strudel - 126 przepisów (strona:7/9)

Ciasto drożdżowe z serem i malinami 109

podsypać odrobiną mąki. Nożem robimy nacięcia na brzegach. Na środku rozsmarowujemy połowę serka i układamy połowę malin. Paski ciasta zaplatamy do środka. Tak samo robimy z drugą częścią ciasta. Strudle przekładamy do keksówek (30 cm) wyłożonych papierem do pieczenia. Każdą smarujemy rozbełtanym jajkiem i odstawiamy na pół godziny do wyrośnięcia. Pieczemy około 30 minut w 180 C. Artykuł Ciasto drożdżowe

To co lubię - gotuję i polecam
Kuchnia Austrii i Niemiec. Taka bliska a tak nieznana 150

milchramstrudel będący ciastem polewanym polewą waniliową. Albo racuszki z ubitych białek, które mogą być też smacznym deserem. Mieszkańcy tego kraju lubią jeść ciasta i potrafią je przygotowywać. A zwłaszcza strudle, które są nadziane makiem lub jabłkami. A także czekoladowy sacher, który jest wyśmienitym deserem. Jest to torcik czekoladowy przekładany marmoladą i oblewany płynną czekoladą. Bardzo cenione w Austrii jest ciasto

ProstePesto.pl
Dyniowe naleśniki 109

lodówce mieliśmy prawie kilogram dyni, część była przeznaczona na strudel i część na upieczenie z miodem jako przekąska. Tego wieczora miałem ochotę na słodkie naleśniki, dlatego odkroiłem niewielki kawałek tego uniwersalnego warzywa i w postaci puree dodałem do ciasta. Dyniowe naleśniki wyszły smaczne, miały intensywny, żółty kolor i był to dobry pomysł, żeby iść za głosem swoich zachcianek

niecodziennikpary
Wino na świąteczny stół 125

dobierać wino takie, którego poziom słodyczy jest co najmniej taki sam, jak dania. Na wigilijnym stole mamy ich bez liku… ociekająca miodem kutia, pyszne makowce, łamańce, serniki i strudle. Do tego mnóstwo czekoladowych lub kremowych słodkości. Te ostanie pokrywają nasze kubki smakowe na dość długo cienką warstewką skutecznie upośledzając ich pracę. Pairing idealny: Reccioto Della Valpolicella’11 Classico D.O.C.G

Kate's Kitchen
Gdzie i co zjeść w Wiedniu. 226

Zadaru to wybór słodkich wypieków i pieczywa jest tu o wiele większy. No cóż Zadar to małe miasto, a Wiedeń jakby nie było stolica. Znane austriackie ciastko to jabłkowy strudel i tort Sacher koniecznie podane z bitą śmietaną. W Wiedniu jest mnóstwo restauracji o międzynarodowym profilu. W pierwszym dniu wybraliśmy się do włoskiej restauracji. Następnego dnia chciałam jednak zjeść tradycyjny

codojedzenia
Dziewczyny z wypiekami 169

oryginalnych, wnoszących powiew świeżości i nowoczesności do krainy domowych wypieków.  Czego w tym słodkim poradniku nie ma: pistacjowe trufle z kardamonem, lawendowy creme brulée, czekoladowe babeczki, leśny sorbet, strudel gruszkowo- miętowy z nutą pomarańczy, bezowe róże, migdałowe ciastka kruche, mazurek pistacjowy, tartaletki, minibeziki i zachwycające torty. Mogłoby się wydawać, że takie eleganckie wypieki o wyrafinowanym smaku są niezwykle skomplikowane

Cynamonowe szczęście
Krucha tarta z jabłkami i musem 177

Idealne także przygotowania przetworów na zimę.. Słodkie i słodko - kwaśne gatunki Jabłek  Grójeckich Golden Delicius - słodko-winny smak, cudowny aromat i kruchość powodują, że są idealne do strudla z jabłkami, szarlotki i tarty. Jonaprince - to kolejna odmiana o słodko-kwaśnym smaku i twardym miąższu. Świetna do tarty, szarlotki i wszelkich ciast z jabłkami. Nadaje się także do musów

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Legumina drobiowa z kalafiorem i rakami 155

roku leguminy znalazły się w tytule poradnika kulinarnego Róży Makarewiczowej "Praktyczna kuchnia czyli Podręcznik do przyrządzania potraw i legumin". W okresie międzywojennym do legumin zaliczano m.in. naleśniki, suflety i strudle, ptysie budynie i puddingi, zupy owocowe, podawane na słodko pierogi i placki ziemniaczane z cukrem. Nieco wcześniej, w XVII i XVIII wieku słowo leguminy oznaczało też mąki, kasze, rośliny strączkowe

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Francuski strudel z jabłkami, śliwkami i pierniczkami 154

Bardzo łatwy do przygotowania z gotowego ciasta francuskiego,   strudel z winnymi jabłkami i soczystymi śliwkami o piernikowym aromacie z nutką rumu. To świetny pomysł na słodki poczęstunek dla niespodziewanych gości. Do wypieku polecam świetny nierafinowany cukier trzcinowy legendarnej brytyjskiej marki Billington’s. Nadaje się do wypieków, słodzenia napojów, musów, czekolad, tworzenia marynat pieczeniowych, przetworów owocowych, trunków i wszędzie

Wanilia i Kardamon
Sernik z mlekiem w proszku 190

użytego sera, inne dodatkami, obecnością spodu lub jego brakiem. Podawany jest zarówno na zimno, jak i na ciepło. Co więcej, miłośnicy sera mogą delektować się także seromakowcem (lub makoserowcem), strudlem serowym, ciastem drożdżowym z serem i kruszonką, śląskim kołaczem z nadzieniem serowym i wieloma innymi słodkimi specjałami z serem w roli głównej. Ten pyszny składnik, podobnie jak jajka, symbolizuje odrodzenie

mojewypiekiinietylko
Przepisy na Wielkanoc 2126

marynowanymi pieczarkami. Jajka faszerowane łososiem  Różowe jajka (jajka w zalewie buraczanej) MIĘSA Schab faszerowany śliwkami Schab faszerowany żurawiną Schab faszerowany pomidorami Pieczeń z warzywami Pieczeń z żurawiną Strudel z białą kiełbasą i jabłkami SAŁATKI Sałatka warstwowa Wielkanocna Sałatka z tuńczykiem, ogórkiem i kukurydzą Sałatka z porem, kukurydzą i ananasem Sałatka serowo - czosnkowa Sałatka z kurczakiem i pomarańczą   Sałatka

Lena Gotuje
Sernik z mlekiem w proszku 378

użytego sera, inne dodatkami, obecnością spodu lub jego brakiem. Podawany jest zarówno na zimno, jak i na ciepło. Co więcej, miłośnicy sera mogą delektować się także seromakowcem (lub makoserowcem), strudlem serowym, ciastem drożdżowym z serem i kruszonką, śląskim kołaczem z nadzieniem serowym i wieloma innymi słodkimi specjałami z serem w roli głównej. Ten pyszny składnik, podobnie jak jajka, symbolizuje odrodzenie

mojewypiekiinietylko
Czarne pierogi z karpiem i kimchi 243

miejscu skończyły się bardzo smacznie, a to wszystko dzięki Sławkowi i jego ekipie. Oprócz pierogów przygotowywaliśmy barszcz ze złotych buraków, bułeczki na parze z portobello i kozim serem oraz strudel z mango z tajską bazylią, który na pewno przygotuję i podzielę się z Wami przepisem Przepis na czarne pierogi z karpiem i kimchi jest dość pracochłonny, jednak ich smak wynagradza

Kuchnia Bazylii
Strudel z białą kiełbasą i jabłkami 190

nacinamy. Pieczemy ok 20-25 minut w temp. 200 stopni - aż ciasto będzie ładnie zarumienione. Porzeczki podgrzewamy wraz z miodem. Dodajemy musztardę i rozdrabniamy. Podajemy na talerzu wraz ze strudlem. Smacznego

Lena Gotuje
Frankfurt nad Menem – przewodnik kulinarny 173

miejscach są jeszcze kelnerzy starej daty, którzy są duszą lokalu. W menu jest typowa kuchnia frankfurcka (oczywiście z nieodłącznym zielonym sosem i kminkowym serem), dania ogólnoniemieckie jak kiełbaski, szpecle, strudel czy sznycel. Miejscowi zamawiają dania sezonowe np. szparagi i oczywiście wino jabłkowe w dużych tradycyjnych dzbanach zwanych bemblami. Taki szaro-niebieski bembel można sobie kupić jako pamiątkę. Moja ulubiona tradycyjna

Ugotowane pozamiatane
Coraz WIĘCEJ kofeiny na Festiwalu Kawy 195

włoskiego amalfi , jak i również austriackiego strucla z wiśniami . Ceny są zachęcająco przystępne :- od 1 PLN za całkiem duże ciasteczko, przez 5 PLN za bajaderkę, czy 8 PLN za strudel, albo 12 PLN za okazałą bezę z mascarpone. Torty oraz serniki również w atrakcyjnych cenach i serwowane w solidnych porcjach :) Zza witryny kuszą autorskie desery o przeróżnych kombinacjach smakowych

Grunt to przepis!
Sernik Oreo na zimno 229

wiecie że w sobotę było święto sernika? A czy wiecie że mamy wiele odmian tego pysznego smakołyku? Serniki tradycyjne, sernik na zimno, strudel serowy, ciasto drożdżowe z serem i kruszonką, śląski kołacz z nadzieniem serowym, seromakowiec lub  sernik bez sera… Sporo tego prawda?  Ja dzisiaj Was zapraszam na sernik na zimno z ciasteczkami oreo;)  Lubicie taki prawda

Życie zaczyna się w kuchni
Koszyczki z ciasta francuskiego 225

Uwielbiam przekąski z ciasta francuskiego bo są szybkie i łatwe w przygotowaniu. Koperty i strudle już robiłam ale tak pięknie wyglądających koszyczków jeszcze nie. Nadziewałam już jabłkami, szpinakiem, łososiem a dziś wzięło mnie na kaszankę z sosem tzatziki. Zagorzali przeciwnicy kaszanki mogą ją zastąpić np. z łososiem. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego żółtko do posmarowania 300 gr kaszanki (trzy pętka) cebula

Mama z miasta
Pizzowy strudel 254

szklanki mąki 1 łyżeczka soli 2 łyżki oleju 1/2 szklanki mleka 30g drożdży 1 łyżeczka cukru czosnek granulowany zioła prowansalskie dodatki: 10 dkg szynki 20 … Czytaj dalej Pizzowy strudel

czarrna od kuchni
Gulyasleves – węgierska zupa gulaszowa 212

niewielkim dodatkiem wieprzowiny. Konsystencją plasuje się między gulaszem a zupą. Nie za gęsto, nie za rzadko. To syte i treściwe danie – na Węgrzech podawane razem z chlebem, drożdżowym strudlem czy kładzionymi kluskami twarogowymi spokojnie wystarcza za pełny obiad. Bogrács to dokładnie ta sama zupa – ale przygotowywana w kociołku nad ogniskiem – czyli tak, jak robili to węgierscy pasterze bydła (zwani gulyás

Karo in the Kitchen
"Danie inspirowane podróżą 2." - podsumowanie akcji 207

Samiry Kibiny (kibinai), czyli pierogi Karaimów litewskich oraz migawki z Troków autorka: Badylarka | blog: Weekendy w domu i ogrodzie 172 SCOTTISH BREAKFAST autorka: mrowieckaro | blog: Zjadłam niebo 171 STRUDEL Z LODAMI KALAFIOROWYMI autorka: mrowieckaro | blog: Zjadłam niebo Pierogi z bryndzą - Bryndzové pirohy autorka: am.art | blog: am.art kolor i smak Sarmale - kiszone liście winorośli z farszem (danie rumuńskie) autorka: Przepisy Online

Weekendy w domu i ogrodzie
Strudel z jablkami (Apfelstrudel) czyli Slodki Czwartek odc.107 226

takiego upiec. Mogłabym a jakże, mogłam i upiekłam :) Pomyślałam trochę, poszperałam w przepisach i wymyśliłam takie o to ciacho. Pyszne, lekkie, wilgotne i bardzo jabłkowe. PRZYPOMINAM TEŻ O KONKURSIE !!! Strudel z jabłkami ( Apfelstrudel) 200 g maki pszennej 1 jajko 1 łyżeczka soku z cytryny szczypta soli 60 g masła (rozpuszczonego) nadzienie: 600 g jabłek garść rodzynek 2 łyżki cukru łyżeczka

Dzieje kuchennej Wiewióry
Strudel drożdzowy z truskawkami 199

dodać wiórki zimnego masła, rozetrzeć w palcach-kruszonka ma pozostać sypka. Wyrośnięte ciasto wałkujemy na prostokątny płat ciasta, smarujemy masą serową, posypujemy pokrojonymi truskawkami, boki rolujemy do środka, formując strudel, umieszczamy na pergaminie w prostokątnej formie keksowej-ja miałam o długości 40 cm, posypujemy kruszonką, odstawiamy na 25 minut aby ciasto podrosło, po czym pieczemy w 180*c  około

Wanilia i Kardamon
Czekoladowa strucla z serem i gruszkami 191

posypujemy rodzynkami. Ściereczkę podnosimy i zwijamy ciasto. Powtarzamy całość z drugim ciastem. Jeżeli ciasto będzie za duże można przeciąć na pół aby zmieściło się do formy do pieczenia. Strudel smarujemy w koło roztopionym masłem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy około 30 minut. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.    Życzę smacznego

Kulinarne życie
Strudel Mielony 152

zajmowało ok. 1/3 powierzchni ciasta. Po jednej stronie rozprowadzić marchewkę, a po drugiej szpinak. Ciasto zwinąć ściśle w rulon, pomagając sobie papierem do pieczenia. Końce ciasta zawinąć pod spód. Strudel przenieść na blachę, ułożony szwem do dołu. Wierzch posmarować rozmąconym jajkiem, posypać sezamem. Piec ok. 30 minut w temperaturze 200 stopni C. Smacznego

Kubki smaku
Lubuskie potrawy regionalne, czyli czym się zajadamy w lubuskiem 209

bieżąco. Ryby w zalewie octowej trafiły na listę produktów tradycyjnych naszego województwa. Podobnie jak nadnotecka kapusta i ogórki kwaszone, ser kozi, salceson wiejski, papierówki w syropie czy strucla (strudel) z dodatkiem maku, sera czy jabłek.  Nadnoteckie miody i miody pitne są cenione nie tylko w naszym regionie. Za naszą zachodnią granicą są bardzo popularne.  Dużym zaskoczeniem, przyznaję, było

Codzienna kuchnia niecodzienna
Strudel z ciasta filo! 124

łyżki - rodzynki  - migdały posiekane - 3 łyżki - 2 jajka Jabłka obieramy, kroimy w kosteczkę i mieszamy z pozostałymi składnikami. Arkusz ciasta filo smarujemy roztrzepanym jajkiem, układamy nadzienie. Rolujemy z strudel. Układamy na blaszce. Wierzch smarujemy jajkiem. Formujemy trzy sztuki. Pieczemy 35 minut!. Smacznego

SMYKWKUCHNI
Rulon jabłcowy 220

Pierwsza odsłona strudla. Tutaj w wersji bardziej tradycyjnej. Jest to również moja pierwsza konfrontacja z tego rodzaju wypiekiem i jednocześnie pierwszy mój przepis konkursowy dla  #gallorosso  ( Roter Hahn ). Po trzykroć pierwszy raz, a rezultat smakowity! Składniki na ciasto 250g mąki pszennej 1 jajko 2 łyżki ulubionej oliwy lub oleju 90ml mleka sól Składniki na farsz 2 jabłka "Szara

Karczma Honorietty
Przekręcony strudel gruszkowy 145

Kolejne podejście do konkursowego  Strudla  inspirowanego przepisem ze strony Związku Farmerów Południowego Tyrolu - Roter Hahn ,   #gallorosso . Sezon na gruszki w pełni. Zatem do dzieła! Składniki na ciasto 250g mąki pszennej 1 jajko 2 łyżki ulubionej oliwy lub oleju 90ml mleka kilka kropel aromatu arakowego szczypta soli Składniki na farsz 1,5kg gruszek 50g cukru ulubiony olej 100g

Karczma Honorietty
Gallo Rosso, czyli Czerwony Kogucik - fotorelacjon 181

siebie. Poranek na farmie - widok z pokoju Suweniry nabyte w Brixen Bombardino na stoku Chmurne Dolomity Knedelki w rosole Zakręcone faworkowe ciacho Nauka wypieku bułeczek.. ..i rolowania strudla A to pychowy wynik poupieczeniowy Zamiast kota, można miziać kozę, albo dwie Cielę z knedlem i ziemniaczanymi "ciastkami" Śniadanko koszykowe Herbatkę? Bloody Marry? Muzeum sera i kozy wystawowe Czekoladowe szaleństwo Street

Karczma Honorietty
Strucle z jabłkami. 210

Strucle z jabłkami to pyszne kruche ciastka wielkości dłoni, wypełnione jabłkami, smażone na oleju. Z nazwy podobne do strudla z jabłkami, ale to zupełnie co innego.  Strucle z jabłkami od zawsze przygotowywała moja babcia, mama i teraz robię to ja. Gdy byłam mała to babcia opowiadała, że przepis ten był w naszej rodzinie od zawsze, piekła je zarówno

Rozpustne gotowanie
Ciasto przeciągane, czyli ciasto FILO. 207

niesamowicie trudnym do zrobienia. Do momentu gdy się dowiedziałam, że robiłam już ciasto filo i to nie raz, nie wiedząc o tym. A mianowicie chodzi mi o oryginalny, austriacki strudel z jabłkami, który jest robiony właśnie z ciasta przeciąganego. Od tej pory nie kupuję już gotowego ciasta, robię je sama. Polecam! Składniki na ciasto przeciągane, czyli ciasto FILO podane składniki

Rozpustne gotowanie
FRANCUSKIE ŚLIMACZKI Z CIECIORKĄ 178

przyprawy. Konsystencja jest dosyć tępa dlatego można dołożyć 1 łyżkę gęstej śmietany.  Ciasto francuskie rozłożyć na papierze do pieczenia, posmarować nadzieniem, pozostawić brzegi do sklejenia. Zawijać jak strudel. Kroić w plastry  o grubości 2-3 cm i układać na blaszce. Posmarować roztrzepanym żółtkiem  i piec 15-20 min w temperaturze 200 stopni

pieprzny smaczek
Pudding z truskawkowym sosem, Niebieskie Migdały 229

wanilii do sosu). Tutaj podobny deser – jaglana panna cota w sosie truskawkowym . W  Niebieskich Migdałach . Pyszne ciasta: sernik z malinowym sosem, szarlotka z lodami i bitą śmietaną i strudel podawany z ciepłym sosem waniliowym (gość z Niemiec, który go próbował stwierdził, że nie gorszy niż w ojczyźnie tego deseru). Nie polecam jednak muffinek - jak dla mnie trochę suchawe

Qlinarnie i Qlinarnie
Z cyklu "Wiem co jem" - cynamon 220

Orientu cynamonu używa się do przyprawiania potraw słonych, dziczyzny, duszonego mięsa i warzyw. Marokańczycy przyprawiają nim sałatki, Meksykanie aromatyzują herbatę, a Europejczycy stosują do słodkich dań. Wzbogaca swym aromatem strudel jabłkowy, gruszki, desery i musy. Dodawany jest do piernika i grzanego wina. Doskonale się komponuje z wanilią i imbirem." Moje przepisy z cynamonem Cynamonowa szarlotka z pianką Ciasteczka cynamonowe Sernik

Wiem co jem
Strudel z jabłkami 162

pomocy pędzelka cukierniczego, szpatułki bądź łyżki, posypać odrobinę bułki tartej, następnie nakładać jabłka. 9. przy pomocy ściereczki zwinąć ciasto jak roladę, uważając by ciasto się nie rozerwało. 10. Przełożyć Strudel do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. 11. Posmarować rozpuszczonym masłem przed samym pieczeniem. Piec: 20-60 min w temperaturze 200 stopni. Czas pieczenia może się różnic ze względu

KreatywnePiny
Kwiecień - kuchnia żydowska 198

diety. Wiele potraw doskonale nam znanych możemy zaklasyfikować jako dania żydowskie - chałka to podstawa Szabatu, ryba po żydowsku jest znana w większości naszego kraju, śledzie w różnych postaciach czy strudel nie są dla nas niczym egzotycznym. Bardziej orientalna część kuchni żydowskiej to ta, gdzie widać silne wpływy kuchni arabskiej. To ona dominuje w Jerozolimie, o czym możecie się

W kuchni wieczorem
Tarta z jabłkami z ciasta francuskiego 343

Uwielbiam gotowe ciasto francuskie. Można z niego przygotować mnóstwo rzeczy - tarty słodkie i słone, ciasteczka, strudle, wiatraczki, zapiec pod nim kurczaka lub zupę cebulową, nadziać warzywami lub serem. Dzisiaj przedstawiam przepis na tartę z twarogiem, jabłkami i cynamonem. Jest delikatna i słodziutka. Potrawa inspirowana jest przepisem ze strony Przepisy Majki . Zapraszam do przygotowań! Składniki na jedną tartę: 1/2 opakowania ciasta

My Culinary Art
Muffiny z prażonymi jabłkami i kremem budyniowym + ocena 190

słodko ;)  Mus nie jest gładkim kremem , a bardzo widoczne i wyczuwalną są kawałki ( dośc spore ) jabłek.    Jest mnóstwo sposobów na ich wykorzystanie :- naleśniki - omlety- szarlotki- w cieście francuskim- strudel- sakiewki naleśnikowe- ciasta ucierane- muffinki i co tylko nam fantazja podpowie!   Składniki:( 12 szt )Ciasto :- margaryna – 40 g– drobny cukier – 150 g– mąka pszenna

Ostra na Słodko
ŚLIMACZKI Z SZYNKĄ Z CIASTA FRANCUSKIEGO 239

Cebulę, szynkę i ser pokroić w drobniutką kosteczkę. Dodać odrobinę majeranku, zieleninę, przyprawić pieprzem i wymieszać. Ciasto francuskie rozwinąć na papierze, nałożyć nadzienie, zostawiając brzegi wolne i zwinąć jak strudel. Następnie pokroić na plastry grubości 2 cm i układać płasko na wyłożonej pergaminem blasze. Ślimaczki posmarować żółtkiem i piec 15-18 minut w temperaturze 200oC. Dobre i ciepłe, i zimne

Walijskie Pichcenie
Popołudniowa herbatka i jabłka... 220

same.  Tak więc słodycz musiała być prosta i szybka w przygotowaniu. Okazuje się, że tak szybko jak się zrobiła tak szybko zniknęła. Dobrze, że choć zdjęcia zostały ;-) Strudel z jabłkami składniki: opakowanie ciasta francuskiego 5 jabłek 40 g rodzynek 60 g migdałów w płatkach 100 g brązowego cukru sok z 1 cytryny 2 łyżki rumu 2 łyżeczki cynamonu

Przysmaki Karolki
Strucla z ciasta półfrancuskiego, drożdżowego z serem i żurawiną 200

Strudel Składniki. 45 dag maki pszennej 4503 dag drożdży5 dag cukru3 żółtka surowe5 dag masła300 ml mleka20 dag masłabiałko do smarowania ciastamąka do podsypywania Nadzienie. 30 dag sera białego 8 dag cukru 1 łyżka miodu 1 jajko wanilia skórka pomarańczowa 3 łyżki żurawiny suszonej Wykonanie. Ser utrzeć z jajkiem i cukrem. Dodać resztę składników i dobrze wymieszać. Ciasto półfrancuskie, drożdżowe

Kulinarny karnet Christophera
Włoskie rustykalne ciasto z jabłkami i orzechami 252

liku. Każda nacja, ba region, ma swoje ulubione, charakterystyczne tak pod względem składników, formy jak i smaku. Polacy rozkoszują się w jabłecznikach, Amerykanie mają swoje apple pie, Austriacy apfel strudel, a Włosi torta di mele: puszyste, ucierane ciasto z kawałkami jabłek, tak w środku jak na wierzchu. Przy czym, te na wierzchu obowiązkowo krojone są w cieńkie plasterki i ułożone

Mia Cucina Sofieta
Bakaliowiec jabłkowy w cieście filo 277

Zapraszam na lekkie, zdrowe i pyszne ciasto z serkiem ricotta i jabłkami. W smaku przypomina strudel, z kremowym środkiem, pachnącym przyprawami, owocami kandyzowanymi, a wszystko otulone nieziemsko chrupkim ciastem filo. Efekt miły dla oka, a ciasto prościutkie i szybciutkie w wykonaniu. Przepis, choć nie gości u nas od dawna, jest sprawdzony. Wypatrzyłam i zapisałam go z włoskiego program kulinarnego

Mia Cucina Sofieta
Rolada serowa z wiśniami 260

budyń. Ciasto rozwałkowujemy i ostrożnie rozciągamy na opruszonej mąką stolnicy następnie przekładamy go na lnianą ściereczkę. Na cieście rozsmarowujemy masę serową a na niej układamy wiśnie. Ciasto rolujemy, formując strudel. Układamy na blasze wyłożonej pergaminem. Pieczemy 50 minut w temperaturze

Zainspirowana w kuchni
Proste ciasto pomarańczowe bez miksera 95

Kolejne pyszne ciasto bez miksera. Uwielbiam takie łatwe ciasta, które zawsze wychodzą. Polecam dziś na deser, jeśli nie macie nic do kawki po południu 🙂 Składniki: skórka

Moja Delicja
Czekoladowa rolada 140

Delikatny, mięciutki, rozpływający się w ustach biszkopt czekoladowy z prawdziwej czekolady, upieczony z dodatkiem mocnej kawy , zrolowany z ubitą śmietaną aromatyzowaną likierem amaretto i ekstraktem z

Moja Delicja
Wielkanocny wieniec drożdżowy z białą czekoladą i malinami 109

Wielkanocny wieniec drożdżowy z białą czekoladą , malinami (mrożonymi o tej porze) z nutą cytrynową i płatkami migdałów. Idealny dla tych, którzy mają ochotę na coś innego

Moja Delicja
Pasta z awokado na ostro 253

Pasta z awokado na ostro to idealny dodatek do chrupiącej tortilli, ale również może być wykorzystana jako pasta do pieczywa. Lista składników i przepis jest poniżej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z rukolą i marchewką 254

Sałatka z rukolą i marchewką to idealna propozycja dla wszystkich osób będących na diecie. Przygotowanie zajmuje nam dosłownie kilka minut. Danie to możecie również przygotować na

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Szybka pasta z awokado 238

Szybka pasta z awokado z całą pewnością może nam zastąpić masło na pieczywie. Awokado jest polecane przed dietetyków jako jeden ze składników każdej diety. Przygotowanie pasty

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zupa chrzanowa 233

Dla niektórych ta zupa może wydać się bardzo dziwna… ale to chyba tylko do momentu kiedy jej nie spróbują. Zupa chrzanowa jest bardzo aromatyczna i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Wielkanocny wieniec drożdżowy z białą czekoladą i malinami 195

Wielkanocny wieniec drożdżowy z białą czekoladą, malinami (mrożonymi o tej porze) z nutą cytrynową i płatkami migdałów. Idealny dla tych, którzy mają ochotę na coś innego

Moja Delicja

Proponowane wyszukiwania