Kolejna propozycja na potwierdzenie stwierdzenia, że "w prostocie siła". U mnie taka sałatka znika szybciej niż się przygotowuje, a obie te czynności to tylko chwila. Idealnie
Di gotujePasuje do każdego mięsnego obiadu w towarzystwie ziemniaczków. Znam ludzi, którzy do tradycyjnych sałat maślanych dodają śmietanę. Ja jednak wykorzystuję do tego celu jogurt naturalny, kefir
Zasmakuj Kuchnihttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Myślałam, że przepis na tą sałatkę podsunęła mi moja mama, ale stwierdziła, że to nie jej pomysł. Tak więc
Di gotujehttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Tradycyjna i zarazem najlepsza. Chyba zawsze będzie gościła na naszych stołach. Sałatka jest doskonałym przykładem, ze klasyka jest ponadczasowa!
Di gotujeObrać ziemniaki. Opłukać pod bieżącą wodą, pokroić na mniejsze kawałki. Ziemniaki ugotować w posolonej wodzie – ok. 20 minut. Pieczarki przesmażyć na patelni. Kiedy będą gotowe, odcedzić wodę, ugnieść. Dodać ogórek konserwowy pokrojony w drobną kostkę, koperek, przyprawę do ziemniaków i wszystko razem wymieszać. Dołożyć przesmażone pieczarki i pokrojoną zieloną cebulkę. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. Jeszcze raz zamieszać(...)Posypać solą, pieprzem i papryką. Mi najbardziej odpowiada wersja jajka sadzonego, kiedy jest chrupiące po bokach. Białko jest dobrze ścięte, a żółtko jest lejące. Przełożyć wszystko na talerz, dodać surówkę i gotowe
kuchniabellissima.wordpress.comColesław to jedna z najpopularniejszych surówek w UK. Składa się tylko z dwóch składników: poszatkowanej białej kapusty i marchewki (i oczywiście przypraw). Niestety ta oryginalna nie smakuje mi, zbyt dominuje w niej octowo-słodki smak ... ale taka domowa to pychotka, którą mogłabym jeść do obiadu każdego dnia.Podstawowy przepis jest następujący:Składniki:biała kapustamarchewkamała cebulkasólpieprzsok z cytrynycukier pudermajonezjogurt naturalnynatka(...)koperek ale czasem go modyfikuje i dodaję kawałek pora, innym razem gotowane jajko, a jeszcze innym razem ogórka kiszonego, który bardzo fajnie komponuje się ze składnikami sałatki ...Wykonanie:Kapustę drobno siekamy (ja ścieram na tarce na oczkach), marchewkę ścieramy na tarce, cebulkę drobno kroimy. W miseczce przygotowujemy sos: jogurt mieszamy z majonezem (ja biorę pół na pół), dodajemy sól, pieprz
Walijskie PichcenieŁosoś - wybornie smakuje i jest jednym z najzdrowszych gatunków ryb. Jeśli dodamy do niego jajko i inne warzywa otrzymamy bardzo wartościowy posiłek. A więc ... na śniadanko
Alutka-GotujeDzisiaj sałatka w roli głównej, doprawiona musztardą francuską. Osobiście lubię musztardę francuską, te małe, jędrne nasionka gorczycy. Idealnie sprawdza się w sałatce. Wykorzystane składniki często posiadacie
Smaki EwySałatka z serem feta, pieczonym indykiem, sosem czosnkowym i świeżymi warzywami. Smaczna a do tego dość dietetyczna. Świetna na lunch. Podana niżej porcja wystarcza dla dwóch
BullioTym razem trochę inna sałatka, bo makaron nietypowy a i sos różni się znacznie. Szczególnie polecam tym którzy lubią eksperymentować i nie boją się nowych smaków
Smaki EwyPotrawa z wykorzystaniem makaronu z zupek chińskich, druga tego typu przedstawiana na blogu. Nie wiem jak Wy, ale ja bardzo lubię wszelakiego rodzaju sałatki. U mnie
Smaki EwyWiosną już mamy ,pozostało czekać na coś co nam na ogródku wyrośnie . Raczej w moim przypadku na tarasie. Już mi nawet roszponka wykiełkowała . Czekając na ten
Eli GotowanieSałatka z serem feta, pieczonym indykiem, sosem czosnkowym i świeżymi warzywami. Smaczna a do tego dość dietetyczna. Świetna na lunch. Podana niżej porcja wystarcza dla dwóch
BullioSałatka z serem feta, pieczonym indykiem, sosem czosnkowym i świeżymi warzywami. Smaczna a do tego dość dietetyczna. Świetna na lunch. Podana niżej porcja wystarcza dla dwóch
BullioNie bez przyczyny można mnie nazwać sałatkożercą, gdyż ciągle poszukuję w nich nowych doznań smakowych. Dzisiejsza wersja jest lekka, zdrowa i urozmaicona dodatkiem serka wiejskiego. Zjedzona
Fabryka pomysłówBułkę kroję w małą kostkę. Na patelni rozpuszczam masło, dodaję bułkę i podsmażam na rumiano. 3. Sałaty płuczę i rozdrabniam. Do sałaty dodaję jajka, grzanki, ogórka oraz pomidory. Delikatnie mieszam. 4. Majonez mieszam z olejem i przyprawami. Przygotowanym sosem polewam sałatkę. Do przygotowania sałatki wykorzystałam Olej Rzepakowy z Wielkopolski , który otrzymałam do testowania od sklepu SEMCO . Olej(...)przemianę materii, poprawia wzrok i zapewnia prawidłowe funkcjonowanie układu immunologicznego. Jest wytwarzany z nasion rzepaku bezerukowego, odmiany podwójnie uszlachetnionej. Olej Rzepakowy z Wielkopolski SEMCO to doskonały dodatek do sałatek, surówek, sosów, dressingów, zup, mięs, pieczywa czy ziemniaków. Olej nadał mojej sałatce cudownego smaku i aromatu. Jestem nim zachwycona i będę często po niego sięgać. Zapraszam serdecznie do sklepu
Tradycyjna kuchnia Kasi