może lepiej smakować, niż surówka ze świeżej, kiszonej kapusty. Na dodatek jest bardzo prosta w przygotowaniu i pasuje niemal do wszystkiego. -ok. 30 dkg kiszonej kapusty -1 marchewka -1 jabłko -1 cebula -pieprz -olej Kapustę kroimy nożem, aby była drobniejsza. Marchew, jabłko i cebulę tarkujemy na grubych oczkach. Przyprawiamy pieprzem. Mieszamy z odrobiną oleju i gotowe
Maminek kulinarnysmaku i podgrzewamy, stale mieszając do momentu, kiedy sos zgęstnieje. Gotowe. Kurczaka w sosie koperkowym można podać z ziemniakami, ryżem lub makaronem i dowolną surówką, np z białej kapusty. My podaliśmy z malutkimi placuszkami z gotowanych ziemniaków. Jest to wersja bardziej pracochłonna, ale smaczniejsza i ciekawsza. Smacznego
Maminek kulinarnykucharka i pieprz mieszając podsmażać do odparowania płynu na naleśnik nałożyć porcję kaszy, podwinąć brzegi i zawijać ciasno roladki naleśniki są syte i smaczne, podałam je z surówką z młodej kiszonej kapusty - przepis "TUTAJ" ............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięrozgrzewamy tłuszcz i kładziemy rybę, wpierw skórką do dołu Smażymy na głębokim tłuszczu z obydwu stron na rumiano. Danie szybkie i na pewno smaczne, do tego surówka, choćby z białej kapusty i obiad gotowy. Smacznego
Proste Potrawywłaśnie jest z tym pstrągiem . Upiekłam go z minimalną ilością dodatków, a on odwdzięczył mi się doskonałym smakiem. Jeśli chcecie możecie podać go z ziemniakami i surówką np. z kiszonej kapusty, ale solo lub ze świeżą, chrupiącą bagietką, również smakuje doskonale. Polecam! Pstrąg pieczony z koperkiem i pietruszką Składniki na 2 porcje: 2 średniej wielkości pstrągi
Obiad za dychęTo jest jedna z najpopularniejszych na świecie sałatek i jak zawsze wykonanie i jej odmiany różnią się w zależności kto gotuje. Dzisiaj przedstawiam wam wersje Julii
Bernika - moj kulinarny pamietnikPost Sałatka Gyros pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przebojepamiętajcie – nie bójcie się w kuchni eksperymentować i nie marnujcie jedzenia! PRZEPIS KOTLETY Z KASZY Składniki: 2 szkl ugotowanej kaszy jaglanej 1 szkl poszatkowanej kapusty – ja użyłam pozostałej mi surówki coleslaw 1 duże jajko XL 1 czubata łyżeczka przyprawy garam masala 1 czubata łyżeczka czosnku granulowanego sól 2 czubate łyżki mąki z orzecha włoskiego – można zastąpić mąką
Dorota Smakujemajonezu 1 ząbek czosnku sól Kapustę pekińską pokroić bardzo drobno. Pomidory umyć i pokroić, na grubą kostkę. Z pora odciąć tylko białą część i pokroić w cienkie półplasterki. Ogórki konserwowe pokroić w dosyć drobną kostkę. Dodać jogurt, 2 łyżki majonezu i przeciśnięty czosnek. Wszystko dokładnie wymieszać. Surówkę posolić dopiero 5 minut przed podaniem, żeby
Świat Domowej Kuchnimłodą kapustą mam do czynienia pierwszy raz, przynajmniej w takim sensie, że chciałam ją przygotować sama, bo oczywiście jadłam już ją wcześniej ;) Nigdy nie robiłam takiej surówki i widząc w sklepie piękne okrągłe główki(...)skusiłam się na jedną ;) Będę kusić też Was, bo warto, taka surówka jest pyszna i pachnie wiosną, polecam :) Z moich składników wychodzi taka mała miseczka surówki jak na zdjęciu powyżej ;) Składniki: pół główki młodej kapusty pół pęczka koperku mała cebula 2 łyżki soku z cytryny lub szczypta kwasku cytrynowego łyżeczka miodu 1-2 łyżki oliwy sól, pieprz do smaku Kapustę
Czerwona Porzeczkachłopskiego garnka nie wykorzystałam całej młodej kapusty i zostało mi troszkę, dodałam więc marchewkę , ogórka ..doprawiłam i surówka do obiadu [do rybki] była już prawie gotowa...ale u Dorotki podejrzałam dodatek maślanki do podobnej surówki, więc postanowiłam spróbować i ja ..bo nigdy wcześniej nie wykorzystywałam maślanki do surówek..Tak więc były dwie wersje do wyboru...z maślanką i bez. kawałek
Moje domowe kucharzeniełyżeczka Pieprz Szczypta cukru ******************************** Warzywa opłukać , osuszyć .Kapustę kiszoną odcisnąć, drobno pokroić.Pparykę pokroić w kostkę.Cebulę drobno posiekać.Pokroić w cieńkie paski.Marchewkę zetrzeć na tarce.Rzeżuchę posiekać.Wszystkie warzywa ze sobą połączyć , polać olejem ,przyprawić solą i pieprzem oraz cukrem i chrzanem dla smaku.Wszystko razem wymieszać.Podawac jako surówkę do obiadu.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkijest na prawdę spoko. Sama się nie spodziewałam, że będzie aż tak dobra. Z pewnością będę wracać do tej surówki. Latem królują u nas surówki – od tych najprostszych z kapusty pekińskiej czy z czerwonej kapusty , po bardziej wyszukane z mniej popularnych produktów np. z marchewki, mango i kopru włoskiego . Dziś mam dla Was nową inspirację. Moja surówka z cykorii
Dietologuwielbiam surówki i sałatki .. aby ją zasmażyć :) Pierworodna wersja miała być z pomidorami, ale w trakcie przygotowywania po skosztowaniu zmieniłam koncepcję, uznałam,że jest tak smaczna, że dodanie pomidorów jest zbędne,zamiast nich dodałam o niebo więcej koperku. I co ? I udało się. Wyszło pysznie. Domownicy bardzo zadowoleni a to jest najważniejsze. Polecam :) Składniki - duża kapusta(...)pekińska - duża cebula - 2 łyżki masła - pół dużego pęczka koperku ( opcjonalnie suszony ) - majeranek,kminek mielony, czosnek mielony, lubczyk suszony, sos sojowy Wykonanie Cebule kroje w półplasterki, kapustę szatkuję troszkę grubiej niż na surówkę. Na głebokiej i wysokiej patelni podgrzewam 2 łyżki masła, dodaje cebulkę, jak się zeszkli dodaje poszatkowana kapustę pekińską. Całość podlewam odrobina gorącej przegotowanej wody i zasmażam
Kuchnia z widokiem na ogródPyszna, zdrowa surówka do obiadu. Świetnie pasuje do wszelkiego rodzaju mięs. Składniki (ok 4 porcje): pół główki kapusty pekińskiej marchew pół małej cukinii (100 g) pomarańcza łyżka miodu 2 łyżki oliwy łyżeczka octu winnego 2 łyżki soku z cytryny sól morska, pieprz czarny świeżo mielony Przygotowanie Kapustę szatkujemy, posypujemy solą, lekko wygniatamy rękami i odstawiamy(...)Pomarańczę obieramy, dzielimy na cząstki i kroimy w kostkę. Marchew ścieramy na tarce. Cukinię kroimy w cienkie paski. Warzywa i owoce dodajemy do kapusty. Miód, oliwę, ocet i sok z cytryny mieszamy razem i dressingiem polewamy surówkę. Doprawiamy ją do smaku i dokładnie mieszamy
e-PrzepisyKulinarne