Dziś zapraszam Was na pyszną, sycącą i zdrową sałatkę z tuńczykiem, kaszą jęczmienną i dodatkami. Uwielbiam przygotowywać takie sałatki. Kasza jęczmienna, to bogactwo witamin, skrobi, błonnika
Słodkie okruszkiBulgur (tur. Bulgur, arab. برغل) – rodzaj kaszy z ziaren pszenicy, najczęściej pszenicy twardej, sporządzony z gotowanych i następnie wysuszonych ziaren zboża, często używany w kuchni tureckiej
mojewypiekiinietylkoWielokrotnie mówiłam o tym jak bardzo lubię śledzie. Ta sałatka jest tego doskonałym przykładem. Przepis wymyśliłam na szybko. „Chodziły” za mną śledzie. Zastanawiałam się co z
Smaki Ewykoperkiem Chrupiąca sałatka z soczystymi owocami, cukinią i sałatą lodową na ostro Chrupiąca sałatka warzywna z szynką i serem Ciabatta z kozim serkiem, rukolą i czarnymi oliwkami Chrupiąca surówka z sałaty lodowej Chrupiące tosty z wędzonym serem Chrupiąca sałatka z rukoli, z brokułami Cytrusowa lemoniada Flatbread z patelni Flatbread z masłem cukiniowo-paprykowym Focaccia z czarnuszką i majerankiem Focaccia(...)jęczmiennej z chrupiącymi warzywami Sałatka z kolorowych warzyw, bogactwo lata Sałatka z kolorowymi pomidorkami Sałatka z kukurydzy z pomidorami i natką pietruszki Sałatka z kukurydzą i kalafiorem Sałatka z ogórków małosolonych Sałatka owocowa z czerwoną cebulą i balsamico Sałatka z rukoli z gruszką, serem pleśniowym i orzechami Sałatka z rukoli z cieciorką, czerwona cebulą i czarnymi oliwkami Sałatka
Moja smaczna kuchniaŚwięta już tuż tuż. Na świątecznym stole nie może u mnie zabraknąć najróżniejszych śledzi i sałatek. Dziś polecam Wam świątecznego śledzika z ogóreczkiem w oleju rydzowym
Słodkie okruszkiSałatka ryżowa... po całonocnym balowaniu na wieczorku andrzejkowym zorganizowanym przez stowarzyszenie polsko- francuskie miałam na nią ogromną ochotę. Wieczorek był świetny jedzenie przepyszne, orkiestra niczego sobie
Kuchenne aromatySkładniki: 6 jaj; Puszka groszku konserwowego (waga netto po odsączeniu 240 g); 2 łyżki majonezu; Sól; Pieprz. Sposób przygotowania: Jajka ugotować na twardo. Wystudzić. Obrać ze
Gospodyni MiejskaKolejna potrawa w mojej kuchni, której nie trzeba dosalać, doprawiać i dodawać różnych zbędnych składników. Sałatka śledziowa, w której czuć smak wszystkich składników,oczywiście po odpowiednim
Kuchnia z widokiem na ogródŚwięta minęły bardzo szybko, a przed nami Sylwester :) Chciałam zatem zaproponować Wam przepis na sałatkę, która sprawdzi się idealnie na każdej imprezie i na pewno zachwyci
Mania GotowaniaA to dopiero niespodzianka. Po powrocie z greckich wakacji zrobiłam oczywiście najsłynniejszą grecką, wiejską sałatkę - Horiatiki. I ze zdziwieniem odkryłam, że nie ma na nią
Stare GaryOstatnio w swoim menu lekkiego jedzenia wprowadziłam od dwóch miesięcy jedno danie sałatkowe.Jem sałatkę na kolację albo obiad i wiecie co, straciłam w biodrach
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiSałatka z pora i jajek to nieodzowny element każdego niemal przyjęcia w moim domu. Tym razem sałatka nabrała ostrości dzięki dodaniu sosu chrzanowego. Sałatka z pora
Kuchcik gotujeNigdy nie przyszło by mi do głowy zrobić sałatkę z salcesonu :) Jednak przeglądając stare przepisy mojej mamy natrafiłam na taką właśnie. Nie byłabym sobą gdybym
Kulinarne przemysleniaCo jest niezaprzeczalną zaletą sałatek? Że dajemy do nich to, co akurat mamy. Nie trzymajcie się nigdy ściśle przepisu, tylko traktujcie go jako bazę wypadową do
Mieszam w Garnkućwiczącej: ŚNIADANIE owsianka z bananem i żurawiną, omlet z owocami, kanapki żytnie z twarożkiem i warzywami, jajka na twardo, suszone pomidory, zielone warzywa DRUGIE ŚNIADANIE twarożek z ziołami i ogórkiem, kanapka z warzywami, jogurt naturalny z miodem i owocami, koktajl owocowy, musli, owoce). Posiłki te powinny być zróżnicowane by zapewnić nie tylko dobrą koncentrację i energię na cały dzień(...)jeśli wyposażymy naszą lodówkę i spiżarnię w takie składniki jak: nasiona słonecznika, pestki dyni, jajka, brokuły (można je podać w cieście z sosem miodowo-paprykowym), czy nawet bukiet wiosennych surówek. Smacznie, kolorowo i co najważniejsze zdrowo. Polecamy eksperymentować i poszukiwać kolejnych przepisów na własną rękę, uwzględniając oczywiście swoje ulubione składniki, by dieta nie zamieniła się w nieprzyjemne doświadczenie. Za warstwę
upichcona