sól, pieprz śmietana koperek Pora pokroić w półplasterki, marchewkę obrać , zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Dodać sól, pieprz i wymieszać.Dodać śmietanę i ponownie razem wymieszać.Odstawić surówkę na około 30 minut ,żeby się przegryzła
Moje domowe kucharzeniezdjęciu: surówka (seler naciowy + kapusta stożkowa + suszona żurawina + jogurt naturalny + przyprawy), pikantno-słodki kotlet sojowy , duszone grzyby leśne z kwaśną śmietaną, kule ziemniaczane, ogórki kiszone. Trasą rzeszowskich murali Rynek i Osiedle 1000-lecia: -> ul. Sokoła (scena ze spektaklu Szajny "Deballage" i widok Rzeszowa) -> ul. Grunwaldzka (bombowiec "Łoś", do którego silniki były produkowane w rzeszowskiej
Qlinarnie i Qlinarniekostkę a koperek siekamy. Do kubka wykładamy majonez i jogurt. Czosnek przepuszczamy przez praskę. Dodajemy do sosu razem z łyżką koncentratu buraczanego. Doprawiamy solą i pieprzem. Przygotowanym sosem polewamy surówkę. Mieszamy. I smacznego. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments
Smaki EwyProsta , nieskomplikowana SURÓWKA do obiadu , pełna witamin i minerałów .Świetna na zimowe miesiące. 25 dag.kiszonej kapusty 1 marchewka 1 czerwona cebula 0.5 puszki groszku drobnego konserwowego olej sól pieprz szczypta kminku i cukru ******************************************** Kapustę kiszoną posiekać, cebulę pokroić w kosteczkę,groszek odcedzić z wody,marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Wszystko że sobą wymieszać,przyprawić i polać odrobiną oleju.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiSurówki w tym okresie są najlepsze ponieważ wspomagają nas system immunologiczny czyli odpornościowy.Dlatego starajmy się ich jadać jak najwięcej i w dużych ilościach.W ten sposób dostarczamy organizmowi witamin na okres katarów i kaszlu.Zapraszam. 1 papryka czerwona 1 pęczek rzodkiewek 1 mały por natka pietruszki lub kolendry sól himalajska do smaku odrobina oliwy ******************************* Warzywa umyć pokroić w paski
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiLekka wersja surówki z cukinii z jogurtem naturalnym. 2 cukinie kilka rzodkiewek sól morska odrobiną soku z cytryny szczypta cukru ******************************** Cukinię umyć ,zetrzeć że skórką na tarce o dużych oczkach, posolić lekko i zostawić na 10 minut.Odcisnąć sok , który się wytworzy, dodać pokrojone w talarki rzodkiewki ,skropić cytryną , wymieszać.Dodać jogurt naturalny i przyprawić cukrem.Podawać do dań mięsnych
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkipółplasterki.Marchewkę i jabłko obrać , zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Dodać sól, pieprz.Wszystko razem wymieszać .Majonez wymieszać z jogurtem.Dodać do warzyw i razem wymieszać.Odstawić surówkę na około 30 minut ,żeby się przegryzła
Moje domowe kucharzenieSurówka z pora jest zdecydowanie jedną z moich ulubionych. A jednocześnie jedną z najprostszych w zrobieniu. Dosłownie 3 minuty (i to jak się nie spieszę) i zrobiona. Pokroić pora, dodać śmietany, jakaś sól, pieprz, zamieszać i gotowe. Ale tym razem postanowiłem zrobić nieco inną wersję. Bez śmietany, za to z oliwą a oliwek. I dla kontrastu dodatkowo z jabłkiem. Muszę
Marder&Marder Manufacturetarce jarzynowej o dużych oczkach. Następnie polać sokiem z cytryny, sokiem malinowym , oliwą. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, rozetrzeć z solą i odrobina pieprzu i wymieszać z surówka, odstawić w chłodne miejsce na 30 minut
Camilla w kuchniOgórki już ukiszone a jabłka na drzewach zdecydowanie nadają się do wykorzystania. Pory również czekają na swoją kolejkę do zbiorów. Dzisiaj przedstawiam surówkę właśnie z tych produktów. Świetnie pasuje jako dodatek do obiadu. Składniki: 3 kiszone ogórki 10 – 15 cm pora ( biała część ) 1 jabłko ( lekko winne i twarde ) Majonez Sól Pieprz Wykonanie: Jabłko obieramy i razem z ogórkami kroimy
Smaki EwyPrzeważnie w sobotę robię duże zakupy spożywcze na targu, ale tym razem w weekend miałam niemal pustą lodówkę. Poniższa surówka powstała po prostu z tego, co było pod ręką, ale efekt był bardzo zadowalający :) Czytaj więcej
Kasia Sarnamiałam pomysłu na dodatek do obiadu więc zebrałam wszystkie warzywa jakie miałam pod ręką i wyszła mi tak bardzo chrupiąca surówka. Pasuje do obiadu jak również do mięska z grilla. składniki: 2 małe kalarepki 4 duże ogórki gruntowe 1 duża czerwona papryka 1 mała rzodkiew 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 4 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu sól ziołowa
Monia miesza i gotujest.C. Na 10 minut przed końcem pieczenia zdejmujemy przykrycie naczynia żaroodpornego i pozwalamy im się delikatnie przypiec. Tak przygotowane żeberka możemy podać z ziemniakami, kaszą pęczak i surówką z sałaty i rzodkiewek. Post Szybkie pieczone żeberka pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Sałatka warstwowa z brokułem i jajkiem wpadła mi w oko podczas przeglądania gazetki „Sałatki i surówki, kwiecień 2016”. Jest prosta w wykonaniu, a zarazem bardzo pyszna ;) Jako kolejna trafia do kategorii sałatki do grilla i sałatki na imprezę ;) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka warstwowa z brokułem i jajkiem – Składniki: 1 duży brokuł 1 duża czerwona cebula 2 pomidory
Kulinarne Przeboje