surówka z - 2000 przepisów (strona:40/134)

Zapiekanka ziemniaczana z białą kiełbasą 115

pomysł na domowy obiad dla całej rodziny. Jest niezwykle smaczna, sycąca i aromatyczna. Robi się ją błyskawicznie i równie szybko znika z talerzy. Zapiekankę podajemy na ciepło z ulubioną surówką - taka z buraczków będzie pasować idealnie. W Polsce przyjęło się, że białą kiełbasę spożywamy jedynie w okolicach Wielkanocy i zapominamy o niej w pozostałej części roku. A szkoda, gdyż biała

e-PrzepisyKulinarne
Buraczki tarte do słoików. Przepis krok po kroku. 142

minut od momentu zagotowania. Następnie postaw wieczkiem do dołu, pozostaw do wystygnięcia. Przechowuj w ciemnym chłodnym miejscu.   Najlepiej smakują jako baza do surówek, dodatek do zup lub na ciepło z patelni.   Buraczki tarte do słoików. Przepis krok po kroku   Jednymi z moich ulubionych, obowiązkowych przetworów

kuron.com.pl
Kurczak majonezowo- ketchupowy w płatkach kukurydzianych 159

kurczaka pieczone w piekarniku. Wcześniej zamarynowane w marynacie z dodatkiem majonezu i ketchupu a potem panierowane w płatkach kukurydzianych. Do tego możemy podać ziemniaki, frytki czy inne dodatki oraz surówkę i mamy smaczny obiad. Kurczak majonezowo ketchupowy w płatkach kukurydzianych Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Placek ziemniaczany z piekarnika 110

tłuszczu. Jeśli lubicie ziemniaki (a kto nie lubi?), to ta potrawa z pewnością wam zasmakuje. Placek podałam ze śmietaną, można również zaserwować z maślanką, sosem czosnkowym, tzatziki albo ulubioną surówką. Możecie również pokombinować z dodatkami, np. zamiast kiełbasy dodać boczek, albo w wersji wegetariańskiej w ogóle zrezygnować z wędlin. [embed]https://youtu.be/gbZt3J4prP8[/embed] Składniki na placek ziemniaczany z piekarnika (średnia

e-PrzepisyKulinarne
Quinoa, comber z królika w sosie migdałowym i surówka z marchewki 211

bardzo odparował, dolewamy stopniowo trochę wody.   Marchewkę trzemy na tarce, doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny i kuminem.  Gotowego królika podajemy z quinoą i surówką z marchewki

Quinoa Raz!
ŁOSOŚ POD PIERZYNKĄ Z PORA + FILMIK 101

mieszając.  Kiedy farsz jest już gęsty przekładamy go porcjami na upieczone dzwonka.  Na każdy kawałek ryby ponownie nakładamy przecięty plaster cytryny. Danie podajemy z ryżem i ulubioną surówką.  Smacznego.  Łosoś jest bardzo smaczny, polecam.                                        Zapraszam

Kulinarne Fantazje Marioli
Surówka z sałaty lodowej 137

Surówka szybka i smaczna do obiadu, a także do kolacji i fast food-ów. Nie podaję ilości składników, ponieważ robię taką ilość jaka mi w danej chwili potrzebna. Składniki: sałata lodowa pomidory szczypiorek rzodkiewki sok z cytryny oliwa sól pieprz Sałatę lodową pokroić lub  porwać na małe kawałki. Pomidora i rzodkiewki umyć i pokroić w kostkę. Szczypiorek drobno posiekać

talerz przyjemności
Kotlety warzywne z dynią 133

tartej i wymieszałam.  3. Nabierałam porcje masy, formowałam kotleciki i obtoczyłam w bułce tartej. Smażymy z obu stron na rumiany kolor. U mnie kotleciki były z ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej i marchewki :-) Smacznego

kruche babeczki
Polędwiczki w sosie kurkowym 543

kilka minut, żeby danie przeszło smakiem *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ Artykuł Polędwiczki w sosie kurkowym pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Cukinia z miodem lub musztardą – cukinia w zalewie miodowej 182

cukinię czasem brakuje nam pomysłów na jej ciekawe przyrządzenie. Co zatem zrobić z nadmiarem cukinii? Warto zamarynować ją w słoiku, by zimą zagościła na naszym stole, w formie pysznej surówki do obiadu. cukinia w musztardzie Nowoczesne panie domu marynują cukinię na wiele sposobów. Jedne przygotowują ją jako pikle z curry, inne jako sałatka warzywna z dodatkiem cebulki, marchewki, ogórka

sierotka maRysia w kuchni
KUCHENNA APTEKA #16 - JABŁKA 115

jonagold, gala, golden delicious, champion czy ligol. Jabłka są uniwersalnymi owocami, gdyż pasują zarówno do deserów, jak i dań wytrawnych. Można z nich przyrządzić m.in.: soki, dżemy, musy, cydr, surówki do obiadów, ciasta, różnorakie desery, a także dobrze komponują się z mięsami, takimi jak kaczka, gęsina czy wieprzowina. Najlepiej jednak jeść je na surowo razem ze skórką. Powinno się jeść

Kuchnia MagdaLeny
Kotlety mielone z mięsa i kapusty 109

temperaturze 180 stopni Celsjusza. W czasie pieczenia kotletów przygotować dodatki. Ugotować kaszę pęczak w osolonym wrzątku, w proporcji 2:1 i wyjąć ze słoika ogórki małosolne tudzież przygotować ulubioną surówkę . Kotlety podawać gorące, po wyjęciu z piekarnika, z ulubionymi dodatkami. 1 porcja to ok. 280 kcal , węglowodany: 22g, białko: 16g, tłuszcz: 14g Informacje dla diabetyków: w porcji znajduje się

Dietolog
Schab duszony 241

pyszne kawałki kruchego schabu z cebulą, pieczarkami i wspaniałym sosem zaprawionym śmietanką możesz podać z ziemniakami gotowanymi. Cudownie smakują też kluski śląskie lub pyzy ziemniaczane . A do tego surówka z czerwonej kapusty .. To dopiero pomysł na obiad

AniaGotuje.pl