Surówka z kapusty do słoików

Surówka z kapusty do słoików

Surówka z kapusty do słoików

Witajcie. Dziś zapraszam Was po przepis na kapustę-bazę do różnych surówek. Można ją w zasadzie zrobić o każdej porze roku. Przepis mam od pewnej pani z pracy. Składniki: 1 główka białej kapusty 2-3 marchewki 1 cebula sól Sposób przygotowania: 1. Kapustę poszatkować. Zalać wrzątkiem tak, aby woda przykryła kapustę, odstawić do całkowitego ostudzenia. Wodę wylać, kapustę odcisnąć i wygnieść, ale nie za mocno. 2. Cebulę pokroić w półtalarki, a marchew zetrzeć na tarce. 3. Wszystkie składniki wymieszać, posolić do sma... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.