Fałszywe ogórki małosolne – kuchnia podkarpacka

Fałszywe ogórki małosolne – kuchnia podkarpacka

Fałszywe ogórki małosolne – kuchnia podkarpacka

Fałszywe ogórki małosolne – kuchnia podkarpacka Pod tą zagadkową nazwą kryją się surowe zielone ogórki, krótko marynowane w zaprawie z octu jabłkowego, czosnku, soli, cukru i koperku. Czy ten smak może sprawić, że fałszywe ogórki pomylimy z małosolnymi? Raczej nie. I dobrze, bo ogórki w takiej słodko-kwaśnej zaprawie smakują doskonale i nie muszą udawać żadnego innego dania. Sposób, w jaki przygotowane są fałszywe ogórki   małosolne, daleki jest od typowych mizerii i sałatek z naszego regionu. Prawdopodobn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.