surówka - 20359 przepisów (strona:299/1358)

Kiszona kapusta do obiadu 29

Surówka z kiszonej kapusty, to jedna z moich ulubionych ...  -- SKŁAD: 1 kg kiszonej kapusty, 2 jabłka, 2 łyżki stołowe oleju, 2 łyżeczki  cukru, 1/2 dużej cebuli, 2 duże  szczypty mielonego pieprzu czarnego. Kapustę odcisnąć i pokroić, cebulę pokroić w kostkę, jabłka utrzeć na tarce. -- -- -- -- Przygotowane produkty wkładamy do miski ,przyprawiamy pieprzem, dodajemy cukier, wlewamy olej roślinny

chleba naszego
czerwona kapusta duszona z jabłkami... 24

zagęszczenia kapusty, zdjąć z ognia, najlepiej smakuje jak z godzinę postoi i smaki się przegryzą - duszona kapusta czerwona z jabłkami i korzennymi przyprawami jest jedną z naszych ulubionych surówek na ciepło...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Surówka z kiszonej kapusty 26

Surówka obiadowa z kiszonej kapusty z dodatkiem marchewki, jabłka i cebuli. Kwaśna i zarazem lekko słodka. Sprawdzi się jako dodatek do mięs.   Składniki: 500 g kiszonej kapusty, 2 średniej wielkości jabłka, duża marchewka, duża cebula, 3 łyżki oleju, pieprz Przygotowanie: Kapustę kroimy - jeśli jest bardzo ukiszona odsączamy z nadmiaru soku, aby zmniejszyć jej kwaśność. Jabłko i marchew obieramy

Lena Gotuje
Surówka z czerwonej kapusty 63

Szybka surówka obiadowa z czerwonej kapusty, marchewki, cebuli z dodatkiem majonezu. Sprawdzi się podana do mięsa jak i do ryby.     Składniki: pół główki czerwonej kapusty, duża marchewka, pół cebuli, sól, pieprz, duża łyżka majonezu   Przygotowanie: Z kapusty wycinamy twardą część. Szatkujemy. Marchew obieramy, ścieramy na grubych oczkach, Cebulę drobno kroimy. Warzywa mieszamy razem, dodajemy majonez, mieszamy. Doprawiamy

Lena Gotuje
Pomarańczowa surówka z marchwi 25

marchewkę zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Skropić sokiem z połowy pomarańczy.  Obraną drugą połowę pomarańczy pokroić w drobną kostkę, dodać do marchewki, wymieszać z cukrem i solą. Surówkę odstawić na 15-30 minut przed podaniem.     (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function

Kulinarne przemyslenia
Pizza z leśnymi grzybami 27

najlepiej smakuje zaraz po upieczeniu, ale nikt nie pogardzi pizzą na drugi dzień. Piekę pizzę przynajmniej 2 razy w miesiącu. Przygotowuję również coleslaw do pizzy . Jest najprostsza pod słońcem surówką z białej kapusty, doprawiona oliwą, winnym octem, suszonym majerankiem i czarnym pieprzem. Popularne pizze w mojej rodzinie Na blogu znajdziecie wiele przepisów na pizzę. To kolejny dowód

codojedzenia
Sałatka grillowa 62

delikatnie mieszamy *** *** Sałatkę doprawiamy do smaku solą i pieprzem *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA GRILLA! DANIA Z RUSZTU, SAŁATKI I DODATKI DO POTRAW Z GRILLA PRZEPISY TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ Artykuł Sałatka grillowa pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Szybka surówka z pomidorem 33

Surówka do obiadu z pomidorem, ogórkiem małosolnym oraz szczypiorkiem. Szybka, łatwa i pyszna. Składniki: 2 duże pomidory - u mnie malinowe, 2 duże ogórki małosolne, pół pęczku drobnego szczypiorku, łyżka oliwy, pieprz Przygotowanie: Pomidory oraz ogórki kroimy w małą kostkę, szczypiorek drobno siekamy. Wszystko razem mieszamy, dodajemy szczyptę pieprzu oraz oliwę

Lena Gotuje
Surówka z białej kapusty i ogórka 40

Pyszna chrupiąca surówka na bazie kapusty. Teraz w sezonie można użyć młodej kapusty.  Składniki: 1/2 główki kapusty 2 ogórki sól siekany koperek cukier pieprz 4 łyżki oleju 1 łyżka octu winnego lub soku z cytryny Sposób przygotowania: 1. Kapustę poszatkować, ogórki pokroić w plasterki, a koperek posiekać. 2. Ogórki, kapustę, połowę koperku, sól i cukier wymieszać. Odstawić na około

Kuchnia domowa Ani
Sałata z jogurtem 19

Surówka łatwa i smaczna. Możecie ją jeść z czym tylko chcecie, u nas dziś była dodatkiem do pulpetów z koperkiem. Ostatnio polubiłam taką kuchnię, zresztą sami widzicie po moich postach. Myślę, że mi to przejdzie w momencie pojawienia się nowalijek.  Składniki: 1 główka sałaty masłowej 1 mały kubek jogurtu naturalnego 1 łyżeczka cukru sól pieprz Sałatę obieramy z liści

Kardamonovy
Surówka z kalarepy i marchewki 20

dużych oczkach, wrzucamy do miski. Dodajemy do nich jogurt, sok z cytryny, cukier, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Mieszamy i wkładamy do lodówki, schłodzona smakuje lepiej. Artykuł Surówka z kalarepy i marchewki pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Sałatka grillowa z pomidorami, ogórkami i papryką 24

która będzie miała w składzie jedynie świeże warzywa. Żadnych fet, owoców, słoneczników i innych (smacznych zresztą) wypełniaczy. Kurczę, jak teraz sobie tak myślę, to tę sałatkę powinnam nazwać raczej surówką. Dobra, zostawiam „sałatkę”, jakoś bardziej mi się wtapia w grillowy klimat. W końcu postanowiłam ją zrobić, bo jak wcześniej napisałam, wrzesień to nie jest najlepsza pora na grille

Kardamonovy
Sałatka z paluszkami krabowymi 38

praskę czosnek *** *** Sos dodajemy do miski z pozostałymi składnikami sałatki, mieszamy *** *** Całość przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem *** *** Przed podaniem przechowujemy w lodówce *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: NAJLEPSZE SURÓWKI DO OBIADU PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ   Artykuł Sałatka z paluszkami krabowymi pochodzi z serwisu Blog

Blog z Apetytem
Sałata ze śmietaną z ogórkiem, koperkiem i liśćmi czosnku 31

skórą pokrojone w plasterki, dodajemy posiekany koperek, posiekane liście czosnku, śmietanę. Dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem, jeszcze raz mieszamy. Smacznego :)) sałata, ogórki, koperek, liście czosnku, śmietana 18%, sałatka, surówka

Bułka z Chlebem
Surówka grillowa z młodą kapustą 29

Chrupiąca, świeża surówka z młodą kapustą, szpinakiem, pomidorami, serem, która sprawdzi się świetnie na grillu jako dodatek. Składniki: pół główki młodej kapusty, 100 g szpinaku baby, 2 małe czerwone cebule, żółta papryka, czerwona papryka, 10 sztuki rzodkiewek, 2 duże pomidory, 3-4 ogórki gruntowe, serek sałatkowy, sól, pieprz, 2 łyżki oleju Przygotowanie: Kapustę szatkujemy, dodajemy szpinak, pokrojone w cienkie plastry

Lena Gotuje