surówka z - 2000 przepisów (strona:43/134)

Gulasz z soczewicy i warzyw 127

zajmie nam wiele czasu. Gulasz ten podajemy w głębokim talerzu lub kamionkowej miseczce jako samodzielne aromatyczne i rozgrzewające danie lub serwujemy w zestawie z kaszą (najlepiej gryczaną) i surówką. Bon appétit! Składniki: (2 porcje) cebula 3 ząbki czosnku szklanka soczewicy czerwonej kilka pieczarek puszka pomidorów mieszanka mrożonych warzyw (cukinia, marchewka, groszek cukrowy, papryka, kukurydza) 1 opakowanie* sól, pieprz, pieprz cayenne

Nie do chrzanu!
Imprezowe mini pizzerinki 217

EFEKTOWNE CIASTA ( zobacz tutaj ) PRZYJĘCIE DLA DZIECI! POMYSŁY NA DANIA I PRZEKĄSKI ( zobacz tutaj ) SZYBKIE I PYSZNE DANIA JEDNOGARNKOWE KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU, GRILLA I BURGERÓW KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Imprezowe mini pizzerinki pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Dorsz w cytrynie i koperku 164

rybę przełóż do naczynia żaroodpornego polej ją wymieszanym z posiekanym koperkiem sobie cytrynowym wstaw do piekarnika na 10 minut gotowe! moje inne przepisy na ryby znajdziesz TUTAJ przepis na surówkę z kiszonej kapusty do ryby znajdziesz TUTAJ Smacznego

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Kluski śląskie 99

Domowe, najlepsze, delikatne podane z sosem grzybowym typowo warzywnym, przesmażoną cebulką – samą lub z dodatkiem mięsa, np. talarków kiełbasy, wędliny, z gulaszem i ostrą surówką. Smakujemy z pieczonym drobiem, najczęściej kaczką. Lubimy też: świeże wyjęte z wody podane z przesmażoną bułką tartą i masełkiem, z dodatkiem soli i pieprzu lub przesmażone na rumiano lekko chrupiące zjadane ot tak same

Zasmakuj Kuchni
Pieczona babeczka z ryby, brokuła i białej kaszy gryczanej w lekkiej zupie brokułowej 138

łodygi brokuła, którą najczęściej się wyrzuca. Mam chyba słabość do łodyg brokuła, bo ich nigdy nie wyrzucam. Wykorzystuję czy to w zupie, czy też ostatnio w mojej ulubionej surówce colesław . Szkoda marnować produkt, który ma taki fantastyczny potencjał. Składniki na 4 porcje : 500g kwiat brokuła 100g białej ryby (u mnie kawałek polędwicy z dorsza) 100g niepalonej kaszy gryczanej 1 jajko

Dietolog
Schabowe pakieciki z serem i szynką parmeńską panierowane w krakersach 199

zarówno na codzienny jak i niedzielny obiad. Fajnym pomysłem jest sposób nadziewania inaczej niż zwykłe rolowane. Doskonale wyglądają na talerzu i tak samo smakują. Można podać z ulubionym bukietem surówek i gotowanymi ziemniaczkami. Polecam. Na 4 porcje: 4 grube plastry schabu bez kości 4 plastry szynki parmeńskiej 4 plastry sera żółtego edamski lub gouda 4 łyżeczki delikatesowej musztardy Sól himalajska

Wanilia i Kardamon
Chai latte, Krowarzywa 147

misce z kaszą jaglaną i pestkami słonecznika. Do tego są sosy i dodatki. Można również zamówić cały zestaw w formie obiadowej: burger lub tortillę lub miskę + surówka i pieczone ziemniaki. Na to się właśnie skusiłam, ale jak dla mnie trochę za dużo. P.S. Mają też dobrą lemoniadę, własnej produkcji. Krowarzywa zostały uznane za najlepszą knajpę uliczną wg Gazety Wyborczej

Qlinarnie i Qlinarnie
Buraczki z granatem 104

Pyszna i prosta surówka przygotowana przez mojego męża. Postanowił zrobić buraczki, ale inaczej niż dotychczas. Wymieszał z owocami: granatem, cytryną i mandarynką i powstał naprawdę przepyszny dodatek do obiadu. To może ciekawa propozycja na świątecznym stole. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Kopytka jaglane 180

praskę (lub mielimy w maszynce), podobnie postępujemy z kaszą, dodajemy mąki i wyrabiamy ciasto.  Formujemy wałeczki i kroimy. Gotujemy w lekko osolonym wrzątku ok 1 minuty. Podajemy z surówką. Smacznego

Cynamonowe szczęście
SAŁATKA Z SELEREM NACIOWYM 148

Porcja zdrowej surówki to nieodzowny składnik naszego obiadu. Taka sałatka zawsze mieści w sobie nasz domowy superfood - kiełki. Dorzucamy do nich warzywa, jakie aktualnie posiadamy, polewamy ulubionym sosem i chrupiemy na zdrowie. W dzisiejszej propozycji tylko 4 składniki: por, kiełki słonecznika, seler i daktyle suszone. To wszystko polane wyrazistym dressingiem z musztardy, octu balsamicznego i oliwy. Od razu odpowiem

Jeść, by żyć w zdrowiu
Filet z kurczaka pod warzywną pierzynką 1105

Mój kolejny eksperyment w kuchni, kurczaczek jest niesamowicie smaczny. Jeszcze bardziej smakuje w połączeniu z frytkami i surówką z czerwonych buraczków. Składniki: Filet z kurczaka pojedynczy 1 szt. Pieczarki 3 szt. Cebula biała ½ szt. Papryka czerwona świeża ¼  szt. Olej do smażenia Sól i pieprz do smaku Ser żółty starty 2-3 łyżki Bułka tarta do panierki Kardamon mielony

Tradycyjna Kuchnia
Polędwiczki z kaszą gryczaną, wędzonym serem twarogowym i szpinakiem 131

Polędwiczki z kaszą gryczaną, wędzonym serem twarogowym i szpinakiem , to proste i smaczne danie obiadowe, które nie wymaga dodatków w postaci ziemniaków czy klusek. Wystarczy spora ilość chrupiącej surówki np. z czerwonej kapusty. Otrzymujemy wówczas zdrowszą wersję typowego obiadu z roladami w roli głównej, w której z pewnością zagustują “mięsożerni” panowie :) Dzięki sporej ilości nadzienia, w skład którego

Moja Delicja
Kotlety z białej fasoli 251

fasoli dodać podsmażone warzywa, jajka, bułkę tartą oraz przyprawy. Ulepić kotleciki, obtoczyć je w bułce tartej i usmażyć na złoto z każdej strony. Podawać np. z kuskusem, chrupiąca surówką lub sosem pieczarkowym

Simply Food
Kurczak po polsku faszerowany wątróbką 119

minimalizm przypraw i dodatków, a efekt zaskakujący. Soczyste mięso i wilgotne nadzienie w środku, a na zewnątrz chrupiąca maślana skórka. Podawajcie na obiad z ziemniakami oproszonymi koperkiem i ulubioną surówką! Składniki: 1 sprawiony kurczak (ja miałam o wadze 1,5 kg) 4 wątróbki drobiowe 3 jajka 4 łyżki posiekanej natki pietruszki 100 g tartej bułki 70 ml mleka

Kierunekuchnia
ryż z warzywami mrożonymi bukiet jarzyn wiosenny... 166

sztuka, warzywa mrożone bukiet jarzyn wiosenny Hortex 1 opakowanie, sok pomidorowy 1/2 litra, woda 2 szklanki, przyprawa uniwersalna - do smaku, pieprz ziołowy 1 łyżeczka, papryka chili - do smaku, surówka - jaką się lubi na maśle podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, dodać do cebuli pokrojone pieczarki i podsmażyć, dodać kostkę rosołową wsypać opakowanie mrożonych warzyw bukiet wiosenny, podsmażać co jakiś czas zamieszać

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania