Przepis na lekką i pyszną sałatkę do pracy czy na piknik. Ja na koniec dodałam kilka frytek by było to danie bardziej treściwe. I zamiast sosu
Magiczne Życie Martymłotka :) Mięsko zrobiło się w parę chwil, dzięki temu, że siekacz poprzecinał jego włókna. Jestem ogromnie zadowolona i serdecznie polecam ;) A teraz przepis. Potrzebujemy: 1 kg karkówki wieprzowej 2 ogórki kiszone 1 cebula kilka plastrów żółtego sera kilka łyżeczek ajvaru sól, pieprz do smaku 2 łyżki serka mascarpone 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżki(...)Następnie solimy i pieprzymy. Z każdej strony mięso traktujemy siekaczem, dokładnie miejsce po miejscu. Każdy plaster smarujemy cienko ajvarem nakładamy plaster sera, pokrojony w słupki ogórek i cebulkę pokrojoną w pióra. Zawijamy w roladę starając się, aby nic nie wychodziło n wierzch ;) i tak postępujemy z każdym następnym kawałkiem. Następnie każda roladę obtaczamy w mące i układamy na patelni
MamaOskarkadomówce). Mięso jest z dodatkiem zmielonych pieczarek, zaś w środku kryje się słupek żółtego sera. Ja lubię takie połączenie, a Wy? Całość fajnie smakuje z ostrym majonezowym sosem i lekką surówką:) około 600 g piersi z kurczaka (3 pojedyncze piersi) 200g pieczarek 2 cebule około 150g żółtego sera w kawałku (u mnie sokół) przyprawa do gyrosa oregano 4 łyżki mąki krupczatki(...)pierwszej kolejności przygotowujemy sos. Wybieramy wariant I lub II. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, z tym, że w wariancie II dodajemy starte na drobnych oczkach tarki marynowane pieczarki i ogórka. Doprawiamy. Odstawiamy do lodówki, do schłodzenia. Cebulę oraz pieczarki kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju z 1 łyżeczką masła, wrzucamy cebulę. Gdy cebula się zeszkli, dodajemy pieczarki
Smaki Na TalerzuBardzo aromatyczna rybna sałatka , numer jeden w tej kategorii na liści moich rybnych sałatek.Mozna ją podawać nie tylko z makrela z konserwy ale też
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiSkładniki: (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i
Kulinarne przemysleniaLekka propozycja na kolację :) (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r
Kulinarne przemysleniaminut ze względu na dużą liczbę zamówień, ale tak naprawdę czekałem ok. 30 minut. Tak więc miałem okazję posmakować Burgera Aioli (mięso z wołowiny, bekon, ser Bursztyn, ogórek piklowany, pomidor, sałata, sos aioli) został podany razem z frytkami, PYSZNĄ sałatką i dodatkowym sosem aioli. Tak jak napisałem na wstępie burger był znacznych rozmiarów i zjedzenie go w tradycyjny sposób byłoby(...)środku. Smakowały rewelacyjnie z sosem aioli. Jak już wspomniałem na początku, burger został podany z pyszną sałatką . Jedynie być może nie wszystkim będzie odpowiadał dodatek natki pietruszki w surówce. Ceny Ceny w porównaniu do innych restauracji z burgerami w Warszawie są przystępne. Za burger Aioli zapłaciłem 27 PLN, jedynie do czego mogę się przyczepić, to ceny piwa w restauracji. Nawet
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Odliczanie do rozpoczęcia Euro 2016 trwa. Przygotowałam menu, które z powodzeniem sprawdzi się podczas kibicowania ulubionej drużynie. Nieskomplikowane, każdy znajdzie coś dla siebie, nawet Ci najmłodsi
Moja smaczna kuchniawiele osób spędza dużo czasu na przygotowywaniu gotowanych dań obiadowych. Skupiając się na nich, zapominamy, brakuje nam pomysłu lub czasu na przyrządzenie surówki, a to ona powinna być królową obiadu czy kolacji. Jeśli wykonamy taką, jaką Wam dziś prezentuję, to wystarczy już tylko kilka łyżek kaszy bez dodatków, warzywo pieczone, kromka dobrego chleba lub krakers z nasion, by powstało imponujące(...)podstawa, by czuć się i wyglądać zdrowo. Składniki na 2 porcje: 1/4 główki białej kapusty, 1 czerwona papryka, 1 cebula, 1/2 awokado, szklanka kiełków słonecznika, 1/2 dużego ogórka, 2 garści pestek dyni, sól, czarny pieprz do smaku. sos: 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżeczka musztardy, 1,5 łyżeczki syropu klonowego, 1 łyżeczka octu balsamicznego. Wykonanie: Kapustę kroimy
Jeść, by żyć w zdrowiutego typu rzeczy. Czasami zdarza się tak, że jedyną opcją roślinną jest sałatka, za którą zapłacimy około 20 złotych, a będzie tam kilka liści sałaty, jeden pomidor, kawałek ogórka, papryka - najeść się tym raczej nie da. Będąc na wyjeździe, nie chcę też ciągać innych, jedzących "normalnie", żeby chodzili i szukali ze mną miejsca, gdzie będę mogła coś zjeść - czasami(...)jeszcze frytki - jak już nic innego nie ma, a potrzebujemy dostarczyć organizmowi kalorii, to czasami trzeba wybrać tę opcję. Niekiedy zdarzają się w "zwykłych" miejscach też pieczone ziemniaczki czy surówki. Po upewnieniu się, że robione są na tłuszczu roślinnym, możemy je zamówić i zajdać się nimi. Wiadomo, że nie jest to opcja na dłuższą metę, ale od czasu do czasu
Bananowe PoleSezon grillowy w pełni, większość z nas co sobotę i niedzielę przygotowuje rodzinnego grilla. To okazja do spotkań z najbliższymi i przegadania całego tygodnia. Dziś chciałabym
Gotuję Testuję(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z marynowanymi pieczarkami i porem śmiało może zastąpić zwykły obiad. Poza tym idealnie nadaje się do grilla :) Dla osób dbających o linię
Kulinarne PrzebojeDzisiaj przepis na sałatkę z zupek chińskich z dodatkiem piersi kurczaka w przyprawie gyros. Jeśli nie mam fileta z kurczaka to dodaję wędlinę drobiową pokrojoną w
Magiczne Życie Martywystarczy porządnie zagnieść ciasto ręcznie. Odstawić w ciepłe miejsce na około 1 godzinę. Porcja jest dość spora, bo wychodzi z niej 16 bułeczek. My część zjedliśmy z kiełbaskami oraz surówką i domowym sosem czosnkowym a pozostałe były pysznym dodatkiem do śniadania :) Pod koniec wyrastania ciasta nastawić piekarnik na 180stopni góra/dół bez termoobiegu. Sposób na podzielenie ciasta(...)Odstawić do napuszenia na kolejne 30 minut. Przed samym pieczeniem posmarować bułki rozmąconym jajkiem z mlekiem. Bułeczki piec na złoty kolor około 17-20 minut. Sałatka to sałata lodowa + ogórek zielony + pomidor + czerwona cebula + czerwona papryka + pomidor z sosem czosnkowym oraz ulubiony ketchup. Sos czosnkowy: Duży jogurt typu greckiego + 2-3 łyżki majonezu u mnie Winiary + 4-5 zmiażdżonych ząbków
W garach u Gosikotlety. Jeśli są duże - kroimy na pół. Solimy, pieprzymy i posypujemy lekko szafranem. Każdy kotlet smarujemy cienko serkiem topionym. Układamy na nim cienką warstwę drobno posiekanych: cebuli, pomidora suszonego, ogórka kiszonego i oliwek. Zawijamy ścisło w roladki. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Następnie obtaczamy mąką. Przysmażamy na patelni. Kiedy się zrumienią przekładamy do wrzątku. Dusimy do miękkości z dodatkiem(...)pewno nienudne. Zraziki wychodzą kruche, delikatne, aromatyczne. W sam raz dla amatorów chudego mięsa takich jak mój Mąż. A jeśli jeszcze podamy je z kolorowymi kluskami śląskimi , surówką z kapusty kiszonej i oprószymy natką pietruszki to efekt murowany - kolorowy talerz przyprawi nas o uśmiech i dobry humor, a obiad będzie smakował jeszcze lepiej
Kuchnia po mojemu