surówka z - 2000 przepisów (strona:47/134)

Kąski kurczaka w cieście kokosowym 241

niego nieco więcej mąki). Smażymy z obu stron na średnio rozgrzanym tłuszczu. Osączamy z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym. Kurczaka polewamy sosem słodko-kwaśnym, podajemy z ryżem i surówką.   Uwagi: Największą trudnością w przygotowaniu tego dania jest dobranie odpowiedniej temperatury smażenia. Ciasto otula mięso dość grubą warstwą, więc potrzebuje ono nieco więcej czasu na dosmażenie się, niż zwykle. Najlepiej

Smaki Na Talerzu
Surówka z rzepy i groszku. 147

przygotowanie całego zestawu, ale ostatecznie zdecydowałam się tylko na rzepę z groszkiem. Okazało się, że świetnie do siebie pasują i z całą pewnością są idealnym dodatkiem do smażonego kurczaka. Surówkę przygotowałam z myślą o dzisiejszym obiedzie, na który podawałam rybę. I muszę przyznać, że to był strzał w dziesiątkę :) Składniki: biała rzepa (można zastąpić kalarepą) szkl. groszku zielonego (świeżego

zadanie-gotowanie
Boczniaki panierowane 178

Usmażone boczniaki układać na papierowych ręcznikach w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu. Boczniaki podawać ciepłe, bezpośrednio po przygotowaniu, tak jak kotlety schabowe - z ziemniakami/ryżem/kaszą i ulubioną surówką, lub z pieczywem. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu:  Z podanych składników wychodzi porcja dla 2 osób. Boczniaki należy bardzo szybko umyć pod bieżącą wodą, gdyż podczas długiego mycia tracą swój

Gospodyni Miejska
Przepis #44 Żytnie pierogi z warzywami 137

odrobinę farszu i zlepiamy. Następnie w garnku zagotowujemy wodę i wkładamy pierogi. Gotujemy do momentu aż wypłyną (ja jeszcze chwilę czekam). Zostało mi trochę farszu co potraktowałam jako surówkę do moich pierogów. Pierogi z żytniej mąki mają charakterystyczny smak a do tego są niezwykle sycące i bogate w błonnik. Smacznego

Health-Fit-Life
Postny obiad: Kotlety ziemniaczane z sosem pieczarkowym 179

przełóż je na papierowe ręczniki, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Tak przygotowane kotlety ziemniaczane podawaj z gorącym sosem pieczarkowym (podgrzewając sos, uważaj, aby się nie zagotował) i dowolną surówką

blog.moje-pasje.info
Sztuka mięsa 156

drugi dzień takie mięso kroimy w plastry i robimy do niego dowolny sos lub podajmy takie czyste, podgrzane w odrobinie wywaru, z ulubionymi warzywami na ciepło lub sezonową surówką.  (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date

Kulinarne przemyslenia
Prosty przepis na gulasz wołowy 137

gotować jeszcze przez około 10 minut co jakiś czas mieszając. Gotowe! Gulasz świetnie pasują do kaszy gryczanej, ale również do placów ziemniaczanych, kaszy pęczak czy gotowanych ziemniaków. Przepis na surówkę z młodej kapusty , którą podaliśmy do gulaszu, znajdziecie tutaj . Artykuł Prosty przepis na gulasz wołowy pochodzi z serwisu Taste and Cook

Taste and Cook
Roladki z kurczaka 333

plasterek serka żółtego i plasterek szynki. Zawinąć w roladkę i spiąć wykałaczką. Obtoczyć w jajku i bułce. Smażyć na wolnym ogniu do zrumienienia. Podajemy z młodymi ziemniaczkami i ulubioną surówką – u mnie sałata masłowa ze szczypiorkiem, rzodkiewką, śmietaną. Artykuł Roladki z kurczaka pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl
Roladki z kurczaka z orzechami w cieście 149

daniem głównym czyli roladki z kurczaka w cieście. Mięso nadziane jest orzechami, natką pietruszki i parmezanem, całość otoczona chrupiącym i delikatnym ciastem francuskim. Do tego w zupełności wystarczy surówka ze świeżych warzyw i sycący obiad gotowy. Polecam! Roladki z kurczaka z orzechami w cieście francuskim Składniki na 4 roladki: 4 piersi z kurczaka 500g ciasta francuskiego (2 płaty) 100g orzechów

Smak mojej kuchni
Pieczona szynka 187

Moja propozycja na dzisiejszy obiad to krucha i aromatyczna szynka. Podana z młodymi ziemniaczkami i pyszną surówką to idealna propozycja na niedzielny obiad. Polecam! Pieczona szynka Składniki: 1,5 kg szynki wieprzowej, 4 ząbki czosnku, sól, pieprz, 2 łyżeczki majeranku, 2 łyżeczki tymianku, 2 łyżeczki ostrej papryki, 2 łyżeczki słodkiej papryki, 3 łyżeczki ziół prowansalskich, 1/2 szklanki oliwy z oliwek

paapilotkaa
Surówka z marchewki do obiadu 1173

surówka z marchewki jest bardzo smaczna, a przy tym niesamowicie prosta w wykonaniu. Stanowi świetny dodatek do obiadu. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Kiszona marchew 192

podczas rekonwalestencji. W menu Polaków często pojawia się kapusta kiszona i ogórki , ale kisić możemy też inne warzywa np. rzodkiewki , buraki . Kiszone warzywa są świetnym dodatkiem do kanapek, do surówek, ja ostatnio wykorzystałam kiszoną marchew do burgerów wołowo-jagnięcych . Jak się kisi marchew? Wystarczy kilka ciepłych dni, kroimy marchew w plasterki, zalewamy osoloną wodą i dodajemy przyprawy, ja ograniczam się

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Schab w sosie pomarańczowo-tymiankowym 175

łyżka cukru oliwa z oliwek sól i pieprz 1/4 białej kapusty 1 mały pęczek natki pietruszki 1 cytryna 1 łyżeczka oleju sojowego ciemnego sól i pieprz Wykonanie Zacznijcie od surówki. Kapustę szatkujecie nożem i przekładacie do miski. Dodajecie do niej sok z połówki cytryny i mieszacie, mocno zgniatając ją w dłoniach. Solicie, dodajecie łyżeczkę oleju sojowego i posiekaną natkę pietruszki

GRUBY WAŁEK
Truskawkowo waniliowa zebra 150

pyszną przekąską, doskonałym dodatkiem do wielu dań, ale też doskonałym składnikiem zbilansowanej diety. Najlepsze i najzdrowsze są oczywiście spożywane na surowo. W kuchni można je wykorzystywać wszechstronnie – do sałatek, surówek, przystawek, pierogów, makaronów, ryżu, zup, sosów, deserów, ciast, koktajli. Przetworzone – na dżemy, konfitury, wina, nalewki, likiery . Idealne ciasto na niedzielę … i nie tylko – truskawkowo waniliowa zebra. Ciasto półkruche

mojewypiekiinietylko
Pulpety z mozzarellą i zielonym pesto w sosie z suszonych pomidorów 197

kryje w sobie niespodziankę - mozzarellę i zielone pesto. Do przygotowania pulpetów uzyłam mięsa z indyka.. Ponadto sos wzbogaciłam kawałkami suszonych pomidorów. Pulpety podałam z ryżem jaśminowym oraz z surówką z kapusty pekińskiej. Składniki: 700 g mielonego mięsa (użyłam indyka) kminek - ok. pół płaskiej łyżeczki zioła kuchni włoskiej - ok. 3 płaskie łyżeczki 2 zmiażdżone ząbki czosnku sól i pieprz

Czerwień i błękit