Od jakiegoś czasu zalegały mi w lodówce paluszki krabowe. Znaczy tak naprawdę to paluszki surimi, które z krabami niewiele mają wspólnego, ale powszechnie nazywane są właśnie
Marder&Marder ManufactureZrobiło się nieco zimno, wszak to kwiecień-plecień, ale ochotę na jedzenie cięższych rzeczy mam jednak jakby mniejszą. Zielenina znów wróciła do mych łask, stąd dzisiejsza
W SMAKnaturalny sól morska chmieli suneli Makaron ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu.Kukurydzę i groszek odsączyć z zalewy.Marchewkę ugotować i pokroić w kostkę.Cebulę, paprykę i ogórki też pokroić w kostkę Wymieszać z ugotowanym i odcedzonym makaronem. Połączyć z majonezem i jogurtem , doprawić. Chmieli Suneli to tradycyjna przyprawa kuchni gruzińskiej.Jest to mieszanka przypraw, w skład(...)charakterystyczny, zielonkawy odcień.Zastosowanie w kuchni:• Chmieli Suneli to przyprawa kuchni gruzińskiej, gdzie jest składnikiem takich dań, jak: charczo i adżiki.• Chmieli Suneli stosuje się do przyprawiania potraw mięsnych, surówek, sałatek oraz bigosu. Nadaje potrawom mocny smak i intensywny aromat, dlatego należy ją stosować ostrożnie
Moje domowe kucharzenieDzisiaj jeszcze jeden wpis. Nie będzie mnie do niedzieli. Troszkę po odpoczywam z siostrą i siostrzeńcem. Na pewno odwiedzę brata i Jego rodzinkę. Taki krótki dwu
Magiczne Życie Martyzawsze udało się zrobić zdjęcia, ale pomimo tego zgromadziłam jakieś przykładowe obiadki, zapraszam więc do obejrzenia! Zupa okroszka na kefirze - taki chłodnik z koperkiem, jajkiem, szczypiorkiem, ziemniakami, marchewką i ogórkiem- bardzo orzeźwiająca propozycja, idealna na upały. Wareniki - mini pierożki z nadzieniem, u mnie z gotowanymi ziemniakami, podane z bardzo popularnym tu dodatkiem do różnego rodzaju potraw, czyli z kwaśną śmietaną(...)mnie smakowała lepiej niż ta z kefirem, i muszę przyznać, że smak jest zaskakujący. A teraz tam bardziej w polskim stylu - kotlet de volaille z ziemniaczkami i surówką. Drożdżowe pierogi pieczone - czyli malutkie bułeczki z nadzieniem tj. ryż z mięsem czy jajko ze szczypiorkiem. W Rosji mają naprawdę dużo rodzajów, zarówno wytrawnych, jak i tych na słodko. Przykładowe dodatki
psgotujemyW tym wpisie proponuję Wam wiosenną sałatkę. Pogoda jest przepiękna, a sałatka w promieniach słonecznych wygląda wprost zjawiskowo. Możecie ją jeść z sosem lub bez zależnie
Karola gotujeSałatka nicejska z wędzonym łososiem Rewelacyjna sałatka, którą przygotujemy w kilka chwil przed przyjściem gości. Prawdziwa eksplozja smaków, kolorów i witamin. Ta francuska sałatka doczekała się
Blog z ApetytemStwierdziłam, że ostatnio za dużo było na moim blogu słodkości, no cóż, ale takie uzależnienie. Co prawda to już myślę nad nowym ciastem na niedzielę. A
IzabelawkuchniSyta sałatka ziemniaczana z chrupiącym boczkiem. Oryginalna wersja została zmieniona na potrzeby i smaki mojej rodziny. Zrezygnowałam z dodania pomidora i niektórych przypraw. Gwarantuje ,że jeżeli
W Moim Magicznym DomuSałatka jarzynowa jest częstym gościem mam nadzieję, że nie tylko na moim stole. Dobór warzyw wchodzących w jej skład jest na pewno uzależniony od smaku każdego
Kuchcik gotujeUwielbiam warzywne sałatki. Dziś jest już chłodniej, więc mogłam znów wejść do kuchni, zestawić kilka ulubionych składników i przygotować dla siebie i bliskich kolejną sałatkę. Zapraszam
Słodkie okruszkiUpały się podobno zaczynają, podobno za kilka dni ma być afrykańska temperatura... zobaczymy... Póki co mam dla Was sałatkę idealną na lato - orzeźwiającą, lekką, pyszną... jej
Czary - gary w kuchni(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka warstwowa z tuńczykiem i makaronem w kształcie ryżu jest szybka i prosta w wykonaniu. Jeśli lubicie tuńczyka, to polecam Wam również inną
Kulinarne PrzebojeLubicie sałatki makaronowe? Bo my bardzo. Sałatki makaronowe najczęściej robię na imprezy ale od czasu do czasu również na obiad jako dodatek do schabowego, bo taka
Ala piecze i gotujetamte były akurat z wieprzowiną w sosie własnym i surówką z czerwonej kapusty) oraz chłodnik litewski. Surówka - wydawałoby się: czego można się spodziewać po czerwonej kapuście? Tak doskonale doprawionej surówki nie jadłem jeszcze - idealny balans między surowym smakiem kapusty, jej chrupkością, słodkością i odrobiną kwasowości. Mniami. A chłodnik? Wystarczyła jedna łyżka aby już startować po o przepis. Skierowałem się(...)się setki. Sympatyczna Pani w mgnieniu oka napisała cały przepis (prosto z głowy). Chłodnik litewski, źródło: wikipedia Zamieszczam to, co mam na karteczce - przepis na chłodnik litewski: 1/2 l ogórków małosolnych 1 pęczek rzodkiewki 2 świeże ogórki dużo koperku ugotowana wcześniej i wystudzona botwinka 1/2 l śmietany 18% 1/2 kefiru wszystko "obrobić", wymieszać i smacznego ;) Czekam na świeże
Right Behind The Kitchen