łyżkę oleju i łyżkę wody. Zamknęłam i wsadziłam do nagrzanego piekarnika na ok 180-200 st. Piekłam ok 30 min. Wyszła krucha, soczysta. Pokrojoną w plastry podałam z surówką z kapusty pekińskiej i marchewki oraz z ziemniakami. Kiedyś połączyłam ją też z pieczonym bakłażanem i kaszą jęczmienną. Zupełna dowolność, pasuje do wielu dań. Na zdjęciu z pomidorami
Justa próbuje gotowaćziemniaki w przyprawach. Ziemniaki ułożyć skórką ku blaszce. Piekarnik nagrzać do 200 C (z termoobiegiem). Wsadzić do piekarnika i piec ok 40 minut (do miękkości ziemniaków). Podawać z ulubioną surówką czy sosami. Smacznego
CookYourselfporcje łyżką, uformować kulkę i obtaczać w bułce tartej. Kłaść na rozgrzany olej i trochę spłaszczyć, aby wyszły okrągłe kotlety. Smażyć z obu stron na rumiano. Podawać z warzywami, surówką lub po prostu np. z ketchupem. Życzę Smacznego
talerz przyjemnościchodzi o mnie użyłam mojego gotowego sosu pomidorowego - całość wyszła obłędna,moje kubki smakowe szaleją przy jedzeniu leczo. Przepis na mój obłędny sos znajdziecie tutaj : http://jaworskaanna7.blogspot.com/2016/09/sos-pomidorowy-na-zime.html 3. Surówka z czarnej rzepy: 1 duża bądź 2 małe czarne rzepy 1 duża marchewka 1 jabłko kiełki rzodkiewki, jarmużu Czarną rzepę i marchew obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach
Niespełnione zdolności kulinarnecebulę, podsmażamy dajemy wino, deglasujemy patelnię, zawartość wlewamy do garnka. Ognień zmniejszamy do minimum. Mięso dusimy ok. 1-1,5 godziny. Wskazówki : Podawać z tłuczonymi ziemniakami, kluskami, czerwoną kapustą, surówką z białej lub buraczkami
Kopystką po garachzielonym groszkiem ; blog: Di gotuje Verriny z pastą groszkowo-serową z awokado i kukurydzą ; blog: teczasmakow FASOLA Bezglutenowe ciasto z fasoli i bananów ; blog: Weekendy w domu i ogrodzie Surówka z mango i fasoli mung ; blog: Weekendy w domu i ogrodzie Ryż z czarną fasolą ; blog: Weekendy w domu i ogrodzie Ekspresowe chili con carne z fasolą ; blog: Weekendy
Weekendy w domu i ogrodzieDziś zapraszam na bardzo smaczny obiad jedno blaszkowy można tak powiedzieć , są to ziemniaki na ostro z pieczoną szynką, do tego surówka i mamy pyszny gotowy obiad do podania . Składniki 10 średnich ziemniaków 1 łyżeczka pieprzu białego 1 łyżka papryki czerwonej szczypta papryki chilli 3 łyżki oleju 1 łyżka oleju 1 duża
Mój Smakzłotobrązowego koloru, a w środku „doszły”. Podsmażone kotlety możesz także podlać odrobiną wody i dusić do momentu wyparowania płynu. Gotowe kotlety podawaj z ziemniakami w dowolnej postaci i ulubioną surówką
blog.moje-pasje.infobardzo szybkie kotleciki jajeczne z kaszą kuskus. Świetnie smakują na ciepło jak i na zimno. To moja propozycja na bezmięsny obiad. Do tego ulubiona surówka i obiad gotowy. Składniki: 8 jajek 1 szklanka kaszy kuskus mała cebula 3 łodygi selera naciowego 1 ząbek czosnku bułka tarta olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie
magiczna kuchnia Kasizdjąć plasterki pomarańczy z indyka. Od czasu do czasu polej indyka aromatycznym sosem. Upieczony udziec pokrój w plastry i podaj z ziołowymi ziemniaczkami i ulubioną surówką. Składniki udziec z indyka ok. 1,5 kg 4 pomarańcze – sok z dwóch pomarańczy i dwie obrane 2 czerwone cebule 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka musztardy dijon 2 łyżeczki lubczyku 1 łyżeczka słodkiej
Eat me! Fit me!połączenia składników. Tak aby masa nie była mocno zbita. Formować kotlety. Przed smażeniem obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiany kolor. Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką
Motylkowa KuchniaZagotuj posoloną wodę, wkładaj pyzy, poczekaj aż wypłyną i gotuj 2-3 minuty na małym ogniu. Podawaj z pokrojoną i zeszkloną na oliwie lub maśle cebulką. Doskonale smakują z surówką z kiszonej kapusty
Moja Mama Gotujepodczas obiadu. Pieczarki smażone są w cieście piwnym, nadziewane bryndzą i pachnące pietruszką. Mogą być podane z różnym ulubionymi sosami np. czosnkowym, lub z surówkami. Składniki: – 500 g niedużych pieczarek, ok. 25 sztuk Farsz – trzonki pieczarek – 150 g bryndzy – 2 łyżki posiekanej natki pietruszki – pieprz do smaku
To co kochamminut. Upieczone mięso wyjąć z brytfanki/naczynia żaroodpornego i przy pomocy dwóch widelców podzielić na włókna. Mięso podawać ciepłe, polane powstałymi podczas pieczenia sokami, z ziemniakami/ryżem i ulubioną surówką, lub jak u mnie w postaci kanapki na ciepło. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi około 6 - 8 porcji mięsa. Mięso można podawać od razu
Gospodyni Miejska