Tradycyjna i zarazem najlepsza. Chyba zawsze będzie gościła na naszych stołach. Sałatka jest doskonałym przykładem, ze klasyka jest ponadczasowa! Zgadzacie się ze mną? Ja
Di gotujePrzepis na rybę dostałam od Mamy. Nie wiem dlaczego taka nazwa tej ryby bo z Japonią, nie ma nic wspólnego:-) nazwa jak nazwa. Rybę się je
IMPRESJA SMAKU(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Niskokaloryczna sałatka do pracy lub do obiadu – Sałatka ta w 1 porcji (300g) ma zaledwie 176kcal. Stanowi świetny dodatek do obiadu, np
Kulinarne PrzebojeKolejna propozycja na Sylwestra. Sałatka z makaronem bądź z pierożkami tortellini. Ja nie mogłam się zdecydować na smak pierożków, więc wybrałam makaron którego mam całe mnóstwo
Magiczne Życie MartyMimo, że to dopiero końcówka maja - upały są straszne. Ratuję się zimną wodą i lemoniadą oraz obowiązkowo mrożoną kawą. Tylko że jeść też coś trzeba. I
Magiczne Życie MartyŚwietna lekka sałata z nowalijkami z dodatkiem jajka. Jest sycąca ale leciutka, dzięki delikatnemu dressingowi. Fajnie chrupie. Podana z bułką lub grzankami będzie stanowić samodzielne danie
Mieszam w GarnkuJedna z moich ulubionych sałatek, której nigdy nie mam dość, sycąca, a jednocześnie lekka- bo bez zbędnych kalorii typu sos np. majonezowy.Można zaszaleć ze składnikami
Kraina Miodem PłynącaSKŁADNIKI : 6-8 kotletów schabowych bez kości 500 g mięsa mielonego 1 jajko 1 mała czerstwa bułka 3 ogórki kiszone lub małosolne, przekrojone wzdłuż 1 mały słoik papryki konserwowej sól, pieprz, słodka papryka do smaku 2 ząbki czosnku 1 cebula 1 liść laurowy, 2 ziela angielski, kilka kulek pieprzu odrobina majeranku do smaku 1 łyżka posiekanej natki(...)pietruszki. Wszystko dokładnie mieszamy. Kotlety rozbijamy, doprawiamy solą, papryką i pieprzem z każdej strony. Na każdy kotlet kładziemy po łyżce farszu z mięsa mielonego oraz po kawałku ogórka i papryki. Zwijamy roladkę i spinamy ją wykałaczką. Każdą roladkę obtaczamy w mące. W głębokiej patelni rozgrzewamy olej i podpiekamy roladki z każdej strony aż się porządnie zarumienią
Kulinarne Fantazje MarioliRobiłam już kilka razy podejście, żeby zrobić sałatkę z surowego kalafiora, ale jakoś tak schodziło ... na niczym :-) Dziś w końcu się zebrałam i .... wyrzucam sobie, że
Walijskie PichcenieSałatka z kurczakiem, ananasem i selerem konserwowym to bardzo szybkie i proste w przygotowaniu danie. Tak naprawdę najwięcej czasu zajmie Wam przygotowanie i podsmażenie kurczaka bo
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Składniki: (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i
Kulinarne przemysleniagdzie przechowywać aby przez całą zimę móc robić ze świeżej surówki. Dlatego też kapustkę zamykam wraz z innymi warzywkami w słoiczkach. Dzięki temu potem mam gotową surówkę do obiadu. składniki: sałatka 3 kg białej kapusty 1 kg papryki czerwonej 0,5 kg cebuli 0,5 kg marchewki 4 łyżki soli kamiennej zalewa 9 szklanek wody zimnej przefiltrowanej 1,5 szklanki(...)godziny aby warzywa puściły sok. W międzyczasie paprykę oczyścić z nasion i pokroić w niedługie paseczki. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Kiszone ogórki również zetrzeć na tarce. Po czterech godzinach kapustę i cebulę odcisnąć ze soku. Sok wylać. Dodać przygotowane pozostałe warzywa i dokładnie wymieszać. Składniki zalewy zagotować i gorącą zalewą zalać
Monia miesza i gotujeTo taka sałatka, która powstała jako dodatek do chicken
Kuchnia Prezydentowejminuty z każdej strony. 2. Pomidorki cherry przekrawam na pół. Ogórka obieram i kroję w półplasterki. 3. Liście sałaty płuczę i rozdrabiam.Do sałaty dodaję kurczaka, cukinię, pomidorki oraz ogórka. Delikatnie mieszam wszystkie składniki. 4. Sos: Olej lniany mieszam z sokiem z cytryny, cukrem oraz odrobiną soli i pieprzu. Przygotowanym sosem polewam sałatkę. Do przygotowania sosu do sałatki wykorzystałam Wielkopolski(...)swoje zastosowanie w kuchni. Z uwagi na jego szczególne właściwości powinien być używany na zimno, nie należy stosować do go smażenia czy gotowania. Jest to idealny dodatek do sałatek, surówek, sosów i potraw przygotowywanych na zimno. Olej ma specyficzny smak i zapach. Nadał moje sałatce wspaniałego aromatu. Warto mieć taki olej w domu, gdyż zarówno jest bardzo zdrowy
Tradycyjna kuchnia Kasikulki jałowca olej do smażenia 1 łyżeczka masła Mięso umyć, osuszyć, przyprawić z obu stron majerankiem, papryką, czosnkiem, pieprzem i i delikatnie posolić. Na środku każdego płata ułożyć kawałek ogórka, sera i 2 śliwki. Zwinąć w roladki, owinąć 2 plastrami boczku. Spiąć wykałaczkami. Mięso obsmażyć na niewielkiej ilości oleju, przełożyć do garnka, zalać wrzątkiem - ok. 1,5 szklanki. Dodać(...)mięso będzie miękkie. Śmietankę wymieszać z mąką i wlać do wywaru energicznie mieszając. Po zagotowaniu dodać posiekaną natkę pietruszki, doprawić sos solą i pieprzem. Podawać z kaszą i pikantną surówką
Czerwień i błękit