liści (brzydkie
Kardamonovypokroić, wrzucamy do miski. Dodajemy do niej pokrojoną w drobną kostkę cebulę i startą na największych oczkach marchewkę. Wszystko doprawiamy solą, pieprzem i cukrem, wlewamy olej, dokładnie mieszamy. Artykuł Surówka z kiszonej czerwonej kapusty pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovydużych oczkach, wrzucamy do miski. Dodajemy do nich jogurt, sok z cytryny, cukier, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Mieszamy i wkładamy do lodówki, schłodzona smakuje lepiej. Artykuł Surówka z kalarepy i marchewki pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovynaturalnego łyżeczka soku z cytryny sól pieprz Marchewki i gruszki obieramy i ścieramy na tarce na średnich oczkach. Dodajemy do nich resztę składników. Mieszamy i wkładamy do lodówki. Artykuł Surówka z marchewki i gruszki pochodzi z serwisu Kardamonowy
KardamonovyMarchewki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce na średnich oczkach, wrzucamy do miski. Dodajemy do nich resztę składników, dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki na minimum 30 minut. Artykuł Surówka z marchewki z dżemem morelowym pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovykroimy, wrzucamy do miski. Dodajemy do niej umytą, obraną i startą na największych oczkach marchewkę, pokrojoną drobno cebulę, siemię i sos. Wszystko dokładnie mieszamy i od razu jemy. Artykuł Surówka z sałaty rzymskiej i sosu farmerskiego pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovygrubych oczkach, wrzucamy do miski. Dodajemy do nich pokrojonego w półplasterki pora, jogurt, majonez, sok z cytryny, sól. Dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki na minimum godzinę. Artykuł Surówka z pora, marchewki i jabłka pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovy