smaku solą oraz pieprzem *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Potrawka z młodej kapusty z ziemniaczkami i boczkiem pochodzi z serwisu Blog
Blog z ApetytemWiosenna surówka z młodej kapusty z dodatkiem warzyw: rzodkiewki, papryki, ogórka. Pyszna, chrupiąca, lekka ... jako dodatek do obiadu z będzie idealna. Składniki: główka młodej kapusty, 6-7 rzodkiewek, pół dużej czerwonej papryki, duży ogórek kiszony, sól, pieprz łyżka oliwy Przygotowanie: Kapustę szatkujemy (suwając najtwardszą część z środka), Rzodkiewki i ogórka kroimy w cienkie plastry, paprykę w paseczki. Całość mieszamy razem
Lena Gotujebądź dbają o dietę, jeśli ilość masła jest za duża możesz ją odrobinę zmniejszyć. Młodą kapustę można robić również na wiele innych sposobów. Najczęściej przygotowuję ją w postaci różnych surówek z dodatkiem majonezu bądź oliwy z oliwek. Do kapusty pasują wszystkie świeże warzywa np. marchewka, świeży ogórek, pomidorki koktajlowe. Do tego zawsze dodaję sporą ilość koperku, szczypiorku bądź pietruszki. (adsbygoogle
Do Garów!Kolejno skrapiamy ją sokiem z cytryny i obtaczamy w mące. Nadmiar mąki strząsamy. Smażymy na głębokim oleju na rumiany, złoty kolor z obu stron. Smażoną flądrę możemy podać z surówką z kapusty i na przykład frytkami. Smacznego
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pojawiła się młoda kapusta, trzeba korzystać. Jest soczysta, chrupiąca, delikatna, po prostu pyszna. W sezonie często robię surówki z młodej kapusty. Z dodatkami można tu dowolnie kombinować. Tym razem zrobiłam z dodatkiem rzodkiewki. Składniki: 1/2 główki niedużej młodej kapusty 7-8 rzodkiewek 1 marchewka pęczek szczypiorku 1 pełna łyżka majonezu 1 pełna łyżka jogurtu naturalnego
Agusiowe smakołykijajkiem Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Śródziemnomorska sałatka orzo z ciecierzycą i serem feta Sałatka z pora i jajek – przepis Włoska sałatka tortellini z salami Najlepsza surówka z czerwonej kapusty Artykuł Sałatka z ryżem tuńczykiem i jajkiem pochodzi z serwisu Księga Smaku
Księga-Smakuuwielbiam. Jeśli jeszcze nigdy nie próbowaliście oleju dyniowego, to koniecznie to nadróbcie. Dlaczego warto wybrać olej dyniowy? Olej dyniowy SemCo jest nie tylko doskonałym dodatkiem do różnych sałatek, surówek i innych potraw, ale jest też źródłem zdrowia. Wytwarzany jest z pestek dyni Cucurbita oleo . Jest to olej z pierwszego tłoczenia, a zatem najbardziej wartościowy. Ma wysoką zawartość tłuszczów nienasyconych
Słodkie okruszkimarchewki i buraczków powstał w mojej głowie kilka minut po zakończeniu kiszenia białej kapusty w dębowej beczce . Zostało trochę poszatkowanej kapusty i otartej marchwi. Z części przygotowałam dużą michę surówki coleslaw. Do pozostałej kapusty i marchwi dodałam otarte buraczki, sól i Gochugaru, upchałam ciasno w słoju i pozostawiłam do ukiszenia. Jeżeli nie macie Gochugaru możecie dodać inną ostrą paprykę
Tajemnice Smaku