Burgery były dobre, bułka nie rozpadała się, chociaż można jeszcze popracować nad jej jakością. Wołowina była średnio wysmażona, co bardzo nas ucieszyło. Do tego każdy zestaw zawierał frytki i surówką Coleslaw. Frytki takie sobie, pewnie z mrożonki, ale surówka świetna, podejrzewam, że najlepsza jaką dodają do burgerów w Lublinie. Stosunek ceny do jakości bardzo na plus. Dodatki świeże, dzięki czemu
Pasja SmakuSmak przywołuje wspomnienie lata, słońca i przygód. Zapach wiąże się ze szczęśliwymi latami przedszkola i szkoły. Klasyka naszego… i zapewne Waszego dzieciństwa. Surówka z tartego jabłka i marchewki. Uwielbiałam ją za czasów bycia dzieckiem i uwielbiam ją teraz. Uwielbieniem tym zaraziłam moje dzieci, a one mam nadzieje kiedyś (za jakieś 100lat:) zarażą swoje. Idealny dodatek do obiadu(...)jabłka 1 duża marchew Marchewkę i jabłko myjemy oraz obieramy. Marchewkę trzemy na drobnych oczkach, a jabłko na dużych. Dokładnie mieszamy. Podajemy od razu po przygotowaniu. Jeśli surówkę mamy zamiar zjeść później warto ją skroić sokiem z cytryny by nie ściemniała. Smacznego
Kolizje Smakówminutach dodajemy ser feta, pieprz, śmietanę, przeciśnięty ząbek czosnku, wszystko razem mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji, na sam koniec dodajemy sok z cytryny. Do obiadu podałam surówkę z marchwi i brzoskwiń - marchewkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach, dodajemy pokrojoną w kosteczkę brzoskwinię z puszki, w kubeczku w łyżce wody rozpuszczamy 2 słodziki, dodajemy do surówki
SMYKWKUCHNImój Mąż dużą porcję smażonego pstrąga (18 zł/szt), a kolega smażonego dorsza (9 zł/100g). Do każdej rybki (prócz dorsza) zamówiliśmy frytki (5 zł) i zestaw surówek (4,5 zł). Na dania mimo tak dużego ruchu nie czekaliśmy zbyt długo. Pstrąg Rybaka smażony z ziołami Pstrąg wędzony Smażony dorsz Do jedzenia można zamówić kawe, herbatę, soki lub piwo (kilka(...)Chciałabym zwrócić uwagę na na mały minus w postaci takich samych dodatków do wszystkich ryb. Może warto byłoby pomyśleć nad czymś jeszcze poza frytkami, albo dać do wyboru kilka surówek. Ryby były pyszne, ale monotonia w dodatkach trochę rozczarowuje. Przy jednej wizycie nie zwróci się na to uwagi, ale przy kolejnych mocno rzuca się to w oczy. Fajnie by było
Pasja SmakuLubię ostrość pora .Drobno pokrojony i zmieszany z utartym jabłkiem jest wspaniałą szybką surówką . A co ważne zależnie czym ta surówkę doprawimy uzyskujemy wiele jej odmian. Podstawa to por , jabłko, sól, pieprz i olej lub śmietana. Ale to nie koniec - może być dresing na bazie majonezu , soków owocowych . Można dodawać inne owoce np. cytrusy. Dzisiejsza jest pikantno- słodkawa. Czytaj więcej
Buniabaje w kuchniSałatki z sosem chili. Sałatki z sosem słodko-kwaśnym. Sałatki z sosem czosnkowo-ziołowym. Sałatki z sosem miodowo-musztardowym. Sałatka z wędzonym kurczakiem, makaronem, pomidorami, orzeszkami ziemnymi i słonecznikiem Surówka z białej kapusty, kukurydzy, marchwi i pora Sałatka z nuggetsami, rukolą, serem i pomidorkami z sosem musztardowym Marchewka ‚na krótko’ z groszkiem (marchewka na słodko) Sałatka jarzynowa (warzywna) z kukurydzą(...)wędzonym kurczakiem, makaronem, pomidorami, orzeszkami ziemnymi i słonecznikiem Sałatka z wędzonym kurczakiem, sałatą lodową, ananasem i kukurydzą Szybka sałatka z zupek chińskich z papryką, ogórkiem, pomidorem i kukurydzą Surówka z białej kapusty, kukurydzy, marchwi i pora Post Sałatka. Przepisy na sałatki. pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojełatwiej przyswajalna przez nasz żołądek ;).Marchew i ogórki kiszone ścieramy na tarce o dużych oczkach.Warzywa łączymy ze sobą dodajemy oliwę i pozostałe składniki.Wszystko dokładnie mieszamy. Przygotowaną surówkę wkładamy na ok.1 godzinę aby smaki się przegryzły. SMACZNEGO
Mała w garnku mieszaUgotowałam czerwony barszczyk i zostało mi sporo liści buraczanych. Nie mogły się zmarnować. Tak powstała na spontanie surówka czy po prostu sałatka :) Składniki : duża garść umytych i osuszonych liści buraczka czerwonego papryka żółta kilka pomidorów suszonych w oleju odrobina soli i pieprzu mielonego Przygotowanie : Liście pokroić, pomidory również, paprykę w piórka Składniki wymieszać, posypać solą, pieprzem, polać olejem
Proste Potrawylubię czerwona kapustę, zarówno surową jak i kiszoną. Na początku jesieni, kapusta jest najsmaczniejsza. Ma miękkie i bardzo soczyste, słodkie liście. Dziś przychodzę do Was z pomysłem na smaczną surówkę z dodatkiem gruszki. Dlaczego gruszka? Bo ten owoc fajnie podbija smak warzyw, takich jak kapusta czy marchewka. Składniki: kapusta czerwona – 1 i 1/2 szkl. kapusta biała – 1 szkl
Kasia i jej kobiecy światSzybka i prosta surówka z sałaty lodowej idealna na letnie przekąski. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do grillowanych mięs. Składniki 1/2 główki sałaty lodowej 2 łodygi selera naciowego 3 ogórki gruntowe 10 sztuk oliwek zielonych natka pietruszki Sos: 2 łyżki musztardy delikatesowej 2 łyżki miodu lipowego 50 ml oliwy z oliwek 1/4 łyżeczki suszonego tymianku 1/4 łyżeczki świeżo mielonej papryczki
R'n'G KitchenBardzo lubię wszelkiego rodzaju surówki. Sama nie wiem, dlaczego tak mało jest ich na blogu. Może dlatego, że nie zawsze jest czas na robienie zdjęć. Postaram się poprawić :) Składniki: 1 mała główka sałaty lodowej 1 pęczek rzodkiewki 1/2 puszki kukurydzy kilka pomidorków koktajlowych cebulka dymka olej sok z cytryny (1-2 łyżki) sól, pieprz Wykonanie: Sałatę przekroić na ćwiartki
Agusiowe smakołykitruskawkowy Koktajl truskawkowo - brzoskwiniowy Koktajl truskawkowy na maślance z miętą Mrożony jogurt truskawkowo - miętowy z jagodami goji Omlet biszkoptowy z koktajlem truskawkowym i kokosem Owsianka z truskawkami Sorbet truskawkowy Surówka z młodej kapusty z truskawkami Sałatka z zielonymi szparagami, z szynką szwarcwaldzką, mozzarellą i parmezanem
Moja smaczna kuchniaSurówka do obiadu Składniki 1/2 główki młodej kapusty 1 duży pomidor 1 marchewka 1/2 papryki 1 pęczek szczypiorku sól pieprz sok z 1/2 cytryny 1 łyżeczka cukru posiekana natka pietruszki olej Sposób przygotowania przepisu: 1. Kapustę pokroić dodać startą marchewkę na drobnej tarce, pokrojony szczypiorek ,pomidory i paprykę oraz natkę pietruszki
W królestwie smaków Beatyfasoli i ciecierzycy Sałatka Cezar z kurczakiem Sałatka z buraczków z kremowym kozim serkiem i czarnuszką Sałatka z mozzarella i bazyliowym pesto Sałatka ziemniaczana z kukurydzą i czarnymi oliwkami Surówka Coleslaw z czarnuszką Pomidorowa sałatka ze szpinakiem, młodą kapustą i oliwkami Ogórki małosolne z koperkiem Sałatka z kaszy bulgur z groszkiem i ciecierzycą
Moja smaczna kuchniakoperku sól, pieprz Przygotowanie B Sałatę grubo szatkujemy, papryki kroimy w krążki. Olej, ocet, miód, wodę i koperek dokładnie mieszamy, polewamy po sałacie i papryce. Warzywa mieszamy z sosem. Surówkę podajemy schłodzoną
R'n'G Kitchen