Przepis autorski (mój). Sałatkę wymyśliłam "na poczekaniu". Chciałam zrobić jakąś lekką, a jednocześnie sytą i koniecznie - z makaronem. Wyszła przeeepyszna i chwilę po jej przygotowaniu musiałam
Di gotujeZbliża się lato a co za tym idzie upały... w taką pogodę mam zawsze ochotę na ogromne ilości zieleniny ale podanej z fajnym sosem i dodatkami
sierotka maRysia w kuchniNie jestem zwolennikiem dań bezmięsnych, jednak raz na jakiś czas można i nawet trzeba zrezygnować z mięsa. Muszę przyznać że pieczone warzywa z sosem curry są
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!To sałatka, która bardzo mi odpowiada. W stylu śródziemnomorskim, z kolorowymi i bardzo soczystymi pomidorkami. Bardzo lubię oliwki, ale tylko czarne lub zielone z pestkami. Bardzo
Moja smaczna kuchniaWarstwowa sałatka z tuńczykiem Warstwowa sałatka to moim zdaniem jedyna , która zawsze wygląda apetycznie . Możliwości jej skomponowania są wprost nieograniczone i zależą tylko od gustu twórcy
Ogrodnik w podróżyOd święta, na święta i nie tylko. Jeśli lubicie tuńczyka i macie ochotę na zdrowe śniadanie, podwieczorek czy szybką i smaczną przekąskę w ciągu dnia
Zasmakuj Kuchnisolą, pieprzem oraz słodką papryką z obu stron. Na wewnętrznej stronie każdego zraza rozsmarować łyżeczkę musztardy, a następnie nałożyć na każdy z nich: pół cebulki, kawałek boczku i pół ogórka kiszonego. Zwinąć dokładnie roladki i związać je nitką (lub spiąć wykałaczkami). Dwie duże cebule pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać olej, zeszklić cebulę. Kolejno dodać zrazy i podsmażyć(...)śmietaną i doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać zrazy polane sosem i oprószone świeżo posiekanym koperkiem. Idealnie do nich będą pasowały tradycyjne ziemniaki lub kluski śląskie, a z surówek szczególnie modra lub kiszona kapusta ;) Smacznego! The post Zrazy z szynki wieprzowej appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeForma tej sałatki podobała mi się, jak tylko po raz pierwszy ją zobaczyłam na blogu Danusi. Danusia z bloga CO MI W DUSZY GRA
Walijskie Pichceniemierze na barszcz wigilijny, ale sok już się skończył. Nastawiłam więc po powrocie do domu 3 litrowy słój, będą kiszone buraki, będę pić sok z buraków i będę zjadać surówki z buraczków. Będzie cała masa buraków po odcedzeniu, więc buraki będą też pasteryzowane w słoikach. Ta piana na powierzchni słoja to naturalny objaw fermentacji, potem ją się zbiera(...)warto pić sok z kiszonych buraków: – buraki są dostępne o każdej porze roku i do tego są bardzo tanie, – kiszone buraki tak jak kiszona kapusta, czy kiszone ogórki mają dużą ilość witaminy C i B, prawie dwa razy więcej niż świeże / surowe warzywa, mają właściwości przeciwwirusowe i wzmacniają odporność, – chronią nas przed anemią, są świetnym źródłem
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSałatkę zna chyba każdy. Posmakowała ona mojemu synowi na Świętach, zrobiła ją jego ciocia i ja przez te jego smaczki robiłam ją specjalnie na Sylwestra, bo
kruche babeczkiPo takie sałatki chętnie sięgam o każdej porze dnia, szczególnie wiosną i latem. Są lekkie i mogę do nich dodać warzywa, które pięknie pachną słońcem i
Zasmakuj KuchniSałatki z majonezem smakują najlepiej od święta, przygotowane na wyjątkowe okazje. W kolorach wiosny, nie tylko na śniadania, jedzone w dobrym towarzystwie. Do nowych przepisów na
Moja smaczna kuchniaNa diecie nie musimy rezygnować z makaronu, mięsa czy też sosu. Ważne by wybierać dobre składniki. Zamiast zwykłego makaronu wybieramy z pszenicy durum. Tłuste mięsa zamieniamy
Magiczne Życie Martyrzepakowy Przygotowanie: 1/ Plastry udźca rozbijamy tłuczkiem na cienkie kotlety 2/ Solimy i pieprzymy kotlety a następnie nakładamy łyżeczką musztardę po jednej ze stron udźca. Nakładamy pokrojony w słupki ogórek, startą na dużych oczkach marchewkę, posiekaną bardzo drobno cebulkę, paski szynki szwarcwaldzkiej, listki pietruszki oraz wszystko skrapiamy sosem worcestershire. 3/ Zwijamy dokładnie roladę (pamiętamy by nie dawać za dużo dodatków(...)objętość na tyle by sos miał intensywny smak. Wtedy dodajemy masło oraz lubczyk i delikatnie zagęszczamy mąką. 5/ Roladki polewamy sosem i podajemy z kaszą jaglaną oraz z surówką np. z białej rzodkwi. SMACZNEGO
Kuchnia PROzdrowotna