Surówka łatwa i smaczna. Możecie ją jeść z czym tylko chcecie, u nas dziś była dodatkiem do pulpetów z koperkiem. Ostatnio polubiłam taką kuchnię, zresztą sami widzicie po moich postach. Myślę, że mi to przejdzie w momencie pojawienia się nowalijek. Składniki: 1 główka sałaty masłowej 1 mały kubek jogurtu naturalnego 1 łyżeczka cukru sól pieprz Sałatę obieramy z liści (brzydkie
Kardamonovypokroić, wrzucamy do miski. Dodajemy do niej pokrojoną w drobną kostkę cebulę i startą na największych oczkach marchewkę. Wszystko doprawiamy solą, pieprzem i cukrem, wlewamy olej, dokładnie mieszamy. Artykuł Surówka z kiszonej czerwonej kapusty pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovydużych oczkach, wrzucamy do miski. Dodajemy do nich jogurt, sok z cytryny, cukier, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Mieszamy i wkładamy do lodówki, schłodzona smakuje lepiej. Artykuł Surówka z kalarepy i marchewki pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovynaturalnego łyżeczka soku z cytryny sól pieprz Marchewki i gruszki obieramy i ścieramy na tarce na średnich oczkach. Dodajemy do nich resztę składników. Mieszamy i wkładamy do lodówki. Artykuł Surówka z marchewki i gruszki pochodzi z serwisu Kardamonowy
KardamonovyMarchewki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce na średnich oczkach, wrzucamy do miski. Dodajemy do nich resztę składników, dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki na minimum 30 minut. Artykuł Surówka z marchewki z dżemem morelowym pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovykroimy, wrzucamy do miski. Dodajemy do niej umytą, obraną i startą na największych oczkach marchewkę, pokrojoną drobno cebulę, siemię i sos. Wszystko dokładnie mieszamy i od razu jemy. Artykuł Surówka z sałaty rzymskiej i sosu farmerskiego pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovygrubych oczkach, wrzucamy do miski. Dodajemy do nich pokrojonego w półplasterki pora, jogurt, majonez, sok z cytryny, sól. Dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki na minimum godzinę. Artykuł Surówka z pora, marchewki i jabłka pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovyobierałam, jedynie bardzo dokładnie umyłam). Do warzyw dodajemy jogurt, poszatkowany koperek, cukier, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Mieszamy i odstawiamy na jakieś 15 minut. Artykuł Surówka z młodej kapusty z ogórkami pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovyfarmerskim to dla mnie połączenie idealne. Nie zdziwiłabym się, gdyby w USA coleslaw był w standardzie łączony z sosem farmerskim. Jeżeli planujecie w najbliższym czasie jakiś mięsny obiad, ta surówka sprawdzi się świetnie. My ją jedliśmy z bułkami z pulled pork . Zresztą jak sobie tak pomyślę, coleslaw pasuje praktycznie do każdego rodzaju wytrawnego obiadu, nie mówiąc już o bułkach, kanapkach
KardamonovySurówka z kiszonej kapusty to najpopularniejszy dodatek obiadowy w zimowym okresie. Jest nie tylko smaczna, ale super zdrowa. Lubimy ją wszyscy! Dziś poczciwa kapusta w wydaniu świątecznym, bo z dodatkiem wędzonych śliwek, żurawiny i bakalii. Idealna do smażonego karpia wigilijnego. Jeśli nie lubisz nudy w kuchni na pewno wypróbujesz ten smaczny i ciekawy przepis. Polecam
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Otwieramy drzwi na kapustę, sezon coraz bliżej. Na październik i listopad przypada moment zbiór kapusty i jej kiszenia na zimę. Ja dzisiaj proponuję prostą i smaczną surówkę z kapusty. Mnóstwo świeżej natki pietruszki zaspokoi nasz organizm w witaminę C. Natka pietruszki zawiera kilka razy więcej witaminy C niż owoce cytrusowe. 1/4 lub 1/3 główki białej kapusty 1 jabłko
Smaczne mojeobiadu warto zrobić pyszna i pełną witamin surówkę Co potrzeba: 4 duże pomidory malinowe, 4 średnie ogórki lub 2 długie wężowe, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, 2 łyżki posiekanej drobno rukoli, 1 łyżka posiekanego koperku, 4 łyżki oleju czosnkowego , Sól, Pieprz Wykonanie: Do miski kroimy pomidory w mniejsze kawałki (ja obieram ze skóry), dodajemy obrane i pokrojone w plasterki ogórki, posiekany
Bułka z ChlebemJedna z ulubionych surówek mojego Męża. Zawsze robię większą ilość do obiadu i później można zajadać się nią do domowych hot-dogów lub jako dodatek do innych dań. Składniki: 1/2 główki białej kapusty, 2 duże marchewki, 2 łyżki posiekanego koperku, pół pęczka posiekanego szczypiorku 1/3 szklanki oleju, 2 łyżki octu (ja użyłam octu ryżowego), sok z połowy cytryny sól, pieprz
dom-agi.pllodówce. Zalecam jednak nie trzymać jej dłużej niż przed dwa tygodnie. Tak przygotowana kapusta jest świetnym dodatkiem do dań obiadowych, hot dogów, kanapek czy kebabu. Szukasz przepisów na surówki z czerwonej kapusty? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Modrą kapustę . The post Szybka kapusta kiszona appeared first on MeCooks Blog
MeCookskrócej. Jeśli nie macie w domu octu jabłkowego użyjcie octu spirytusowego lub soku z cytryny. Szukasz przepisów na dania z czerwonej kapusty? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Surówkę z czerwonej kapusty i kopru włoskiego . The post Modra kapusta appeared first on MeCooks Blog
MeCooks