surówkę :) Pyszną, ze świeżych warzyw, idealną do obiadu. A ile witamin! Równie dobrze możecie zamiast śmietany użyć oleju, ale to już nie będzie to samo... :) Składniki: 1 mała główka białej kapusty 1 mała główka czerwonej kapusty 1 jabłko 1 duża marchewka 1 mały por 3 łyżki śmietany 18% sól, pieprz Sposób przygotowania: Kapusty obieramy z brzydszych liści, przekrawamy na pół
Kuchnia w czekoladziepapierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. PROPOZYCJA PODANIA kotlety schabowe z ziemniakami z wody i surówką z białej kapusty/mizerią kotlety schabowe z purre ziemniaczanym i zasmażaną kapustą/buraczkami kotlety schabowe z frytkami i surówką colesław Ile kalorii ma kotlet schabowy w panierce z jajka i bułki tartej smażony na smalcu? Kotlet schabowy o wadze ok. 130g ma ok. 411 kcal
Moja Książka KucharskaDuszoną kapustę można podać do obiadu zamiast surówki. Nie zapomnijmy o dodatku innych warzyw i koperku, który podkreśla smak całego dania. 2 główki młodej kapusty 3 marchewki 2 cebule 1 pęczek koperku vegeta, pieprz 2 łyżki masła 1. Kapustę szatkujemy, marchew ścieramy na małych oczkach tarki. Cebulę i koperek drobno siekamy. 2. W garnku rozpuszczamy masło
Szefowa kuchniOliver mocno znęcał się nad tą surówką. Efekt ostateczny zachęcał kolorystycznie i postanowiłam go sprawdzić smakowo. Świetny! Nie da si ukryć, że ta surówka jest zdecydowanie zdrowsza niż coleslaw. Składniki (na 2 porcje): 5 liści kapusty pekińskiej pół chili 8 rzodkiewek (Jamie dał z liśćmi) pół czerwonej cebuli kawałek imbiru wielkości połowy kciuka sok z połowy cytryny lub z limonki(...)oleju sezamowego świeża kolendra (u mnie rukiew) Kapustę pekińską pokroić na drobno (bez głąba). Rzodkiewki pokroić na cienkie plasterki. Cebulę skroić na cienkie piórka. Imbir pokroić w paseczki (julienne). Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, posypać solą i skropić sokiem z cytryny lub limonki. Całość mocno wygnieść i ewentualnie wycisnąć sok. Odstawić surówkę na kilkanaście minut. Składniki zmiękną, a smaki się
Weekendy w domu i ogrodzieKapusta zasmażana znana prawie w każdym domu, to danie przekazywane z pokolenia na pokolenie, myślę że te dania są najsmaczniejsze. SKŁADNIKI: 500g młodej kapusty 2
Dziś Ja gotujeMłodą kapustę, mogłabym jeść i jeść. Uwielbiam ją w każdej postaci. Między innymi, taką na gęsto. Robię ją, jako dodatek do obiadu, ale później
Agusiowe smakołykiCzerwona kapusta na ciepło to smaczny dodatek do drugiego dania. Dziś zapraszam po przepis z wędzonym boczkiem - ten zapach,który się w
Niespełnione zdolności kulinarneSurówka, którą polecam jest po prostu pyszna. Doskonała do wszelkich mięs na gorąco i zimno. Pyszna w kebabie tortilli i hamburgerach. Po prostu rarytas. Potrzebujemy:
Tylko pysznieSkładniki: pół kapusty pekińskiej 1 czerwona papryka 1 marchew por pęczek szczypiorku sól, pieprz 1-2 łyżki majonezu sok z cytryny Kapustę pekińską poszatkować, marchew obrać
talerz przyjemnościBłyskawiczna surówka, którą serwujemy do wszystkiego. Potrzebujemy tylko główkę młodej kapusty, ogórka szklarniowego, cebulę, 4 łyżki oleju, 1 łyżkę octu, 1 łyżeczkę cukru, pół łyżeczki soli, pieprz , jakieś zioło. Warzywa ucieramy na tarce, olej i ocet wlewamy do szklanki gdzie dodajemy sól, cukier i pieprz. Wszystko razem łączymy w misce dokładnie mieszając. Nakładamy do miski i serwujemy
chleba naszegoTradycyjna modra kapusta jest daniem kuchni wielkopolskiej i śląskiej i robi się ją z dodatkiem rodzynek, cebuli i jabłek. Wspaniale komponuje się z kluskami śląskimi. Poniżej
BullioTradycyjna modra kapusta jest daniem kuchni wielkopolskiej i śląskiej i robi się ją z dodatkiem rodzynek, cebuli i jabłek. Wspaniale komponuje się z kluskami śląskimi. Poniżej
BullioPolecam młodą kapustę gotowana..po prostu pychotka ..
Ugotujmy CośKapusta kiszona duszona z grzybkami i boczkiem to świetny dodatek obiadowy do wszelkich dań mięsnych typu kotlety schabowe, kotlety mielone, czy żeberka duszone. Ale w/g minie
Kuchnia z widokiem na ogród